CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Més de 80 organitzacions exigeixen el tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers

Divendres, 14 desembre, 2012

DAVID BOU | 12/12/2012 - Setmanari Directa

La lluita pel tancament dels Centres d'Internament d'Estrangers (CIE) torna a la càrrega aquesta setmana, gairebé un any després de la mort d'Idrissa Diallo i Samba M., als centres de la Zona Franca de Barcelona i d'Aluche a la Comunitat de Madrid, respectivament. Aquells tràgics successos van desencadenar una forta mobilització social que va aconseguir trencar el silenci mediàtic i forçar a les institucions polítiques i judicials a comprometre's per trencar la opacitat que existeix al voltant de la gestió i les condicions de les recluses en aquests centres d'internament per persones migrades.

Tot i l'empenta que la reivindicació contra els CIE va agafar durant aquell període, més de vuitanta organitzacions sindicals, veïnals, de defensa dels drets humans o polítiques, han fet públic un manifest on denuncien que “no s'han aclarit les circumstancies de les morts” i que la situació als CIE “continua fomentant la vulneració de drets”. Amb la pretensió de tornar a posar aquest assumpte a primera línia de la opinió pública i fer sentir la veu de les organitzacions que treballen dia a dia per la defensa dels drets de les persones migrades, el text titulat “Ni CIE ni CECE. ¿Canviar-li el nom perquè tot segueixi igual?”, denuncia l'incompliment per part del govern dels compromisos adquirits ara fa un any en aquesta matèria, a l'hora que critica la proposta d'esborrany de reglament que pretén canviar el nom dels CIE pel de Centre d'Estància Controlada d'Estrangers (CECE).

Les organitzacions signants, denuncien que aquest esborrany ha sigut redactat ignorant les seves reivindicacions i que “consolida el model policial de gestió sense garantir un horitzó de tancament d'aquests centres i de respecte dels drets de les persones internes fins que això succeeixi”. El manifest també fa una crida a la mobilització i convoca dissabte 15 de desembre a les cinc de la tarda a la Plaça Espanya de Barcelona, amb el propòsit de marxar cap al CIE de la Zona Franca i rodejar-lo per exigir el seu tancament i el respecte als drets de les persones migrades.

Jornades de formació i reflexió

Paral·lelament a la presentació del manifest i la convocatòria per rodejar el CIE de la Zona Franca, la campanya “Tanquem els CIEs” amb el suport del grup GRAFIC de recerca i acció en les fronteres i controls, i en col·laboració amb la Càtedra UNESCO d'Estudis Interculturals de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), han organitzat unes jornades amb múltiples activitats al Campus Ciutadella d'aquesta universitat barcelonina.

Les jornades començaran divendres 14 a les onze del matí amb una presentació a càrrec de les organitzadores, i clouran diumenge al matí amb la celebració de la segona Assemblea Estatal de Col·lectius en Lluita contra els CIEs a l'Ateneu Flor de Maig de Poblenou, que reobre les seves portes aquest mateix cap de setmana. Durant divendres i dissabte es duran a terme diverses taules rodones i tallers temàtics amb la presència de múltiples col·lectius d'arreu de l'Estat espanyol i d'altres indrets del continent europeu.

http://www.directa.cat/noticia/mes-80-organitzacions-exigeixen-tancament-dels-centres-dinternament-destrangers

>>> Web de les jornades pel tancament dels CIE http://tanquemelscies.blogspot.com.es/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció