CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Metges, professors i conductors de bus es mobilitzen aquesta setmana a Catalunya a un mes de les eleccions

Diumenge, 10 febrer, 2008

BARCELONA, 10/02/2008 12:15 (EUROPA PRESS) .- Metges d'atenció primària i conductors d'autobús de Barcelona, i professors de primària i secundària de tot Catalunya han convocat per a la setmana que ve vagues al sector per reclamar a la Generalitat i a l'Ajuntament de Barcelona recursos i diàleg, a falta d'un mes per a les eleccions generals.

Les primeres mobilitzacions tindran lloc dimarts, quan més de 800 metges de capçalera i pediatres i xòfers d'autobús estan cridats a secundar aturades, mentre que els professors aniran a la vaga dijous, dia en el qual també han previst una manifestació social pel centre de la ciutat, amb el suport de sindicats estudiantils.

Per la seva banda, els conductors d'autobús mantenen la convocatòria de vaga parcial entre les 11.00 i les 17.00 hores, que servirà perquè l'esmentat col·lectiu pugui assistir a una assemblea a la qual decideixin possibles noves mobilitzacions en Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

La secció d'autobusos de l'operador de transport públic porta des dels últims mesos immersa en un conflicte laboral que enfronta a la direcció de TMB amb els sindicats CGT i ACTUB, que són els més votats tot i que no són majoritaris al comitè d'empresa. Les dues centrals reclamen a l'empresa l'aplicació d'una directiva europea que estableix que els conductors han de descansar 30 minuts per cada sis hores de jornada, i també demanen que tot aquest col·lectiu tingui dos dies de descans a la setmana.

TREBALLADORS DEL metro CONVOQUEN ATURADES PER A LA PRÒXIMA.

A més, també han anunciat mobilitzacions 60 treballadors que formen part dels serveis tècnics que s'encarreguen del manteniment de vies del metro. El propòsit és demanar la requalificació del col·lectiu i per aquesta raó, faran aturades del 18 al 22 de febrer i entre 22 i el 29 del mateix mes les dues primeres hores de cada torn.

Els principals sindicats d'ensenyament, Ustec·Stes, CCOO, UGT, Aspepc·Sps i CGT, han convocat un atur i una la vaga general a les escoles per al dijous per mostrar el seu rebuig a les bases de la futura Llei d'Educació de Catalunya (LEC), impulsada per la Conselleria d'Educació de la Generalitat.

Segons els sindicats, la futura llei, que el conseller Ernest Maragall espera aprovar el pròxim any, portarà la privatització a les escoles, precaritzarà les condicions laborals dels mestres i no inclou una de les seves principals reivindicacions històriques, la de l'augment de la inversió en escoles fins a igualar el 0,6% del producte interior brut (PIB) --actualment ronda el 0,3%.


Vilaweb / Europa Press|Vilaweb / Europa Press