CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Més de 5000 persones es manifesten a Tarragona contra les retallades

Divendres, 13 maig, 2011

Èxit de la manifestació contra les retallades que s'ha portat a terme a Tarragona la tarda del dijous 12 de maig, convocada per la Plataforma per la Defensa dels Drets Públics. Més de 5000 persones (algunes fonts parlen de 8000) han sortit al carrer per a dir que ja n'hi ha prou.

Així ho han recollit alguns mitjans informatius:

- Pobleviu

Unes 5.000 persones a Tarragona contra les retallades

Aquesta tarda unes 5000 persones han sortit al carrer a demostrar el seu rebuig a les retallades previstes pel govern d'Artur Mas. La manifestació convocada per la Plataforma ciutadana per la defensa dels drets públics, impulsada per una quarantena d'entitats representatives de Tarragona, amb el lema Prou retallades!, ha recorregut els carrers més cèntrics de la ciutat fins arribar a la Delegació del Govern de la Generalitat, al carrer Sant Francesc. Per evitar la instrumentalització de la marxa, l'organització ha denegat les adhesions de les formacions polítiques, i cap candidat ha encapçalat la manifestació.

L'acte de protesta ha ha començat a dos quarts de vuit del vespre a la plaça Imperial Tàrraco i s'ha acabat davant de la delegació del govern. En finalitzar, l'actor i director Oriol Grau ha llegit el manifest de Prou Retallades!. Per altra banda, veïns dels barris de ponent han sortit a les 18:30h de la rotonda de la N-340 de Campclar, i un altre grup de gent s'han afegit a la manifestació provinents del barri de Sant Pere i Sant Pau, per donar suport als sectors de la sanitat i l'educació en contra de les retallades.

Els organitzadors també han fet una la crida perquè els assistents vagin, dos dies després, aquest dissabte, a Barcelona a la manifestació 'nacional' contra les retallades. Està previst que hi participin més de 200 entitats catalanes, i començarà a les onze del matí a la plaça de Catalunya i s'acabarà a la Ciutadella.

Aquesta manifestació es va començar a organitzar l'11 d'abril de manera assembleària entre un ampli conglomerat d'entitats de la ciutat, que han unit esforços en la plataforma ciutadana. En aquesta hi han participat federacions i associacions veïnals, coordinadores d’entitats, sindicats i seccions, ampes, associació de jubilats, Organitzacions No Governamentals o col·lectius de dones. Les entitats participants són les següents: Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), Associacions de veïns Federades segle XXI, AV Riu Clar, AV la Unió de Sant Pere i Sant Pau, AV la Progressista de Torreforta, AV Torrenova, AV Campclar Zona Esportiva, AV Campclar, AV el Pilar i l’Eixample, AV la Floresta, AV Terres Cavades, AV Del Port, Ampa Campclar, Col·lectiu de Dones de Campclar, Associació de Pensionistes de Riu Clar, Fundació Casal l'Amic, UGT, CCOO, CGT, CATAC, USTEC, EntrePobles, Coordinadora d'ONG's de Tarragona, Metges de Catalunya, Astafanias, La Cuculmeca, Associació Catalana d’Enginyeria Sense Fronteres, Coordinadora Repartim el treball i la Riquesa, Sindicats d'estudiants de Tarragona, Setem Tarragona, Intermon Oxfam, Moviment Laic i Progressista, Fundació En Xarxa.

www.pobleviu.cat/index.php?id_categoria=12&madre=7&id_noticia=1769

- delCamp.cat

Uns 5.000 tarragonins surten al carrer per dir "prou" a les retallades

La de Tarragona ha estat un preludi de la manifestació que tindrà lloc dissabte a Barcelona

Els carrers de la ciutat de Tarragona han quedat petits per encabir els prop de 5.000 ciutadans i ciutadanes que s'han manifestat aquest dijous a la tarda sota el lema 'Prou retallades'. La mobilització ha estat convocada per la Plataforma per la Defensa dels Drets Públics i ha comptat amb el suport d'una quarantena d'entitats de la ciutat.

El portaveu de la Plataforma, Antoni Peco, ha manifestat la seva sorpresa davant de l'èxit de la convocatòria. "Ens omple d'orgull que Tarragona es mobilitzi per una causa justa", ha subratllat Peco, que ha afegit que "algú ha de prendre bona nota del que avui ha dit la ciutadania, ja que no estem disposats a perdre drets socials, ni tan sols a retallar-los".

Ja que s'ha realitzat enmig de la campanya electoral, l'objectiu de la Plataforma era que fos una manifestació ciutadana i, per tant, no s'ha permès l'adhesió dels partits polítics, tot i que alguns representants de la ciutat hi han participat.

A dos quarts de set de la tarda, han sortit dues capçaleres de la manifestació, una des de Campclar i l'altra des de Sant Pere i Sant Pau, que s'han unit a la plaça Imperial Tarraco, on també els esperava una multitud de gent. Des d'allí, han posat rumb cap al carrer Sant Francesc, davant de la Delegació del Govern de la Generalitat. Durant el recorregut s'han pogut sentir crits reivindicatius com "Prou retallades de drets socials", "Amb la salut no s'hi juga", "Mas prou, dimissió", "No retallem sanitat i ensenyament" o "Contra les retallades, mobilització".

Al carrer Sant Francesc, l'actor Oriol Grau ha estat l'encarregat de llegir un manifest, el mateix que també es llegirà a la concentració d'aquest dissabte 14 d'abril a Barcelona. "El manifest és molt llarg, però no l'hem volgut retallar", ha ironitzat Grau a l'inici. El document recull arguments com "la sortida de la crisi no es pot fer a costa dels serveis públics" o "no podem acceptar unes mesures que només beneficien als rics i buida el tresor públic". Abans de llegir el manifest s'ha guardat un minut de silenci com a mostra de suport a les víctimes del terratrèmol de Llorca (Múrcia).

www.delcamp.cat/index.php?command=show_news&news_id=16753

- Reus Digital

Més de vuit mil persones es manifesten contra les retallades a Tarragona

Els assistents criden contra Artur Mas i li reclamen que retiri les seves polítiques

Multitudinària manifestació contra les retallades aquest dijous al vespre a Tarragona. Més de vuit mil persones, convocades per la Plataforma ciutadana per la defensa dels drets públics, s'han concentrat a la plaça Imperial Tàrraco i s'han desplaçat fins a la delegació del Govern de la Generalitat a Tarragona, al carrer de Sant Francesc, sota el lema 'Prou retallades!'. Amb crits com 'La salut no és un joc', 'Més bates i menys corbates' o 'Tu ets Mas, però nosaltres som més', la manifestació ha concorregut sense cap incident destacat, segons han explicat membres de la Guàrdia Urbana i els Mossos. En acabar el recorregut, l'actor i activista cultural, Oriol Grau, ha llegit un manifest contundent contra les retallades convergents.

El coordinador de la Plataforma ciutadana per la defensa dels drets públics, Antoni Peco, s'ha mostrat "ple d'orgull" per la resposta d'una ciutadania que "s'ha conscienciat de la necessitat de protestar per aturar les retallades dels nostres drets". Peco espera que aquesta crida massiva serveixi al Govern de la Generalitat per rectificar i considera que la manifestació no s'ha politizat en cap moment. De fet, els polítics assistens a la manifestació ho han fet en qualitat personal.

Oriol Grau ha iniciat la lectura del manifest amb un toc d'humor: "És una mica llarg, però no l'hem volgut retallar". Els convocants consideren que el culpable de la crisi econòmica és el sistema financer, però, en canvi, els efectes d'aquesta la pateixen els més dèbils. A més, assenyalen que la Unió Europea i els governs estatals i autonòmics tenen com a intenció acabar amb un model social públic per instaurar-ne un de mercantil i rebutgen amb contundència l'eliminació fiscal realitzada per CiU a les rendes catalanes més altes.

I és que la Plataforma en defensa dels drets públics opina que és possible una sortida social de la crisi que deixi de banda la precarietat, el copagament o els concerts econòmics de les administracions amb societats sanitàries privades. "No ens podem permetre perdre uns drets assolits amb molt d'esforç, hem de dir: Prou retallades!", ha finalitzat Oriol Grau, qui ha estat ovacionat per uns assistents a la manifestació que han mostrat la seva força contra determinades decisions polítiques.

www.reusdigital.cat/index.php?command=show_news&news_id=19057

- Vídeo ACN

Uns 8.000 tarragonins surten al carrer per dir "prou" a les retallades en sanitat i educació

Ni els mateixos organitzadors s'esperaven l'èxit que ha tingut aquesta mobilització ciutadana

www.acn.cat/acn/614204/General/video/manifestacio-veins-Plataforma-ciutadanana-retallades-salut-sanitat-educacio.html

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció