CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Milers de manifestants protesten a Barcelona el 29 de maig contra la política educativa del tripartit

Diumenge, 30 maig, 2010

Convocats pels sindicats de l’ensenyament públic (USTEC·STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT, CGT) els manifestants han protestat contra les retallades a l’ensenyament públic en benefici del privat.

A la manifestació han participat estudiants, professors i també pares i mares de l’ensenyament públic i s’ha tornat a exigir la dimissió del conseller Maragall. Durant el recorregut s’ha denunciat la retallada de plantilles i de pressupostos a l’ensenyament públic, així com la reducció de l’oferta d’estudis i dels serveis a molts centres, en contrast amb l’augment del diner públic destinat a l’ensenyament privat. Una altra reivindicació ha estat la gestió democràtica i participativa, denunciant els decrets de direcció i autonomia de centres.

El proper 8 de juny hi ha convocada una nova jornada de vaga al sector de l’ensenyament públic coincidint amb la vaga dels empleats públics, una mobilització en què, a les reivindicacions pròpies, s’hi afegirà el rebuig al retall salarial als empleats públics aprovat pel govern central i el tripartit. Una jornada de vaga que és considerada com a parcial i insuficient per diverses organitzacions i sectors de base, que reclamen la necessitat d'una vaga general de tota la classe treballadora contra el paquet d'agressions, present o en preparació, del govern central amb el suport del tripartit ("pensionazo", retalls salarials i de serveis públics, congelació de les pensions, augment de l'IVA, reforma laboral...).

Cròrica extreta de Kaos en la Red.

Veure reportatge fotogràfic a:
www.kaosenlared.net/noticia/cronica-i-fotos-milers-manifestants-protesten-barcelona-contra-politic