CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Més de 50 desocupats/des participen en l’Assemblea de desocupats de Badía del Vallès realitzada el 25 de març

Dijous, 26 març, 2009
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Copia_de_Asamblea_de_parados.jpg

Aquest dimecres 25 de març més de 50 desocupats i desocupades de Badía van participar en l'Assemblea de desocupats de Badía celebrada en el Casal de l'Esquerra de Badia.

Es va triar un president, un secretari i un portaveu de l'assemblea per a fer d'intermediaris entre l'assemblea i el govern municipal de Badia del Vallés. El dimarts 26 de març a les 18h es reunien amb l'alcaldessa de Badía del Vallès per a transmetre els acords de l'assemblea en matèria d'ocupació local. També es va decidir participar en la manifestació del dissabte a les 17.30h a Barcelona amb el lema: Que la crisi la paguin els Rics!.

El manifest i punts que es van acordar són els següents:

Som més de 2000 els treballadors i treballadors que ens trobem en atur a Badía del Vallès, acomiadats en algun dels nombrosos expedients de regulació d'ocupació, després del tancament d'empreses i tallers, paralitzacions d'obra o als quals no s'ha renovat el contracte precari.

Mentre els banquers a través de les nostres hipoteques i els empresaris de la construcció i immobiliàries amb l'especulació de l'habitatge, gaudeixen del botí de la nostra explotació, del robatori i l'estafa massiva d'aquests últims anys de bonança econòmica. La resposta del Govern al drama social de l'atur consisteix a omplir les butxaques dels causants de la crisi: banquers, especuladors multinacionals que deslocalitzen fàbriques.

Sense oblidar la complicitat dels sindicats majoritaris (UGT i CCOO) amb anys reformes laborals i convenis d'empresa precaris i la no convocatòria d'una VAGA GENERAL davant la situació actual de la classe treballadora.

Davant aquesta situació dramàtica, un col·lectiu de desocupats/des de Badia del Vallès, entenem que no podem perdre el temps esperant passivament que el Govern o l'Ajuntament prenguin mesures efectives contra l'atur.

L'experiència de les crisis anteriors ens ha ensenyat que només nosaltres, desocupats i desocupades, mitjançant la nostra autoorganització en assemblees i la mobilització, podrem aconseguir les nostres reivindicacions:

1.- Reducció de la jornada laboral a 35 hores sense disminució de salari i l'eliminació total de les hores extres en les obres realitzades a Badia del Vallés

2.- Atur indefinit fins a la recol·locació efectiva mentre duri la crisi.

3.- Impedir els desnonaments de les famílies hipotecades si es troba en atur algun dels seus membres.

4.- Generar ocupació pública real, no subcontractada a través d'empreses privades que es quedaran amb una part dels diners destinats als ajuntaments.

5.- Exigir a l'Ajuntament de Badia del Vallès transparència en la contractació de desocupats en les obres de Badia i donar prioritat als desocupats de la localitat en un 100%

Assemblea de Desocupats de Badia

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció