CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Més de 2.500 sanitaris catalans tornen a sortir al carrer i tallen diverses vies contra els ajustos i retallades

Divendres, 22 abril, 2011

Treballadors de vuit hospitals es manifesten contra la reducció del 10% del pressupost sanitari

Més de 2.500 sanitaris han tornat a sortir al carrer el 20 d'abril davant les portes del seu hospital, on en alguns casos han tallat vies i han provocat desenes de quilòmetres de cues, contra els plans d'ajust que hauran d'aplicar els seus centres per la reducció del 10% del pressupost sanitari.

En una acció de protesta conjunta liderada pels sindicats, especialment CGT i CATAC-CTS, entre les 13 i més enllà de les 14 hores van sortir al carrer treballadors dels hospitals de Clínic, Vall d'Hebron i del Mar de Barcelona, Bellvitge --a l'Hospitalet--, Viladecans, el Joan XXIII, Can Ruti --a Badalona-- i Arnau de Vilanova --de Lleida--.

Prop de 700 sanitaris de Bellvitge van tallar la Gran Via, en els dos sentits de la marxa, durant 20 minuts, i van provocar més de quatre quilòmetres de cua, amb l'objectiu d'evidenciar el gravíssim estat en què es trobarà l'hospital amb la reducció pressupostària, que els sanitaris han criticat que ha provocat ja el tancament del segon quiròfan d'urgències.

En aquest centre, han desaparegut vuit zeladors i dos administratives, s'ha limitat la jornada de metges residents en un 40%, es tancaran set unitats d'hospitalització entre el juliol i el setembre, així com cinc quiròfans, segons ha denunciat la CGT.

200 sanitaris més de l'Hospital Clínic van sortir al carrer contra les retallades al centre, que reduirà el seu pressupost en 24 milions, fet que va portar els treballadors a tallar el carrer Urgell al seu pas fins a l'avinguda Diagonal --on van portar a terme una seguda--, i després van baixar pel carrer Villarroel, durant hora i mitja.

A Vall d'Hebron, uns 300 treballadors van tallar la Ronda de Dalt, en tots dos sentits de la marxa, durant mitja hora i provocant més de cinc quilòmetres de cues en aquesta via --tallen el lateral cada matí-- després d'una assemblea a les 9 hores del matí, que repetiran fins que no s'aturin els plans de xoc, segons ha explicat secció sindical de CGT al centre. També a les portes del centre a les 12 hores, més de 250 metges van condemnar les retallades al centre en una concentració convocada pel sindicat Metges de Catalunya.

A l'hospital de Viladecans, van sortir al carrer 500 persones que van realitzar una manifestació a prop del centre, on van tallar la carretera C-32 mitja hora, cosa que va provocar quatre quilòmetres de retencions

A l'hospital Joan XXIII de Tarragona, 200 treballadors indignats van sortir també al carrer, mentre que 100 ho van fer davant el Can Ruti de Badalona i 200 a l'Arnau de Vilanova de Lleida, on els treballadors van realitzar una processó pels voltants del centre i van criticar que les reduccions de serveis per Setmana Santa han estat més importants que altres anys.

Els sindicalistes preveuen mantenir, i augmentar si cal, les mobilitzacions de cara a la setmana que ve tenint en compte que la Conselleria de Salut farà públiques les retallades sanitàries als hospitals, una setmana després del previst.

Font: Agències