CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Més de vuit mil persones es manifesten a Saragossa el 18 d’abril contra els transgènics

Dilluns, 20 abril, 2009

Representants de més de 40 organitzacions d'agricultors, ecologistes, consumidors i milers de ciutadans vinguts de tota Espanya, i altres països com França, han sortit als carrers de Saragossa per a mostrar el seu rebuig al cultiu de transgènics o organismes modificats genèticament (OMG).


Sota el lema “Per una alimentació i una agricultra lliures de transgènics”, els manifestants van sortir a les 11.30 des de la plaça del Paraiso de la capital aragonesa i van recòrrer els carrers de la ciutat fins a arribar a la plaça del Pilar, on diversos agricultors, els cultius dels quals s'han vist contaminats pels transgènics, van llegir un manifest de rebuig. Juan Carlos Simón, un d'aquests agricultors, ha llegit una part del manifest: “Volem dir prou. Volem una alimentació i una agricultura lliure de transgènics. Ens hem mobilitzat per a demanar de forma contundent als Governs estatal i autonòmic d'Aragó que canviïn d'actitud. No anem a parar. Seguirem lluitant fins que aconsiguim que el Govern faci una aposta real per un model de agricultura sostenible”, va concloure Simón.

Al crit de “transgènics no” els milers de persones que han participat en la marxa han demanat la prohibició immediata i absoluta d'aquests perillosos cultius, pels seus danys a la salut, al medi ambient i a les pràctiques agràries més sostenibles. Dilluns passat, Alemanya anunciava la prohibició del cultiu del blat de moro transgènic MON 810, a causa de la seva perillositat per als ciutadans i el medi ambient. S'unia així a la llista de països que, com França, Àustria, Grècia, Hongria i Luxemburg, ja ho han prohibit formalment i a Polònia i Itàlia, on existeix una prohibició de facto.

“El Govern de Zapatero segueix ignorant a la majoria de la societat que s'oposa als transgènics i la seva política s'allunya cada vegada més de la dels seus socis europeus ja que Espanya, amb 80.000 hectàrees conreades en 2008, és l'únic país de la UE que planta blat de moro modificat genèticament a gran escala”, va declarar Juan Felipe Carrasco, responsable de la campanya de transgènics de Greenpeace. “La situació dels transgènics a Espanya és insostenible pel que resulta inverosílmil que la ministra Elena Espinosa no prengui mesures i segueixi donant l'esquena als agricultors”, va afegir Carrasco.

La manifestació s'engloba dintre de les mobilitzacions que agricultors i organitzacions ecologistes com Greenpeace, estan portant a terme durant el mes d'abril per a enfortir el moviment social contra els transgènics en l'Estat espanyol i coincideix amb la celebració del Dia mundial de la lluita camperola, que va tenir lloc el 17 d'abril. Els organitzadors han triat la capital aragonesa per a aquesta marxa degut al fet que Aragó és la regió d'Europa amb amb més hectàrees conreades amb transgènics.

Notícia extreta de: www.greenpeace.org/espana/news/090418