CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Més de 1.500 persones es manifesten a Vilanova contra el racisme i la xenofòbia

Diumenge, 29 maig, 2011

23218

Entitats culturals, col·lectius d'immigrants, sindicats i partits polítics es van manifestar a Vilanova i la Geltrú el divendres 27 de maig al vespre amb el lema “Aturem el feixisme i el racisme”.

La plataforma Unitat contra el Feixisme i el Racisme del Garraf va mobilitzar més de 1.500 persones en una manifestació en què es va clamar contra la xenofòbia i l'aparició de partits polítics que criminalitzen la presència d'immigrants a la societat catalana. La manifestació la va motivar, entre altres coses, l'agressió que va protagonitzar fa una setmana l'alcaldable de Plataforma per Catalunya a Vilanova i la Geltrú, Gerard Bellalta, i que va tenir com a víctima el portaveu d'aquesta plataforma antifeixista, César Aragón.

En la manifestació hi van participar representants dels sindicats, de la majoria dels partits polítics i de diversos col·lectius d'immigrants de la comarca, així com d'entitats socials i culturals del Garraf, més de 1.500 les persones que es van afegir a la manifestació, que va sortir de la plaça de les Neus i va finalitzar a la plaça de la Peixateria, sota el monument a les víctimes de l'holocaust nazi.

Des d'Unitat contra el feixisme es va valorar molt positivament la resposta, així com la participació massiva de la comunitat immigrant. Des d'UCFR es va remarcar que és possible una ciutat de convivència i respecte, i que aquest és un dels motius pels quals a Vilanova la resposta que va tenir Plataforma per Catalunya a les urnes va ser discreta, amb la meitat de vots que en els comicis anteriors.

Unitat contra el feixisme i el racisme

www.unitatcontraelfeixisme.org/