CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Més de mig miler de persones es manifesten per l’alliberament d’en Franki

Diumenge, 8 juny, 2008

Més de mig miler de persones es manifesten a Barcelona per l'alliberament d'en Franki després d'un acte realitzat a Gràcia

Més de 600 persones han recorregut aquesta tarda del dissabte 7 de juny els carrers de la vila de Gràcia per demanar l’alliberament de Francesc Argemí, Franki, que és a la presó, on ha de complir una pena de dos anys i set mesos per ultratge a la bandera espanyola. Després d'un acte on s’han fet reflexions al voltant de la mobilització social del cas d’en Franki, ha començat la manifestació convocada per Alerta Solidària i Solidaritat Antirepressiva de Terrassa (SAT).

A més a més, des de les deu del matí i fins a les sis de la tarda, dues persones han estat donant voltes en bicicleta pel perímetre de Can Brians 2, com a acte de protesta per l'empresonament del terrassenc.

Dijous passat al matí, dos activistes van penjar-se davant la seu de Serveis Penitenciaris durant sis hores per solidaritzar-se amb en Franki.

Abans de la manifestació, a les cinc de la tarda a la plaça de la Virreina, hi ha hagut un acte polític en què han participat Ermengol Gassiot, de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa i que ha analitzat el cas d'en Franki; Núria Brugada, de la campanya de solidaritat amb els encausats per la crema de fotos del Rei; Saturnino Mercader, delegat de CGT i president del comitè d'empresa de TMB, que ha explicat les mobilitzacions pels dos dies de descans setmanal; i, finalment, Cándido Gómez, de la Corriente Sindical de Izquierdas, que va ser empresonat després de participar en una protesta dels treballadors del sector naval asturià contra la desaparició de les drassanes i que ha explicat la mobilització que va forçar el seu alliberament.

Al final de la manifestació s’han cremat diverses banderes espanyoles, concretament banderoles de paper de festa major.

A prop del tercer grau

En Franki ja ha incoat els tràmits per a obtenir el tercer grau penitenciari. El centre de Can Brians li ho va proposar fa una setmana i va signar la conformitat. Però cal que Serveis Penitenciaris hi doni el vist-i-plau i, per tant, els tràmits burocràtics poden ajornar encara tres setmanes la concessió del tercer grau.

La seva advocadessa, Montserrat Salvador, diu que la sentència és excessivament dura, i la família critica les irregularitats que ha comès la justícia a l'hora de condemnar-lo, sense proves; diuen que estan orgullosos de la fermesa que demostra i agraeixen totes les mostres de solidaritat que han rebut.


Més de 600 persones s’han aplegat per demanar l’alliberament de Francesc Argemí, Franki, pels carrers de Gràcia. Acabat l’acte polític a la plaça de la Virreina, on s’han fet reflexions al voltant de la mobilització social del cas d’en Franki, el paper repressor de la corona i la bandera espanyola i la situació de les presons i els FIES, la lluita s’ha traslladat a peu de carrer per defensar la llibertat incondicional i immediata de Franki. Com denúncia Solidaritat Antirepressiva de Terrassa, "la conselleria fa promeses de concessió del tercer grau i diversos polítics fan declaracions favorables a l'excarceració, però el nostre company segueix a la presó, malgrat que una trentena d'ajuntaments catalans han demanat la seva llibertat. A més, considerem que amb el règim obert no n'hi ha prou, ja que aquesta és una altra manera de fer complir una sentència injusta, resultant del blindatge legal dels símbols d'Espanya contra la llibertat d'expressió heretat del franquisme".

Fonts:

Vilaweb

Alerta Solidaria

la haine

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció