CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Marxa pel repartiment del treball i la riquesa, el 29 de juny a Tarragona

Dilluns, 24 juny, 2013

Cartell marxa 29J Tarragona

El proper 29 de juny Tarragona viurà una marxa solidària pel repartiment del treball i de la riquesa. Passarà per tots els barris de la ciutat i durarà tot el dia. Organitzada per la Plataforma Ciutadana en Defensa dels Drets Públics, que agrupa tot tipus d’organitzacions, sortirà de Sant Salvador a les 10, a les 11 passarà per Sant Pere i Sant Pau, a la una del migdia serà a la Font del Centenari, a dos quarts de tres dinaran a la llar de jubilats d’Icomar, a les set ja tiraran pel carrer Riu Segre, i a les vuit finalitzarà al barri de Bonavista.

La jornada vol reivindicar el valor de la protesta, l’organització i la lluita per tal de recuperar els drets perduts i construir una societat més justa.

Manifest marxa solidària 29J Tarragona

PEL REPARTIMENT DEL TREBALL I LA RIQUESA

Les generacions anteriors van lluitar per donar-nos un món millor. Ara, quan, els que sempre han tingut i continuen tenint el capital i el poder, ens volen arrabassar tot, no tenim un altre camí que organitzar-nos i lluitar en defensa dels nostres drets.

És mentida que la crisi la paguem entre tots. Els més rics es continuen enriquint. En els últims anys les diferències socials no han parat d'augmentar. L'acumulació de beneficis i poder en mans d'uns pocs no és la solució. Una millor distribució de la riquesa, una fiscalitat més justa i la persecució de les fortunes amagades en paradisos fiscals si són la solució.

És mentida que els que manen ens representin. El PP governa amb els vots del 28% dels electors i CiU només amb el 20%. I als que manen de debò ningú els ha votat: la troika que representa als banquers i capitalistes europeus. La solució no és creure les seves mentides. La solució és fer-los fora i construir un país lliure,amb una democràcia realment participativa, sense submissió ni a la troika ni als cacics locals.

És mentida que no tinguin més remei que retallar. Controlant el frau fiscal, fent una fiscalitat més progressiva i més justa, reduint els salaris dels alts càrrecs de l'administració i les empreses, invertint en una banca pública i en la producció local, en lloc de donar milers de milions a la banca privada... amb tot això no caldrien retallades i es podria millorar molt l'estat social.

És mentida que els serveis públics funcionin millor privatitzats. L'únic que volen són més fonts de beneficis per repartir generalment entre amics i empreses amigues. La salut no és un negoci. És un dret i ha de ser un servei universal. Igual que l'ensenyament o el suport a la dependència

És mentida que no n'hi hagi treball per a tothom. El que passa és que l'augment de la riquesa, resultat del creixement de la productivitat, s'ha quedat en mans dels rics, en lloc de distribuir-se entre els treballadors i fer-ho servir per reduir la jornada laboral. Si no hagués estat així ara estaríem molt millor i sense atur.

És mentida que s'hagi de liberalitzar més el mercat laboral. Primer, perquè liberalitzar vol dir eliminar drets. I segon, perquè és precisament aquesta reducció de drets i salaris la que ens ha portat on estem.

És mentida que no hi hagi més remei que rescatar la banca. Deixar caure els bancs fallits, garantint els dipòsits de les persones i fer una banca pública que mantingués el crèdit hauria costat molt menys. La solució no és continuarmantenint als banquers. La solució és fer una banca pública amb control social.

És mentida que no es pugui establir la dació en pagament perquè els bancs s'anirien a pic. De fet, estaríem millor si la banca privada desaparegués i es fes una banca pública que donés crèdit d'una manera assenyada i no pensant en aconseguir guanys especulatius.

És mentida que les pensions públiques no siguin sostenibles. Si no ho són es degut a les continues reduccions que s'han fet a les aportacions empresarials, a la baixada dels salaris i a la disminució de cotitzants. Les grans empreses financeres són les principals responsables de l'evasió de capitals i el frau fiscal i a la vegada són les interessades en vendre els plans de pensions privats. La solució no són les retallades ni prolongar l'edat de jubilació. Això crea més atur. La solució és crear ocupació, millorar els salaris i lluitar contra l'economia submergida i el frau fiscal.

Contra tanta mentida i per a defensar els nostres drets, públics i socials: CONSCIÈNCIA, ORGANITZACIÓ I LLUITA

Recorregut i horaris:
Sortida de la marxa: Sant Salvador 10h.
Sant Pere i Sant Pau 11h.
TGN (Font del Centenari) 13h.
Icomar (dinar a la llar de jubilats) 14,30 h.
C. Riu Segre 19h.
Final de la marxa: Bonavista 20h.

PLATAFORMA CIUTADANA EN DEFENSA DELS DRETS PÚBLICS

>>> Cartell i full en documents adjunts.

Attached documents