CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Més de 300 ‘okupes’ es manifesten sense incidents a Barcelona contra els desallotjaments

Diumenge, 4 febrer, 2007

Els participants pinten el portal de la seu d'ICV, formació que té la responsabilitat de les àrees de vivenda de l'Ajuntament i de la Generalitat

EFE.-
Dissabte 3 de febrer del 2007
.- Dos manifestacions d'okupes, realitzades anit quasi simultàniament a Barcelona en els barris de Gràcia i del Raval, han reunit a unes 370 persones, que han protestat sense incidents significatius per una detenció i pel tancament d'un ateneu.

La manifestació de Gràcia estava convocada pels col·lectius okupes per a protestar per la detenció d'un jove el passat dia 31 de gener que ha sigut acusat d'enfrontar-se als Mossos d'Esquadra durant el desallotjament d'una vivenda del barri. La detenció d'aquest jove va tindre lloc després que els Mossos reberen una orde judicial urgent perquè comprovaren si els inquilins d'una casa situada en el carrer Tirso tenien contracte de lloguer, i al veure que no era així, els van exigir que abandonaren l'immoble.

A l'acte de protesta d'esta nit, que s'ha iniciat cap a les 21,30 hores, els manifestants portaven una pancarta en què es podia llegir en català No tenim més opció que l'okupació, i que ha partit de la Plaça del Sol, per a continuació dirigir-se per la plaça Rius i Taulet, on han donat a conéixer un manifest davant de la seu municipal del districte.

Els participants en la manifestació s'han dirigit després per la Travessera de Gràcia i Torrent de les Flors, i en este últim carrer, han pintat el portal de la seu d'ICV, formació que té la responsabilitat de les àrees de vivenda de l'Ajuntament i de la Generalitat i que, a més, dirigeix els Mossos d'Esquadra a través del seu líder i conseller d'Interior, Joan Saura. L'acte ha finalitzat poc després a la plaça de la Virreina i, segons fonts policials, no hi han hagut incidents destacables ni tampoc detencions.

Pel que fa a la manifestació del Raval, uns 70 joves s'han concentrat a la Rambla del Raval en protesta pel tancament municipal de l'Ateneu del Xino, un centre amb més de dotze anys d'història. La manifestació s'ha desenvolupat amb normalitat pels carrers adjacents i ha finalitzat sense que la Guàrdia Urbana o els Mossos d'Esquadra hagin hagut d'intervindre.