CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Marxa funerària a Reus contra les retallades a la sanitat

Divendres, 5 agost, 2011

marxa funerària a Reus

Aquest dijous 4 d'agost s'ha portat a terme a Reus una mobilització contra les retallades a la sanitat pública, en la qual han participat una setantena de persones, entre membres de l'Acampada del 15M de Reus, treballadors del sector, sindicalistes i usuaris.

Amb lemes com “La salut no és un negoci” o “No ens cap al cap que ens retallin la sanitat”, la setantena de persones han recorregut els CAP de Reus per protestar en contra de les retallades sanitàries i defensar els serveis públics. L’acte ha estat organitzat pel grup de salut de l’Assemblea Popular de Reus, i s’ha iniciat a les 12 del matí a l’Hospital de Sant Joan.

Vestits de negre i simulant una marxa funerària, els manifestants han recorregut tres centres d’atenció primària de la ciutat -Fortuny, Sant Pere i Llibertat- amb un fèretre i unes grans tisores de paper, fent referència a les retallades del Govern de la Generalitat.

Els manifestants han volgut expressar el seu 'dol' pel tancament durant l'estiu de les unitats de Traumatologia, Cirurgia i especialitats, la retirada de tretze llits de medicina general, cinc boxos d'Observació d'Urgències, dos boxos de la UCI i l'Hospital de dia de malalties neurodegeneratives. A més, també critiquen la retirada del servei de tres ambulàncies de Suport Vital Bàsic durant dotze hores al dia i de l'atenció continuada de centres sanitaris de diversos municipis del Camp de Tarragona.

Tant a l'Hospital com als CAP s'ha llegit un manifest per reclamar una atenció sanitària integral i digna, una sanitat pública, gratuïta i de qualitat, i unes condicions laborals dignes i una formació de qualitat per als professionals de la salut.

CGT Reus