CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Més sobre l’acomiadament del representant de la Secció Sindical de CGT a Cecrops SA de Santa Perpetua de Mogoda

Dijous, 30 octubre, 2008

La setmana del 20 d'octubre diverses pàgines web van recollir la notícia del meu acomiadament. El meu agraïment a totes les persones i organitzacions que han decidit aquesta difusió. Algun efecte ha d'estar fent, ja que els dos delegats col·laboracionistes amb l'empresa han mogut fitxa.

El dilluns 20 van interrogar a companys de la CGT i a l'altre delegat de CCOO. Pretenien esbrinar qui era el responsable actual de la secció sindical, si tenien coneixement d'aquesta informació i si estaven d'acord amb el seu contingut. Tot al més fidel estil de temps passats.


En dies posteriors, mitjançant comunicació individual amb cada un dels treballadors, recullen signatures per a remetre un escrit a CCOO, on qualifiquen la informació sobre l'acomiadament de "campanya de difamació contra els delegats de CCOO". El curiós és que en l'escrit per res s'esmenta l'acusació de COMPLICES AMB L'ACOMIADAMENT D'UN TREBALLADOR.

Transcric part del primer comunicat: "És sorprenent trobar com còmplices a dos delegats de personal de CCOO que hi ha en l'empresa, usant un silenci encobridor en el moment del lliurament de la carta d'acomiadament; oferint-se com testimonis al negar-se el company a signar la carta d'acomiadat; no convocant l'assemblea que reclamen diversos treballadors; culpabilizant al treballador acomiadat per la seva actitud "radical"; utilitzant la por que sobren 4 o 5 treballadors més (tancament secció LM)".

Això sí, l'escrit signat fa esment a la trajectòria durant anys d'aquests delegats, qualificant-la de inqüestionable i d'estar al servei de tots lels treballadors. Solament dir que per sort hem estat vàries les persones les quals ens hem dedicat a la millora de les condicions de treball a Cecrops, i que recórrer al passat per a tapar el present és una estratègia pròpia de models autoritaris.

L'escrit finalitza amb un "nostre suport incondicional als delegats de CCOO". Als tres delegats, o solament a vosaltres dos?, ja que a l'altre delegat (també de CCOO) pateix una situació de marginació creada entre l'empresa i vosaltres, i així està denunciat a Inspecció de Treball. La propia fórmula "suport incondicional als delegats" és sospitosa, ja que el suport incondicional ha se ser dels delegats als treballadors, fins i tot en cas d'acomiadament.

També recordar que en l'últim any, enfront d'aquest "suport incondicional" que es pretén, en l'empresa hem tingut divergències per la vaga de gener 2007, denúncies de treballadors al comitè de vaga durant la vaga de maig-juny 2007, responsabilitzar els dos delegats a un company d'una dermatitis (llevant tota responsabilitat a l'encarregat), no donar els delegats els comptes sol·licitats per un treballador sobre endarreriments, no convocatòria d'assemblees sol·licitades, …

La pressió i les remors d'acomiadaments han estat els ingredients que han amanit la recollida de signatures. Un pobre favor es fa al sindicalisme si convertim l'empresa més combativa del sector en les lluites del 2007, en un desig majoritari de causar una bona impressió a l'empresa per a no ser acomiadat. Qui serà el pròxim de la llista a donar-li l'esquena?. Però la cosa és més greu. El que anava a ser una recollida de signatures per a ús intern en CCOO (rentat de cara d'aquests dos delegats), al no ser signat per la totalitat de la plantilla, ha estat penjat en el tauler d'anuncis de l'empresa. Amb el que l'empresa ja pot iniciar el marcat de noves víctimes.

No se si serà una pèrdua de temps, però m'atreveixo a sol·licitar als sindicats de CCOO que investiguin el que està passant a Cecrops. Que cridin als tres delegats de la seva organització i veuran que la realitat és entesa de diferent manera. Que cridin també als desafiliats de CCOO i els preguntin perquè.

Salut

Jordi, afiliat a CGT i acomiadat

cgtcecrops.blogspot.com/

Més informació sobre l'acomiadament:

www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article2277