CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Mig miler de persones es manifesta contra les retallades a l’hospital de Viladecans

Dijous, 14 abril, 2011

13/04/11 - Viladecans - ACN

Al voltant de mig miler de persones, entre treballadors i usuaris de l'hospital de Viladecans (Baix Llobregat), s'han manifestat aquest dimecres per denunciar les retallades a la sanitat pública impulsades pel Govern. Els treballadors temen pel futur de l'hospital -el més petit de l'Institut Català de la Salut (ICS) - després que s'hagi suprimit l'equip directiu, s'hagin acomiadat una desena de treballadors i no s'hagin reobert dos quiròfans que estaven tancats per reformes, un cop acabades les obres. Aquests són els únics indicis de la retallada que tenen els treballadors del centre, que asseguren que no se'ls ha informat sobre com es concreta la retallada a Viladecans.

Els treballadors de l'hospital de Viladecans estan preocupats perquè encara no coneixen en que es traduirà la retallada de la sanitat pública en aquest centre hospitalari. De moment, però, desconfien de les paraules del conseller Boi Ruiz, que dimarts assegurava que es garantirien les urgències, l'atenció primària i l'atenció de les malalties més greus.

Una de les infermeres d'Urgències de l'hospital de Viladecans, i delegada de CGT a la junta de personal, Eliana López, afirma que amb la dimensió de la retallada “és impossible mantenir la mateixa qualitat assistencial”. Si les prestacions disminueixen, explica aquesta treballadora, augmenten les llistes d'espera i empitjoren les malalties. “Retallar en sanitat té un preu molt alt, la vida de les persones”, afirma.

És en aquest sentit que s'ha desenvolupat la manifestació d'aquest divendres. Al cap de la protesta hi ha posat una llitera on se simulava que hi havia una persona morta i una pancarta on hi posava “retallades a la sanitat=morts”. La manifestació s'ha allargat tres quarts d'hora i ha tallat l'avinguda President Tarradellas de Viladecans, una de les artèries d'accés a la ciutat.

La protesta tindrà continuïtat i els treballadors ja han anunciat que es tornaran a concentrar dimecres de la pròxima setmana. López assegura que la plantilla està preocupada pel futur de l'hospital. “Temem que per ser l'hospital més petit de l'ICS sigui el sacrificat per generar estalvi, tot i que és el més eficient”, es lamenta la portaveu sindical.

De moment, els treballadors expliquen que el centre s'ha quedat sense equip directiu i que actualment funcionen com un “apèndix” de l'hospital de Bellvitge. A més, denuncien l'acomiadament d'una desena de companys, així com el tancament de dos quiròfans, que encara no han reobert després d'unes obres de reforma. “És una situació inacceptable pels ciutadans i per Catalunya”, etziba López.

La situació dels sindicats a l'hospital de Viladecans no és la millor per afrontar aquesta tensa situació de crisi. Els sindicats estan dividits i recentment la presidència del comitè d'empresa ha estat motiu de disputa interna. Fins al mes de març el sindicat majoritari, la CGT, presidia aquest òrgan, però en les darreres setmanes la resta de sindicats s'han unit per dirigir el comitè.

La CGT té 7 dels 17 membres del comitè i el segon sindicat en nombre de representants és CCOO, amb 3 membres. Tot i això, aquest dimecres la concentració convocada per la CGT ha aconseguit aplegar prop de mig miler de persones per protestar contra una mateixa causa. Alguns representants de CCOO també eren presents a la manifestació, tot i que no s'han fet visibles.

* Notícia extreta del diari El Punt

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció