CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Més repressió a la protesta a canvi d’eliminar la sedició

Divendres, 11 novembre, 2022


Avui s'ha filtrat l'esborrany de la modificació del Codi Penal. Els partits PSOE,PODEMOS i ERC, s'han congratulat per la desaparició del delicte de sedició, però han amagat la modificació dels supòsits associats a la protesta social i sindical: 

La reforma del delicte de desordres públics amplia els supòsits de desordes públics i agreuja les penes mínimes en determinats casos. Amb la reforma s'inclou el concepte d'intimidació (concepte absolutament relatiu que permetrà la imputació en la majoria de casos per aquest tipus delictiu) i es tipifica expressament com a delicte els talls de vies i castiga amb presó les ocupacions pacífiques de seus bancàries i partits polítics. 

No només això, encara que no s'alegui aquesta "intimidació", tota acció col·lectiva de desobediència civil pacífica, específicament l'ocupació temporal de locals, serà castigada amb penes de presó de 3 a 6 mesos.

Tothom a presó: L'increment de dos a tres anys de la pena mínima del tipus de desordres públics en el cas, per exemple de manifestacions, farà que no es pugui suspendre l'ingrés a presó de les persones encausades, condicionant molt el dret a protesta. 

Des del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya considerem abominable la nova repressió de la protesta que s'està organitzant. Els diferents canvis legislatius rematxats per aquest "govern d'esquerres" seran eines d'escarni i presó contra la protesta sindical i social, actuant contra algunes de les accions de protesta habituals, els talls de carreteres o les ocupacions simbòliques.

Quants fiscals, jutges conservadors faran servir 'intimidació' en qualsevol acció col·lectiva? Hauran de tornar a habilitar presons senceres per les noves fornades de presos sindicals, polítics i activistes socials? 

Amb aquest moviment volen protegir-se a base de repressió contra el possible escenari de conflictivitat, que la crisi inflacionaria dibuixa en un futur proper. 

Volem assenyalar a tot partit que està celebrant la fi d'un delicte arcaic (la sedició) amagant l'atac brutal contra el dret de protesta, fins i tot la més inocua i festiva. 

Exigim la retirada de les modificacions en els articles 557 del CP i la derogació de la Llei Mordassa. Els partits que no ho ho facilitin, van contra la classe treballadora i el poble que diuen representar.

 

Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya