CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Memòria cooperativa de la Barceloneta, presentació de la recerca el 20 de desembre

Dimecres, 19 desembre, 2012

Arrenquem de l’oblit la història de les cooperatives obreres del barri
Us convidem aquest dijous 20 de desembre a les 19h a La Casa de la Barceloneta (C/ Sant Carles, 6) a la presentació de Memòria Cooperativa de la Barceloneta, projecte de recerca sobre les antigues cooperatives obreres del barri que s'ha basat en la recuperació i enregistrament de la memòria viva i en l'exploració de l'extens fons documental i fotogràfic conservat a l'Arxiu Popular de la Barceloneta, entre d'altres arxius.

Una web posa a disposició de tothom una primera descoberta d'aquest patrimoni col·lectiu. Farem una aproximació a la història del moviment cooperatista a la Barceloneta i de les seves principals societats: La Fraternitat, El SegleXX, El Centre Cooperatiu de Pescadors, La Modèstia, La Joventut Pescadora i Nostra Senyora de Montserrat. Comptarem amb la presència d'alguns dels testimonis entrevistats i plegats farem un pas més en la reconstrucció de la memòria cooperativa del barri.

Més enllà de fer un exercici de memòria històrica, se’ns presenta una memòria del futur: la pràctica de la cooperació ens brinda una eina poderosa per afrontar un present de vides retallades i per construir un futur compartit. No oblidem tampoc que l'edifici de la Cooperativa Obrera i Popular El SegleXX no pot quedar abandonat a l'especulació i que, com La Flor de Maig o La Lleialtat Santsenca, ha de ser recuperat com a patrimoni col·lectiu del barri.

memoria cooperativa barceloneta

Més informació:

- WEB MEMÒRIA COOPERATIVA

- FACEBOOK MEMÒRIA COOPERATIVA