CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Milers de manifestants el 27 d’octubre a Barcelona contra les retallades educatives

Diumenge, 28 octubre, 2012

Associacions de pares, sindicats, professors i alumnes segueixen la crida del MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa) i es manifesten el 27 d'octubre a Barcelona contra la retallades en educació i en defensa de l'ensenyament públic.

En una marxa iniciada a les 18.00 hores a la plaça Urquinaona sota el lema 'Per l'educació pública. Cap retallada', els manifestants van recórrer la Via Laietana per dissoldre's passades les 19.30 hores a la plaça Sant Jaume.

A la marxa s'han adherit sindicats, associacions de pares, entitats pedagògiques i organitzacions estudiantils per reclamar, entre d'altres coses, que les substitucions es reforcin des del primer dia, es baixi la ràtio d'alumnes per aula i es contracti a personal de suport.

En el manifest unitari, els organitzadors critiquen les mesures d'ajust dels governs espanyol i català i lamenten que l'afectació negativa que tenen per a la qualitat dels centres públics i les condicions del seu professorat, remarquen que les mesures són injustes i no resolen els problemes de l'escola, sinó que els agreugen, i reclamen que els diners públics s'utilitzin per consolidar l'educació pública i no per rescatar als bancs.

- Milers de persones tornen a mostrar el rebuig a les polítiques de CiU i PP en ensenyament

RAMON SAMBLAS | 27/10/2012 - Setmanari Directa

Una riuada groga i sorollosa en defensa de l'ensenyament públic ha pres aquesta tarda del 27 d'octubre la Via Laietana de Barcelona. El Marc Unitari de la Comunitat Educativa, que agrupa sindicats d'ensenyament, associacions de mares i pares i associacions estudiantils ha convocat a la ciutadania a manifestar-se sota el lema "Per la dignitat i la qualitat de l'ensenyament públic".

En la composició de la manifestació ha destacat amb força la implicació de les mares i pares que han assistit a la manifestació amb la mainada, així com mestres i altres membres de la comunitat educativa i gran quantitat de col·legis que han participat a la manifestació en blocs i portant les seves pancartes. En algunes d'aquestes pancartes es podia llegir missatges com "No trepitgeu els nostres drets", "Ensenyament especial en lluita" o una pancarta en defensa de l'ensenyament públic de la música que deia "No silencieu la Música". La manifestació també s'ha caracteritza't pel soroll dels xiulets i timbals i les consignes de les manifestants demanant més inversió i aturar les retallades o la dimissió de Irene Rigau, consellera d'ensenyament de la Generalitat.

L'organització ha xifrat l'assistència en 50.000 persones, mentre que la Guàrdia Urbana ha rebaixat la quantitat de manifestants fins a 5.500. El fet és que cap a tres quarts de set, quan encara quedaven milers de persones a la plaça Urquinaona, es podia veure la capçalera arribant a l'alçada de la plaça de la Catedral, fàcilment identificable per la quantitat de samarretes i banderoles grogues, que han esdevingut el símbol de les lluites contra les retallades. La manifestació ha finalitzat a la plaça de Sant Jaume amb la lectura del manifest mentre milers de persones anaven desfilant per una plaça totalment atapeïda.

http://www.directa.cat/noticia/milers-persones-tornen-mostrar-seu-rebuig-les-politiques-ciu-pp-ensenyament