CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Més de 50 desocupats/des participen en l’Assemblea de desocupats de Badía del Vallès realitzada el 25 de març

Dijous, 26 març, 2009

Copia_de_Asamblea_de_parados.jpg

Aquest dimecres 25 de març més de 50 desocupats i desocupades de Badía van participar en l'Assemblea de desocupats de Badía celebrada en el Casal de l'Esquerra de Badia.

Es va triar un president, un secretari i un portaveu de l'assemblea per a fer d'intermediaris entre l'assemblea i el govern municipal de Badia del Vallés. El dimarts 26 de març a les 18h es reunien amb l'alcaldessa de Badía del Vallès per a transmetre els acords de l'assemblea en matèria d'ocupació local. També es va decidir participar en la manifestació del dissabte a les 17.30h a Barcelona amb el lema: Que la crisi la paguin els Rics!.

El manifest i punts que es van acordar són els següents:

Som més de 2000 els treballadors i treballadors que ens trobem en atur a Badía del Vallès, acomiadats en algun dels nombrosos expedients de regulació d'ocupació, després del tancament d'empreses i tallers, paralitzacions d'obra o als quals no s'ha renovat el contracte precari.

Mentre els banquers a través de les nostres hipoteques i els empresaris de la construcció i immobiliàries amb l'especulació de l'habitatge, gaudeixen del botí de la nostra explotació, del robatori i l'estafa massiva d'aquests últims anys de bonança econòmica. La resposta del Govern al drama social de l'atur consisteix a omplir les butxaques dels causants de la crisi: banquers, especuladors multinacionals que deslocalitzen fàbriques.

Sense oblidar la complicitat dels sindicats majoritaris (UGT i CCOO) amb anys reformes laborals i convenis d'empresa precaris i la no convocatòria d'una VAGA GENERAL davant la situació actual de la classe treballadora.

Davant aquesta situació dramàtica, un col·lectiu de desocupats/des de Badia del Vallès, entenem que no podem perdre el temps esperant passivament que el Govern o l'Ajuntament prenguin mesures efectives contra l'atur.

L'experiència de les crisis anteriors ens ha ensenyat que només nosaltres, desocupats i desocupades, mitjançant la nostra autoorganització en assemblees i la mobilització, podrem aconseguir les nostres reivindicacions:

1.- Reducció de la jornada laboral a 35 hores sense disminució de salari i l'eliminació total de les hores extres en les obres realitzades a Badia del Vallés

2.- Atur indefinit fins a la recol·locació efectiva mentre duri la crisi.

3.- Impedir els desnonaments de les famílies hipotecades si es troba en atur algun dels seus membres.

4.- Generar ocupació pública real, no subcontractada a través d'empreses privades que es quedaran amb una part dels diners destinats als ajuntaments.

5.- Exigir a l'Ajuntament de Badia del Vallès transparència en la contractació de desocupats en les obres de Badia i donar prioritat als desocupats de la localitat en un 100%

Assemblea de Desocupats de Badia