CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Més de cent mil treballadors socials no cobraran la nòmina aquest juliol

Dimarts, 31 juliol, 2012

El Col·legi de Diplomats en Treball Social de Catalunya (TSCAT) ha xifrat en 100.000 els professionals del tercer sector que no cobraran la nòmina del juliol pels imapagaments anunciat per la Conselleria d'Economia de la Generalitat. En un comunicat, el TSCAT demana que es prioritzin els pagaments al sector perquè els professionals puguin 'continuar realitzant la tasca d'atenció als més vulnerables amb la màxima qualitat'.

La Generalitat ha confirmat avui mateix a les entitats socials amb les quals té places concertades que no podria pagar les nòmines de juliol per manca de liquiditat. Això vol dir que les entitats socials no ingressaran els pagaments corrents que havien de rebre aquest dimarts. Fons de la Conselleria de Benestar Social i Família han dit que l'agost es podria pagar amb normalitat, però no se sap quan es pagarà la quantitat corresponent al mes de juliol.

La Taula del Tercer Sector Social, que aplega més de quatre mil entitat, ha alertat que els impagaments suposarà el col·lapse de milers d'organitzacions.

L'Associació Catalana de Directors de Centres d'Atenció a la Dependència Gerontològica (Ascad) ja va alertar dimarts passat a la Fiscalia Provincial de Barcelona de la possible 'desatenció' dels ancians i discapacitats ingressats en residències concertades i col·laboradores de Catalunya pel possible impagament de les nòmines, ara confirmat per la Conselleria d'Economia. El text presentat alertava de de situacions assistencials crítiques, especialment per als grans dependents, a causa de la previsible manca d'equips humans i materials en cas de confirmar-se els impagaments.

FONT: VILAWEB.CAT