CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Milers de manifestants a Madrid amb la CGT el 12-N en defensa dels serveis públics

Diumenge, 13 novembre, 2011

Al voltant de cinc mil persones s'han donat cita el dissabte 12 de novembre, a Madrid en la manifestació estatal convocada per la Confederació General del Treball (CGT) en defensa dels serveis públics i contra les retallades socials.

La marxa ha transcorregut des de la plaça de Cibeles a Nuevos Ministerios i s'ha desenvolupat en un gran ambient reivindicatiu, amb desplegament de pancartes, banderes i crits en defensa d'allò públic, "així, així ni un pas enrere contra les retallades vaga general" "aquesta crisi no la paguem" "Urdagarín a treballar al Burger King". Cal destacar el gran desplegament policial que ha envoltat a la manifestació durant tot el seu recorregut i també durant el míting final, així com l'absència de mitjans de comunicació públics.

Durant el recorregut s'han desplegat pancartes de les federacions sectorials de CGT d'ensenyament, sanitat, administració pública, transports i comunicacions, així com de sectors i empreses com correus, telemàrqueting, ferrocarril, Aena, Aquagest ,..., també de diverses localitats i territoris de l'Estat espanyol.

La marxa ha finalitzat davant de la seu de diversos ministeris, on s'han realitzat unes breus intervencions. La primera ha anat a càrrec del secretari general de CGT de Madrid-CLM i Extremadura que ha agraït a les persones presents la seva assistència a la manifestació i ha cridat "a seguir lluitant perquè no es segueixin regalant els serveis públics a banquers i empresaris". A continuació han intervingut representants de les federacions de transports i telecomunicacions, sanitat, administració pública, ensenyament, una representant de l'organització Ecologistes en Acció i el secretari de Relacions Internacionals de CGT que ha presentat a delegacions dels sindicats Solidaires de França i Unió Sindical de Base d'Itàlia que han dirigit unes paraules a les i els assistents.

Finalment ha intervingut el secretari general de CGT, Jacinto Ceacero, que ha manifestat que la defensa dels serveis públics està integrada des de fa molt de temps en el discurs de CGT, "el sindicat CGT realitza aquesta manifestació i intervé en campanya electoral per dir que s'ha de comptar amb la classe treballadora "ha afegit Ceacero, que ha assenyalat que independentment del govern que resulti elegit el 20 novembre les i els treballadors hauran de seguir lluitant, perquè ningú ho farà per elles i ells. "Cal negar-se a pagar el deute i ficar a la presó als seus responsables" ha declarat el secretari general de CGT, que ha indicat que la situació actual és especialment crítica i ha sol·licitat el compromís de les i els militants de CGT per ajuntar-nos amb aquella gent que lluiten per la justícia social i la llibertat.

La música de l'himne A les barricades ha tancat l'acte.

12 novembre 2011 - Gabinet de Premsa Confederal de CGT

www.rojoynegro.info/articulo/accion-sindical/miles-manifiestantes-madrid-la-cgt-defensa-los-servicios-publicos

>>> Galeries fotogràfiques a:

www.rojoynegro.info/galeria/accion-sindical/foto-reportaje-12-n-1-defensa-los-servicios-publicos-los-recortes-sociales-0

www.rojoynegro.info/galeria/accion-sindical/foto-reportaje-12-n-2-defensa-los-servicios-publicos-los-recortes-sociales