CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Milers de manifestants protesten a Barcelona el 29 de maig contra la política educativa del tripartit

Diumenge, 30 maig, 2010
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Convocats pels sindicats de l’ensenyament públic (USTEC·STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT, CGT) els manifestants han protestat contra les retallades a l’ensenyament públic en benefici del privat.

A la manifestació han participat estudiants, professors i també pares i mares de l’ensenyament públic i s’ha tornat a exigir la dimissió del conseller Maragall. Durant el recorregut s’ha denunciat la retallada de plantilles i de pressupostos a l’ensenyament públic, així com la reducció de l’oferta d’estudis i dels serveis a molts centres, en contrast amb l’augment del diner públic destinat a l’ensenyament privat. Una altra reivindicació ha estat la gestió democràtica i participativa, denunciant els decrets de direcció i autonomia de centres.

El proper 8 de juny hi ha convocada una nova jornada de vaga al sector de l’ensenyament públic coincidint amb la vaga dels empleats públics, una mobilització en què, a les reivindicacions pròpies, s’hi afegirà el rebuig al retall salarial als empleats públics aprovat pel govern central i el tripartit. Una jornada de vaga que és considerada com a parcial i insuficient per diverses organitzacions i sectors de base, que reclamen la necessitat d'una vaga general de tota la classe treballadora contra el paquet d'agressions, present o en preparació, del govern central amb el suport del tripartit ("pensionazo", retalls salarials i de serveis públics, congelació de les pensions, augment de l'IVA, reforma laboral...).

Cròrica extreta de Kaos en la Red.

Veure reportatge fotogràfic a:
www.kaosenlared.net/noticia/cronica-i-fotos-milers-manifestants-protesten-barcelona-contra-politic

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció