CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Massiva participació a les manifestacions i remarcable incidència de la vaga al Camp

Dijous, 15 novembre, 2012

Manifestació 14N Reus

Incidència destacada de la vaga general del 14N en el transport públic i el sector industrial, també remarcable en el sector de l'ensenyament i determinats àmbits de l'administració pública, afectacions importants en la mobilitat ciutadana, una incidència en el comerç més important que en la vaga del 29M i massiva participació en les manifestacions de Reus i Tarragona, marquen la jornada de vaga general del 14N al Camp, en la qual la CGT i els moviments socials han participat de forma intensa en piquets i manifestacions ajudant a l'èxit de la jornada de vaga i lluita contra les mesures econòmiques i les retallades dels governs espanyol i català.

Unes 5000 persones s'han manifestat pel matí a Reus, de les quals unes 2000 anaven al bloc anticapitalista de l'Assemblea Popular, on participen la CGT, l'EIC i els moviments socials. També s'han fet manifestacions a Falset i Valls. Per la tarda, gran manifestació a Tarragona, amb unes 30.000 persones, dins la qual el sector anticapitalista (blocs de CGT, EIC, moviments socials i sindicats alternatius) hauria aplegat unes 5000 persones.

Cal destacar de nou l'actuació repressiva dels Mossos d'Esquadra a Tarragona, que ha provocat diversos ferits, entre ells un nen de 13 anys.

>>> Cròniques, fotografies i vídeos de Pobleviu, Reus Digital i delCamp.cat sobre la jornada de vaga del 14N al Camp:

La Vaga pren els carrers del Camp

Ja ha començat la Vaga General del 14 de novembre. Des de Pobleviu farem seguiment de tot allò que passi al Camp mitjançant les informacions que ens feu arribar. És per això que ja hi ha actiu el HT #14NCamp al Twitter i, com és evident, teniu a disposició el nostre correu (info@pobleviu.cat). Anirem actualitzant a cada moment que puguem amb informació de primera mà, del carrer. També recordem que en l’àmbit dels Països Catalans hi ha l’Agència 29, una agència sorgida en la vaga de fa dos anys el 29 de setembre i que va tornar a aparèixer en la del 29 de març. Us animem també a participar-hi i a aportar informacions per tal de difondre-les al màxim.

18h Manifestació multitudinària: Aquesta tarda unes 20.000 persones han sortit al carrer a Tarragona amb motiu de la vaga general (30.000 manifestants segons els organitzadors, 18.000 per la Guàrdia Urbana i 10.000 pels Mossos d’Esquadra). La pancarta de capçalera que obria la marxa portava el lema ‘No paguem el seu deute amb els nostres drets’. La manifestació ha sortit des de la Rambla Vella i ha recorregut el centre de la ciutat fins a arribar a la plaça Imperial, sense que s’hagin registrat incidents.

17h Roda de premsa a Tarragona: El sindicats CGT i USTEC juntament amb l’Esquerra Independentista del Camp han realitzat una roda de premsa a la plaça de la Font de Tarragona per denunciar les càrregues policials d’aquest matí, on la CUP ha demanat aquest mateixa tarda la dimissió del conseller Felip Puig.

16:30 h Accions contundents a Torredembarra: Inutilitzats tots el caixers del centre i l’estació de RENFE . Segons fonts presencials tots els caixers del centre de Torredembarra es troben inutilitzats i l’estació de RENFE rodalies es troba, també, fora de servei. D’altra banda els centres comercial Eroski, Carrefour, Fraga i Dia no han pogut obrir al públic per l’actuació dels piquets. Al voltant de 300 manifestants han entrat al consistori i l’alcalde ha sortit a tota presa per evitar trobar-se amb els piquets. Els manifestants també han ocupat la seu central del Caixa Torredembarra.

14:40h 4 imputacions a Tarragona i piquets arreu del Camp. A les 11h, el piquet unitari de Tarragona ha sortit des de la plaça Imperial amb unes 300 persones, i s’ha dirigit cap al centres comercials Opencor i Corte Inglés. Cap a les 12h, els antiavalots dels Mossos d’Esquadra han carregat davant del Corte Inglés. Hi ha hagut diversos ferits per cops de porra de diversa consideració, corredisses i crits de “terroristes”, “assassins”…. Ha estat en aquesta carrega quan els Mossos d’Esquadra han ferit un menor d’edat (13 anys) al cap. Un dels familiars del nen ha destacat que els agents que han participat en aquest operatiu no anaven identificats, i que emprendran accions legals per l’agressió. Després de les càrregues a la plaça Generalitat s’han identificat i detingut a quatre persones, que han sigut posades en llibertat, han estat imputats per presumptes delictes de danys i estan citats a declarar aquesta tarda a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Campclar. El sindicats CGT i USTEC juntament amb l’Esquerra Indenpendentista del Camp han convocat una roda de premsa a les 17h a la plaça de la Font de Tarragona per denunciar les càrregues policials d’aquest matí a Tarragona.

Al Priorat, a les 11h del matí unes 160 persones s’han aplegat en un piquet unitari pels carrers de Falset exigint justícia social. Han sortit de la plaça de la Quartera, han passat pel CAP i han anat fins davant de l’escola Antoni Vilanova.

Paral·lament, també a les 11h, a Valls s’ha convocat una altra concentració de suport a la vaga general a la plaça del Blat. On tot s’ha desenvolupant amb total normalitat, i més d’un centenar de persones hi han assistit. Han fet lectura del manifest a favor de la vaga general davant l’ajuntament i han cridat a participar a la manifestació d’aquesta tarda a Tarragona. Prèviament un piquet s’ha concentrat a les oficines del OTG, han passat pel mercat i han tallat la Font de la Manxa.

A Reus, a les 12h, 4000 persones han participat de la manifestació a la plaça del Mercadal. Després que el piquet unitari recorres sense incidents els carrers de la ciutat. El moment de més tensió amb els Mossos s’ha viscut a la plaça de la Pastoreta, quan s’han desplegat els antiavalots i semblava que hi hauria una càrrega. Finalment, però, no hi hagut enfrontament i el grup s’ha desviat cap al centre. Durant el piquet han passat pel Mercat Central, aquest estava tancat quan el centenar de sindicalistes han arribat allà, i pels supermercats Carrefour i Lidl, que es trobaven tancats i custodiats pels agents policials.

11:00h Dos ferits, identificacions i tres retencions.- Han continuat el piquets del matí amb força normalitat, amb algunes identificacions. S’han tallat els accessos principals a a Tarragona, així com la plaça Imperial i entrades als polígons industrials propers.

No s’han complert els serveis mínims a l’EMT, la majoria dels treballadors han fet vaga a les empreses del Polígon Nord i als serveis ferroviaris el 90% dels treballadors que no cobrien serveis mínims també han secundat l’esmentada vaga. D’altra banda, els sindicats han tallat la Plaça Imperial Tàrraco que continua tallada al trànsit a aquesta hora. Tot i que no hi ha hagut incidents remarcats, aquest matí a primera hora ha estat atropellada una afiliada a UGT que ha estat traslladat a l’Hospital Universitari Joan XXIII i es troba en observació, a l’espera de ser operada. Posteriorment, cap a les 9h, un altre conductor s’ha saltat el piquet informatiu del Polígon de Constantí ferint a un membre dels Sindicats d’Estudiants en un peu pel que també ha estat traslladat a l’Hospital Joan XXIII.

A més a més, al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili han estat retinguts i identificats quatre membres d’un piquet informatiu, dos d’ells menors, tres del SEPC i un d’Arran. Ja els han deixat sortir de la universitat. A partir de les 11h està previst un piquet central a la plaça Imperial.

A Reus, els piquets han impedit la sortida dels busos urbans i ara mateix es troben al Carrefour, a l’espera del piquet central, previst per les 12h a la plaça Mercadal. Molts efectius de la policia autonòmica ja els esperaven, després que el mateix piquet fes fora dos secretes infiltrats del seu grup.

08:00h Els piquets del matí tallen els accessos i els transports.- Entre les cinc i les set del matí han iniciat el recorregut urbà els piquets de Reus i de Tarragona. L’objectiu principal: aturar la circulació d’autobusos sense respectar els serveis mínims que des dels sindicats combatius es consideren injustos. Per fer-ho, a Reus s’han tallat les circumval·lacions amb crema de pneumàtics i, a Tarragona, els accessos al polígon sud, que acull l’EMT. Ha estat llavors quan un cotxe dels Mossos d’Esquadra ha accelerat i ha gasejat un piquet de centenars de persones. Mentrestant, també hi ha piquets al sector químic i s’està provant de tallar de manera intermitent la T-11 i l’avinguda Roma, és a dir, la carretera que connecta Tarragona amb València.

01:00h Primers instants de la Vaga.- A Tarragona, tal com ja va passar en la darrera Vaga General, un grup de persones en forma de piquet s’han dirigit a l’Opencor, un establiment situat a la plaça Imperial Tàrraco que pretenia seguir obrint més enllà de mitjanit. També altres establiments han acollit els piquets, i alguns d’ells ja han tancat a causa de la seva presència. Durant la nit hi haurà diverses accions i serà ja amb els piquets de primera hora del matí quan la Vaga comenci a prendre cos a Tarragona. Al migdia hi ha convocats piquets centrals a les 11h a la plaça Imperial de Tarragona, també a la mateixa hora a la plaça de la Quartera de Falset, a les 12h a la plaça del Blat de Valls i a la plaça del Mercadal de Reus, amb el bloc anticapitalista.

00:00h Tancades a Roda de Berà i a Valls.- Des de la mateixa nit, mestres i membres de la comunitat educativa s’han tancat a l’Institut de Roda de Berà, al Baix Gaià. També a Valls s’hi han tancat una dotzena de membres de la CUP contra el segrest dels ajuntaments per part dels mercats. Tot plegat serveix de prèvia a una Vaga General que es preveu moguda.

http://pobleviu.cat/2012/11/14/la-vaga-pren-els-carrers-del-camp/


Reus queda paralitzada i la ciutadania pren els carrers el 24N

La Vaga General a Reus ha començat ben d’hora a l’estació d’autobusos on el piquet anticapitalista de l’Assemblea Popular de Reus i els sindicats grocs han impedit la sortida de tot vehicle que hi tenia prevista parada. Tot seguit, el gruix del piquet s’ha dirigit cap a la circumval·lació i ha tallat diversos accessos a la ciutat amb la crema de pneumàtics.

A partir d’aquí, el recorregut del centenar de persones que integraven el piquet ha tingut com a objectiu assenyalar els culpables de l’actual conjuntura econòmica: els bancs i també, grans superfícies i supermercats recordant reiteradament que la Vaga General d’avui també és una vaga de consum.

A la plaça Pastoreta, de camí cap al centre de la vila, el piquet s’ha topat amb un grup ARRO dels Mossos i els antiavalots de la Guàrdia Urbana que han abandonat les furgonetes quan el tot restava sota control i dins de paràmetres normals per intentar intimidar, confrontar el grup i escalfar els ànims. Fet que no han aconseguit, ja que el piquet ha continuat en direcció a la plaça Mercadal per carrers peatonals cridant a l’assistència de la manifestació de les 12h.

La manifestació ha comptat amb l’assistència d’unes 4000 persones contant sindicats mediàtics i el bloc crític i combatiu conformat pels moviments socials de la ciutat, la CGT i l’EI. Sota el lema “No deixarem que el capitalisme arruïni les nostres vides” unes 1500 persones han integrat aquest bloc anitcapitalista que ha continuat assenyalant els culpables de la crisi durant tot el recorregut i ha corejat constantment càntics contra les polítiques de retallades de Mas i Rajoy i les imposicions de l’Europa del capital. La convocatòria ha finalitzat al mateix punt d’inici, la plaça Mercadal, on s’ha llegit el manifest de l’Assemblea Popular fent una crida al repartiment de la riquesa i el treball i convocant a tothom a la manifestació de les 18h a Tarragona.

http://pobleviu.cat/2012/11/14/reus-queda-paralitzada-i-la-ciutadania-pren-els-carrers-el-24n/


Convoquen una concentració el dijous dia 15 de novembre contra la violència policial

L’Esquerra Independentista, conjuntament amb la CGT, la USTEC i altres moviments, ha denunciat la repressió policial patida durant la jornada de Vaga General, sobretot la produïda arran de la càrrega al migdia. Es queixen de l’agressivitat policial i de la càrrega indiscriminada contra les persones que s’estaven manifestant. També han reclamat, en roda de premsa, la dimissió del Conseller d’Interior, Felip Puig per aquesta càrrega policial dels antidisturbis, on també van rebre altres joves.

D’altra banda, quatre joves han declarat aquesta tarda a la comissaria de policia, imputats per un delicte de desordre públics. Joana Badia ha relatat els fets i assegura que les càrregues no tenen cap justificació. A aquest joves se’ls acusa d’haver-se enfrontat als agents policials de manera agressiva. Els joves ho neguen i asseguren que la càrrega policial era del tot premeditada i també estudien denunciar el cos policial.

Un cop acabada la gran manifestació de la tarda, que ha aplegat desenes de milers de persones pel centre de Tarragona, s’ha convocat una concentració demà a les set del vespre a l’Estàtua dels Despullats per solidaritzar-se amb les persones imputades, amb les ferides i per rebutjar l’actuació policial.

http://pobleviu.cat/2012/11/14/convoquen-una-concentracio-dema-dijous-contra-la-violencia-policial/

Vídeo actuació policial a Tarragona:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zW2BMVBxc08

Vídeo roda de premsa valoració actuació repressiva Mossos d'Esquadra:

http://www.youtube.com/watch?v=8CADMkILjEs&feature=colike


Vaga general 14N a Tarragona: Tarda reivindicativa, matí calent

La jornada de vaga general que a Tarragona tanca amb 20.000 persones al carrer, amb un detingut, quatre imputats i un menor d'edat ferit durant una càrrega policial.

Unes 20.000 persones s'han manifestat aquest dimecres a la tarda a Tarragona amb motiu de la vaga general -seguida durant tot el dia per delCamp.cat , al minut . Segons els sindicats, la protesta ha estat la més multitudinària que s'ha fet mai a la ciutat amb la participació d'unes 30.000 persones, mentre que la Guàrdia Urbana ha rebaixat la xifra d'assistents fins els 18.000 i, els Mossos d'Esquadra, fins els 10.000. Una pancarta amb el lema 'No paguem el seu deute amb els nostres drets' ha encapçalat la marxa, que principalment ha clamat contra les retallades i la reforma laboral. La manifestació ha sortit des de la Rambla Vella i ha recorregut el centre de la ciutat fins a arribar a la plaça Imperial Tàrraco, sense que s'hagin registrat incidents.

El secretari general de CCOO a Tarragona, Jaume Pros, ha demanat la retirada de la reforma laboral perquè considera que "ha fracassat totalment", ja que ha comportat més aturats i pitjors condicions laborals. Per la seva banda, el secretari general d'UGT a Tarragona, Jordi Salvadó, ha afirmat que, la massiva participació de la ciutadania en la vaga i en la manifestació, "ha col·locat definitivament els drets socials a l'alçada de tothom".

La manifestació ha finalitzat a la plaça Imperial Tàrraco, on l'arqueòleg Eudald Carbonell ha estat l'encarregat de llegir el manifest unitari que ha tancat la marxa reivindicativa. Carbonell ha carregat contra les retallades i ha reclamat una major defensa dels drets socials, alhora que ha fet una crida a la mobilització. La manifestació d'aquest dimecres a Tarragona l'ha organitzat la Plataforma en Defensa dels Drets Públics.

Un menor d'edat, ferit durant una càrrega dels Mossos d'Esquadra

Si la tarda ha sigut una mostra clara de reivindicació i civisme amb milers de persones al carrer, el matí ha sigut diamaltrament diferent. Des de primera hora diversos piquets han estat presents a les entrades en polígons industrials de Tarragona i de Reus per evitar l'entrada dels treballadors i vetllar pel compliment dels serveis mínims ( seguiment minut a minut ). A Reus els Mossos d'Esquadra han seguit d'a prop la ruta dels piquets i han desplegat els agents antiavalots en alguns moments però els fets no han anat a més. Els piquets, formats per militants de la CCOO, d'UGT i de la CGT, han creat contenidors al mig del carrer i han fet pintades en algunes entitats bancàries però els aldarulls no han anat a més.

Els aldarulls, centrats aquesta jornada a Tarragona, han arrencat al final del matí. Diverses persones han llençat objectes contra un centre comercial al centre de la ciutat i els agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra han iniciat càrregues de dispersió. Durant aquesta càrrega, i segons ha publicat en exclusiva delCamp.cat , un menor d'edat ha resultat ferit. Els pares han explicat a aquest mitjà com ha succesit l'incident ; segons la mare i tal com s'ha pogut veure més tard en un vídeo de TV3 , un agent dels Mossos d'Esquadra. Els aldarulls s'han tancat amb una persona detinguda a primera hora del matí després d'un atropellament i quatre persones imputades per delictes d'aldarulls públics.

Durant la tarda, la Direcció General de la Policia de la Generalitat de Catalunya ha emès un comunicat explicant que la porra que ha ferit al menor d'edat a Tarragona havia «rebotat» després d'una actuació contra un dels manifestants «violents». Per la seva banda, Iniciativa i la CUP, han demanat aquest mateixa tarda la dimissió del conseller d'Interior Felip Puig.

http://www.naciodigital.cat/delcamp/noticia/24721/tarda/reivindicativa/mati/calent


Milers de reusencs diuen prou a les retallades econòmiques i socials

Els representants sindicals destaquen una participació massiva a la vaga general.

Reus ha tornat a cridar aquest dimecres no a les retallades socials i econòmiques aplicades pels governs de la Generalitat i l'Estat. Milers de persones s'han concentrat a la plaça del Mercadal per recórrer els carrers del centre de la ciutat i cridar contra l'especulació dels bancs, el govern "feixista" del PP i el sistema capitalista i neoliberal. La marxa s'ha dividit en dos blocs. El primer, sota el lema 'Ens estan prenent el futur. Hi ha culpables. Tenim solucions', estava encapçalat per membres d'UGT i CCOO, mentre que el segon, amb el lema 'No deixarem que el capitalisme arruïni les nostres vides', estava liderat per la CGT i l'Assemblea Popular. No s'han hagut de destacar incidents amb la policia o els comerços.

La valoració de la manifestació per part dels principals sindicats a la ciutat ha estat molt positiva, davant una participació massiva. "Ens hem trobat el que esperàvem", ha indicat el delegat de la UGT al Baix Camp, Enric Fandos, qui ha ressaltat que moltes de les realitats actuals "no es poden aguantar". "Hi ha por i pressió perquè molta gent no es pot permetre fer vaga, però a Reus hi ha hagut molt activitat", ha continuat Fandos, qui també ha puntualizat que no li han agradat "alguns actes de violencia", en referència la crema de contenidors i el tall a la T-11, durant el matí.

Fandos ha vist el comerç "molt tancat, no sé si hi ha hagut una participació voluntària o per prudència, però en tot cas ja fa dies que anàvem repartint octavetes explicant als establiments que si els que treballem no tenim capacitat de consum al final no hauran de tancar un dia, sinó per sempre". Per últim, el delegat de la UGT espera que la vaga serveixi per "erosionar" l'actual govern de Madrid i que "hi hagi algú que posi una mica de seny en aquest tema".

Des de CCOO, Antoni Puig ha destacat que aquesta vaga "és de caràcter popular i els moviments sindicals només actuen com a motor". "Els treballadors fan vaga, abandonen la fàbrica, surten al carrer i s'ajunten amb d'altres sectors de les classes populars", ha afegit Puig, qui ha subrallat l'agressió rebuda per part del sistema neoliberal. Pel sindicalista, "està molt clar qui són els botxins" i no "deixarem que el capitalisme arruïni les nostres vides".

Respecte a l'acció dels piquets a Reus, durant el matí, que han cremat contenidors i tallat carreteres, Puig ha indicat que "hem demostrat una gran contundència, la gent pot dir que som violents, però es dóna una resposta a l'altura de l'agressió que estant patint les classes populars". "Hi ha molta gent jove que està farta i no està disposada a patir més", ha conclòs.

La CGT considera aquesta vaga més massiva que la del 29 de març

El líder de la CGT a Reus, Joan Rosich, ha explicat que "ja prevèiem una vaga tan massiva o més, com la del 29 de març, com a mostra del descontent creixent de la població". "Ens porten cap a un carreró sense sortida, a un empobriment generalitzat i una precarietat total. Hem d'aturar els plans de govern de Rajoy, que hauria de dimitir, i donar un avís al previsible govern de Mas, perquè entengui que no pot seguir amb retallades ni privatitzacions", ha afegit el sindicalista.

Rosich considera que la ciutat "està bastant més paralitzada que l'última vaga", tot i reconèixer que hi ha "por i reticències" dels treballadors i els botiguers per no perdre diners. "A vegades, costa motivar la gent perquè faci vaga, però s'ha d'entendre que el que és pa per avui és gana per demà", ha continuat el líder de la CGT, qui creu que s'ha de ser solidari amb la gent que "ho està passant molt malament".

http://www.reusdigital.cat/index.php?command=show_news&news_id=28949

Reus queda paralitzada davant l'acció dels piquets a carrers, comerços i autobusos

Els Mossos despleguen els antiavalots a la plaça de la Pastoreta però, finalment, no hi ha hagut incidents.

La Vaga general d'aquest dimecres paral·litza la ciutat des de primera hora, al voltant de les 6 del matí, quan s'han suspès els serveis mínims de Reus Transport per recomanació de la Guàrdia Urbana, segons informen fonts municipals. Els piquets conjunts de CCCO, UGT, CGT i l'Assemblea Popular han iniciat les seves accions amb pintades a vidres i rodes dels autobusos i han evitat que facin el seu recorregut habitual. Unes hores més tard, més d'un centenar de persones s'han desplaçat pel centre per tallar carrers i comerços. La majoria d'aquests han optat per no obrir a primera hora, tot i que molts tenien la persiana baixada a l'espera del pas dels piquets. No s'ha hagut de destacar grans incidents.

La jornada s'ha iniciat amb les aturades a l'estació d'atubousos i la crema de pneumàtics a la T-11, per tal d'evitar que els treballadors més matiners arribessin als seus llocs de feina. Posteriorment, els piquets s'han desplaçat per tota la ciutat, tallant carrers i evitant l'obertura de negocis. El moment de més tensió amb els Mossos s'ha viscut a la plaça de la Pastoreta, quan s'han desplegat els antiavalots i semblava que hi hauria una càrrega. Finalment, però, no hi hagut enfrontament i el grup s'ha desviat cap al centre.

Les accions més recurrents dels piquets han estat la pintada a vidres i cartells dels bancs, acusant-los de ser els principals artífexs de l'actual situació econòmica. També s'han repartit enganxines per la majoria de comerços i s'han llençat contenidors al carrer per evitar la circulació de vehicles. Pel que fa al Mercat Central, aquest estava tancat quan el centenar de sindicalistes han arribat allà. Els piquets han intentat accedir als supermercats Carrefour i Lidl, que es trobaven tancats, però els agents policials ho han impedit.

L'Ajuntament registra una aturada del 14,86%

L’Ajuntament de Reus ha registrat un seguiment de l’aturada del 15,73% en el conjunt dels treballadors de l’Ajuntament i dels organismes autònoms municipals. El seguiment en el conjunt de les empreses municipals ha estat d’un 10,5%, segons les dades provisionals. Alguns dels serveis municipals s’han vist afectats a causa de les protestes convocades.

Segons informa el govern municipal, la mobilitat s’ha vist afectada a l'avinguda de Marià Fortuny i la rotonda de la C-14, al seu accés a l'aeroport, després que s'hagin bolcat contenidors i cremat pneumàtics. La Guàrdia Urbana ha anat restablint la circulació de manera progressiva i també ha informat de danys en mobiliari urbà i múltiples pintades. A hores d'ara, s'està fent una valoració del cost econòmic.

La majoria de comerços tanquen a primera hora

Davant el perill de pintades, alguna destrossa i amenaces, la majoria de comerços reusencs del centre han tancat a primera hora i eren pocs els que tenien la persiana aixecada. Molts, però, esperaven a que passessin els piquets per tornar a obrir. Segons la presidenta de la Unió de Botiguers de Reus, Leonor Bartolí, només un 20% dels establiments secunden la vaga. Bartolí creu que "no és moment de fer vaga, ara mateix no és una acció adequada" i pensa que el millor "és que el 100% de la població vagi a votar a les properes eleccions".

La presidenta ha comentat que ara mateix fer vaga "no serveix de res", ja que "el govern ja ha dit que no pot canviar les polítiques". En aquest sentit, creu que si el govern no pot canviar la situació, "hem de ser solidaris i com més aviat en sortim, millor". Amb això també ha volgut deixar clar que des de la UBR no estan en contra de les mesures que es defensen a la vaga però "ara mateix un comerç petit no pot tancar".

http://www.reusdigital.cat/index.php?command=show_news&news_id=28944

La manifestació del 14-N a Reus, en imatges

http://www.reusdigital.cat/index.php?command=show_news&news_id=28950

Vídeo Manifestació per la Vaga General a Reus.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VwTIR760CSE