CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Més de cinc mil signatures en defensa del servei d’hemodinàmica a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona

Dimarts, 18 juny, 2013

El passat 29 de gener es van presentar,per part de la Secció Sindical de la CGT a la Delegació Territorial de Salut a Tarragona, un total de 5.190 signatures, adreçades al President de la Generalitat Artur Mas i al Conseller de Salut Boi Ruiz, reclamant l’obertura les 24 hores al dia i els 365 dies a l’any, del servei d’hemodinàmica de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Donada la impossibilitat de registrar totes les signatures, per la negació de part del Delegat Territorial de Salut a Tarragona, Josep Mercadé, la resta de signatures les han anant registrant fins al mes de juny. D’alguna manera, així es tancava una primera fase d’accions que havia començat el març de 2012. A l’octubre del 2012 Mercadé va fer un comunicat dient que es començarien a fer angioplàsties primàries 12 hores al dia durant els 7 dies de la setmana (és a dir, els 365 dies l’any), de vuit del matí a vuit del vespre.

Aquest guany s’aconseguia gràcies a la lluita que va començar 10 mesos abans, amb el recolzament dels usuaris i diverses organitzacions (Assemblea 15 M Tarragona, Plataforma Ciutadana en Defensa dels Drets Públics i el Sindicat CO.BAS). Malgrat que aquest servei va ampliar l’horari, el sindicat CGT no es dóna per satisfet i continua considerant-ho insuficient:”estem al final d’una batalla, però la guerra no la guanyarem fins que el servei no estigui obert les 24 hores”.

El sindicat reitera que Tarragona és l’única província, amb més de 800.000 habitants, que no té un servei les 24 hores del dia: “per què a Barcelona hi ha cinc centres amb aquest horari i Tarragona no n’hi ha cap?”. Els infarts vénen quan vénen i fer ús d’un helicòpter o d’una ambulància medicalitzada per anar a Barcelona, a part de poder comportar seqüeles per al pacient pel retard en l’atenció, resulta més car.

El passat 13 de Maig rebien una carta del Servei Català de la Salut, en la qual se senten orgullosos de l’ampliació del servei i reconeixen que encara hi ha un 20% de desatenció, a causa de l’horari nocturn. Des d’aquesta secció sindical de la CGT, volen agrair a tots els que d’una o altra manera han participat en aquesta reivindicació: els usuaris, els Mitjans de Comunicació, l’Assemblea 15M Tarragona, la Plataforma Ciutadana en Defensa dels Drets Públics i el Sindicat CO.BAS. Aquest suport que els han donat en aquesta lluita ha fet possible el que han guanyat parcialment, i esperen comptar de nou amb la seva força per seguir lluitant fins aconseguir l’objectiu: un servei de Hemodinàmica obert les 24 hores al dia, els 365 dies de l’any.

* Notícia publicada al portal Pobleviu

http://pobleviu.cat/2013/06/15/mes-de-cinc-mil-signatures-pel-servei-dhemodinamica-a-lhospital-joan-xxiii/