CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Mediona surt al carrer contra el tancament de SCA

Dimarts, 19 novembre, 2013

SANT JOAN DE MEDIONA | REDACCIÓ.

La pluja no ha espantat ni els treballadors ni la població de Sant Joan de Mediona. Aquest dilluns 18 de novembre, més de 300 persones s’han manifestat coincidint amb una vaga de dues hores de la plantilla de SCA per protestar contra la decisió de la multinacional de tancar la planta de manipulació de paper que té a aquesta població de l’Alt Penedès. Els manifestants han marxat sota l’aiguat en defensa del futur del seu poble, ja que la majoria de famílies tenen algú que treballa a la fàbrica.

El dia escollit per la primera mobilització contra el tancament no era casual. Precisament avui s’ha tancat el període de 20 dies que tenia l’empresa entre que anunciava la voluntat de presentar un ERO i el dia de presentar tota la documentació legal per posar-lo en marxa. I precisament aquest dilluns al matí hi ha hagut una reunió on la direcció de la fàbrica ha presentat els papers per justificar el tancament al comitè d’empresa. Ara, des del comitè, estan estudiant les possibilitats legals perquè declarin nul·la la decisió de traslladar la producció, tot i que són conscients que les darreres reformes laborals han posat molt fàcil a les empreses de tancar plantes que, com la de Mediona, generen beneficis.

La pancarta que obria la manifestació deia: “Unitat davant dels acomiadaments”. I precisament a la manifestació s’han vist cartells i adhesius de les tres forces sindicals del comitè: UGT, CCOO i CGT. També hi havia representació de l’ajuntament del poble, encapçalats per l’alcalde, Servand Casas.

La direcció de SCA vol traslladar la producció de la divisió de manipulatge del paper a Navarra i deixar 150 treballadors penedesencs al carrer perquè allà hi té unes màquines més modernes que produeixen més de pressa al mateix cost. Tot i això, des del comitè d’empresa rebaten que a Mediona potser no arriben a guanyar tant, però que tenen beneficis a l’alça cada any. I des de l’alcaldia retreuen a la companyia que des de l’any 1991 li estan regalant l’aigua que necessita per produir paper.

FONT: XARXAPENEDES.CAT

Més informació:

- PÀGINA FACEBOOK FED. CGT BAIX PENEDÈS

- PÀGINA FACEBOOK CGT ANOIA

- TWITTER CGT BAIX PENEDÈS

- TWITTER CGT ANOIA