CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Mentre la Direcció de TMB demana austeritat als treballadors/es segueix colocant dirigents del PSC amb la complicitat de CiU a l’empresa

Dijous, 5 gener, 2012

CGT i PSA exigeixen la dimissió de tot l’equip directiu i que l’empresa sigui pública sota control dels treballadors i treballadores.

A pesar de l’opacitat absoluta amb la que actua la Direcció de TMB, la documentació a la que ha pogut tindre accés la CGT i la PSA, mostra que l’equip directiu d’autobusos de TMB consta d’aproximadament unes 300 persones, que representen el 7% de la plantilla i consumeixen el 13% de la masa salarial de l’empresa.

A més a més, en l’últim any i mig i amb la perdua de la Generalitat per part del PSC dirigents d’aquest partit i afins al expresident de TMB, Xavier Casas, han “tornat” a la casa Gran de TMB a llocs fets a la seva mida.

Entre alguns d’ells estan: Miguel Bonilla, Guillem Camarasa, Lorenzo Maseda i Carlos Mariño

En aquest sentit, un nou cas de col·locació a dit s'ha tornat a donar a Transports de Barcelona, si fa poques setmanes denunciavem que TB havia col·locat en el Departament jurídic al Miguel Ángel Martín López, exmembre del grup municipal de districte del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, que va qualificar de "mal follada" a la Directora de TV3, Monica Terribas, per l’entrevista que va realitzar a José Montilla, motiu pel qual va haver de presentar la seva dimissió del càrrec de Gerent de l’Institut del Taxi, ara l'agraciat pel dit de Diego Pestanya, Vicepresident de TMB i dirigent també del PSC, es diu José Vicente Muñoz Gómez.

Muñoz Gómez, a part d'haver estat delegat sindical d’UGT a TB, era conductor fins que a 1987 va sortir triat regidor del PSC a L’Hospitalet, motiu pel qual va marxar de l'empresa amb una excedència política. Muñoz a poc a poc, va anar guanyant pes en el seu partit arribant a ser Diputat a les Corts Generals de Madrid fins a les últimes eleccions generals en les quals, com a molts altres diputats del PSC-PSOE, no va ser triat.

Cal recordar que aquest senyor, antic sindicalista i amic personal de Diego Pestanya, a la seva etapa de parlamentari, va ser un dels diputats que va votar a favor de l'última reforma laboral i de jubilacions, que redueix prestacions i allarga la jubilació fins als 67 anys d'edat.

S’ha donat la casualitat que ha coincidit en el temps la petició de reingrés a TB de Muñoz Gómez i la d'altres 9 conductors i la resposta de la Direcció de TMB ha estat una altra vegada d'escàndol.

Mentre que als 9 conductors els han dit que no tenen plaça a el “diputat” Muñoz no li han posat cap problema a readmetre’l i a més no l‘han posat a conduir autobusos, treball que ocupava quan va marxar de TB, sinó que l’han ficat en un despatx de les oficines de la Direcció de Zona Franca.

CGT i PSA diem clarament que Muñoz Gómez té dret a tornar, com els altres 9 conductors, a TB però ho ha de fer al lloc de conductor i no amb privilegis com li han sigut otorgats.

Que torni a conduir i que provi fins als 67 anys la medicina que tan alegrement va aprovar en la seva etapa de senyor Diputat.

Per a més informació:

JOSEP GARGANTÉ - Portaveu: 669 17 19 57

SATURNINO MERCADER - Delegat de CGT d’Autobusos de TMB: 676 70 50 62

JORDI ORTIZ - Delegat de PSA d’Autobusos de TMB: 625 66 01 78

Confederació General del Treball de Catalunya (CGT)

Secció sindical de la CGT a Autobusos de TMB

Plataforma Sindical d’Autobusos (PSA)

5 de gener de 2012

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció