CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Més de 200 sindicalistes signen un manifest de suport a Manu Vidal, delegat de CGT acomiadat per EMTE Service Tarragona

Divendres, 12 novembre, 2010

Més de 200 Delegats sindicals, Presidents de Comitès d'Empresa i representants de col·lectius socials de tot l'estat espanyol han firmat un manifest en el qual exigeixen a l'empresa catalana Emte Service la readmissió de Manu Vidal, delegat de CGT acomiadat el passat 27 de setembre, dos dies abans de la Vaga General del 29-S.

En aquest manifest, els signants assenyalen que Manu és un sindicalista que ha lluitat "per la defensa dels llocs de treball en la seva empresa i per l'organització dels treballadors del sector del metall dels polígons industrials de Tarragona" i que "Emte Service s'ha caracteritzat per una llarga trajectòria repressiva" dels drets més elementals.

El manifest conclou exigint la readmissió de Manu Vidal i el compromís dels signants de participar en les diferents campanyes públiques per aconseguir l'objectiu d'anul·lar l'acomiadament. Amb tal objectiu desde el moviment obrer de Tarragona estem promovent amb el suport de companys de tots els sindicats, una concentració cívica per a principis de desembre.

Us recordem que la persecució contra Manu va començar fa dos anys, quan l'empresa va acomiadar un treballador romanès, amb contracte fix i un fill malalt de càncer. Davant d'aquell acomiadament Manu i altres companys es van oposar amb totes les seves forces, exigint la readmissió del treballador acomiadat. Despres de la vaga contra aquell acomiadament l'empresa va posar en marxa el major atac antisindical de les últimes dècades a Catalunya: Juanma Carrillo va ser acomiadat, Manu sancionat amb 42 dies d'ocupació i sou i Isma, amb 21 dies d'ocupació i sou. Després de l'eco social que va tenir aquella lluita, la justícia va obligar Emte a donar marxa enrere en tots els atacs: Carrillo va ser readmès i Manu i Isma el van retirar les sancions. Ara l'empresa torna a la càrrega.

Des de la secció sindical de CGT a Emte Service, fem una crida a tots els sindicats, comitès d'empresa, delegats sindicals, treballadors, col·lectius socials, a que ens ajudin a estendre la solidaritat amb aquesta lluita. Pensem que l'acomiadament de Manu, no pot ser la base perquè altres empreses segueixin l'exemple d'Emte, acomiadant aquells delegats o treballadors que tenen en el punt de mira, per defensar els drets dels treballadors. Si estenem la solidaritat amb aquesta lluita, pensem que podem aconseguir una victòria que serveixi d'exemple per a totes les empreses, però també de la necessària unitat de tots els treballadors per respondre als atacs.

Catalunya, 9 de Novembre de 2010

Per a més informació:

www.cgtemte.info

http://totssommanudemte.blogia.com/

Teléfono Delegat CGT EMTE: 699 82 59 36 (Manu Vidal)

>>> En el document adjunt teniu el llistat de signatures de suport.

Attached documents