CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Més de 2.000 funcionaris de la demarcació de Tarragona surten al carrer per rebutjar la retallada de salaris i condicions laborals

Dijous, 15 desembre, 2011

Uns 2.200 treballadors de la funció pública, segons la Guàrdia Urbana, i uns 5.000, segons els sindicats, s'han manifestat aquest dimecres 14 de desembre a la tarda pels carrers de Tarragona, convocats per tots els sindicats de la funció pública, per protestar contra unes retallades que afectaran tant a la part salarial com a les condicions laborals dels treballadors públics de la Generalitat.

La manifestació, convocada per tots els sindicats de la funció pública presents a Tarragona -CCOO, UGT, CGT, ANPE Catalunya, ASPEPC.SPS, CATAC, CSI·F i USTEC·STEs-, ha començat a dos quarts de set de la tarda davant de la Subdelegació del Govern, a la plaça Imperial Tarraco, ha passat per la Rambla Nova i ha acabat a la Delegació del Govern de la Generalitat, al carrer Sant Francesc, on s'ha llegit un manifest. Després els manifestants han decidit tallar la Rambla Vella, on el col·lectiu dels Bombers s'han assegut al mig de la calçada. Finalment, s'han dirigit cap a la plaça de la Font, on han fet una altra assentada a les portes de l'Ajuntament de Tarragona que ha posat punt i final a l'acció de protesta.

Durant el recorregut s'han pogut sentir crits com "Públic i privat, tothom retallat" o "Som treballadors, no privilegiats". La pancarta de capçalera portava escrit com a lema 'No a les retallades socials i laborals'.

Des dels sindicats s'ha remarcat que la crisi l'ha de pagar qui realment l'ha provocat i que, per tant, les mesures s'han de dirigir a altres sectors com els bancs, els polítics o el capital financer. A més, consideren que els treballadors públics no poden pagar els plats trencats d'una gent que vol privatitzar els serveis públics i ens volen robar a tots.

Font: Agències.