CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Més de 1500 persones es manifesten pels carrers d’Igualada en la jornada de vaga

Divendres, 16 novembre, 2012

Multitudinària manifestació la que s’ha viscut aquest dimecres 14 de novembre a la tarda a Igualada en motiu de la vaga general. Sindicats majoritaris, diverses plataformes ciutadanes i anoiencs de totes les edats han sortit al carrer contra les polítiques econòmiques del govern. La protesta ha finalitzat sense incidents importants, però si actes vandàlics contra entitats bancàries.

Més de 1500 persones han sortit al carrer aquest 14 de novembre, dia de vaga general, per protestar contra les polítiques econòmiques del govern i les retallades socials.

El lema ‘Que no ens prenguin el futur. Hi ha culpables, tenim solucions’ encapçalava la manifestació que ha sortit del mercat de la Masuca i ha recorregut el carrers més cèntrics de la ciutat, com la Soledat, Rambles, plaça de la Creu, Argent i finalment plaça de l’Ajuntament.

Membres dels sindicats d'UGT, CCOO i CGT han acudit a la protesta, on també s’hi han sumat ciutadans de totes les edats amb banderes sindicals, senyeres i algunes banderes republicanes. Diverses plataformes i organitzacions anoienques també han secundat la manifestació com: la Plataforma en defensa d'una Escola Pública i de qualitat de l'Anoia, Plataforma d’Afectats per la Hipoteca a l’Anoia, Plataforma contra les retallades, entre altres. També hi ha assistit el grup d'anticapitalistes que aquest matí s’han manifestat per Igualada.

La marxa ha transcorregut, en general, amb normalitat i ha tingut un to festiu. Entre petard i petard els manifestants cridaven consignes contra les retallades, contra el PP, i també feien una crida a la resta de ciutadans per que es sumessin a la reivindicació amb frases com 'U-ne-te, no, nos mires' o 'manifestació, baixa del balcó'.

Destacar que al seu pas per davant de diverses entitats bancàries, alguns manifestants han enganxat adhesius als vidres de les oficines on es llegia ‘Este banco engaña, estafa y echa a la gente de su casa‘, i l’oficina de La Caixa de la Rambla, a més a més, han tirat pintura contra la porta.

També la seu de Banc Santander a Igualada, situada a la Rambla, cantonada amb el carrer sant Magí, un grup de manifestants han mig tapat l'entrada amb totxanes.

Final dividit

La protesta ha finalitzat a la plaça de l’Ajuntament on els sindicats han llegit el manifest, però una part dels manifestants s’han quedat a la plaça de la Creu, on també han llegit un altre manifest. Es tracta de la Plataforma en defensa d'una Escola Pública i de qualitat de l'Anoia, Plataforma d’Afectats per la Hipoteca a l’Anoia, i bloc anticapitalista de l'Anoia (en el qual participava la CGT).

Abans de finalitzar la protesta, els manifestants de la plaça de la Creu han cremat un ninot que portava la cara del president Artur Mas

* Notícia extreta d'Anoia Diari http://www.anoiadiari.cat/noticia/15452/mes-de-1500-persones-es-manifesten-pels-carrers-d-igualada-en-la-jornada-de-vaga