CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Mercedes Vidal, presidenta de TMB, pretén pactar amb CCOO, UGT i SIT que segueixin ocults els sous de les persones fora del Conveni d’Autobusos de TMB

Divendres, 26 febrer, 2016

Mercedes Vidal, presidenta de TMB, ha manifestat reiteradament a través dels mitjans de comunicació en relació als conflictes laborals existents a TMB, que a Autobusos, al contrari que amb Metro, ja havia arribat a un preacord sobre el Conveni Col·lectiu amb la majoria de sindicats que està pendent de ser ratificat per la plantilla dilluns que ve 29 de Febrer.

Aquesta informació és correcta però parcial, ja que no informa que, en cas que finalment sigui ratificat el preacord que avala l'Ajuntament de Barcelona i que subscriuen els sindicats CCOO, UGT i SIT, seguirà sent impossible saber els sous i beneficis socials de més de 200 fora de conveni d'autobusos de TMB.

El que pacta Mercedes Vidal queda reflectit en l'Article 1 del preacord del Conveni 2015/2018 és el següent:

Article 1: Àmbit personal i territorial

Les normes que conté aquest Conveni Col·lectiu s’apliquen a tots els treballadors de la plantilla de l’empresa “Transports de Barcelona SA” enquadrats als grups professionals inclosos en la taula salarial adjunta, independentment de quin sigui el centre o lloc de treball on prestin el seu servei.

El personal Euro és regirà pel pacte de trasllat acordat amb aquesta finalitat i els acords específics que afectin el col·lectiu esmentat.

1 Queden exclosos del present conveni:

a) Els treballadors que formin part del Consell de Direcció

b) Els treballadors que ocupen llocs de treball inclosos a l’estructura de Direcció de la xarxa de Bus, concretament Directors d’Àrea, de Servei, Caps d’Explotació, Caps de Material Mobil, Caps d’Oficina i altres Caps d’Unitat.

c) Els treballadors que ocupen altres llocs de coordinació tècnica o d’especial responsabilitat, que és determini pel contingut de seu lloc de treball com són: els Caps de Grup Operatiu de Línia, Responsables de Coordinació Operativa de Nit, responsables tècnics (de control de qualitat, de projectes d’operacions,...) etc.

d) La resta de Directors d’Àrea, Directors de Servei, Caps d’Unitat i responsables i coordinadors tècnics d’especial responsabilitat que desenvolupin les seves tasques en altres àmbits fora de la xarxa de Bus.

Queda clar, amb el redactat d'aquest article, que es pacta que els fora de conveni segueixin estant fora de conveni i amb això es torna a ocultar a la ciutadania els sous de més de 200 treballadores i treballadors “fora de conveni”.

A aquest pacte s'oposa frontalment CGT, alhora que ho denunciem públicament perquè amb ell es torna a fer impossible que els sous dels “fora de conveni” siguin públics.

A més, és un pacte que entra en contradicció amb les paraules de Mercedes Vidal, en les quals afirma que està estudiant la manera de publicar els salaris dels directius i fora de conveni de TMB, seguint la línia de transparència marcada per l'equip de Govern de l'Ajuntament d'Ada Colau.

Finalment, volem destacar que ja existeix una sentència judicial del Tribunal Superior de Justícia que va ordenar a TMB incloure a les persones que estan fora del Conveni.

Per a més informació:
http://www.vilaweb.cat/noticies/el-tribunal-superior-de-justicia-ja-va-ordenar-a-tmb-incloure-els-treballadors-a-conveni/

CGT Autobusos TMB
https://twitter.com/cgtbus
@cgtbus

Attached documents