CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Milers de persones a les manifestacions alternatives contra la reforma laboral.

Dilluns, 20 febrer, 2012

Manifestació a Lleida 01.

La CGT i altres organitzacions se sumen a la crida de "Usuàries en lluita" a prendre els carrers en contra la reforma laboral, les retallades i el pacte social.

La manifestació, que agrupa entre 12.000 i 3.500 persones segons les fonts, ha comptat amb una presència molt destacada d'afiliats/des i simpatitzants de la CGT de Catalunya.

Aquest matí una manifestació alternativa a la convocada per les direccions de CCOO i UGT ha recorregut el centre de Barcelona. La convocatòria inicial, llançada per la plataforma "Usuàries en lluita" havia estat recollida per la CGT de Catalunya que havia convocat a la seva afiliació a assistir-hi. La marxa ha recorregut amb un ambient reivindicatiu, malgrat certs contratemps amb la megafonia, l'espai comprés entre la Plaça Catalunya i la seu central de Convergència al carrer de Còrsega, on ha estat desconvocada, passant per la Delegació del Govern.

Milers de persones hi han participat. Segons els Mossos d'esquadra, 3.500 persones, mentre el Setmanari Directa xifra en 12.000 el nombre d'assistents (veure noticia adjunta). Ball de xifres a part, des de CGT hem pogut comprovar que la marxa cobria, de manera bastant compacta, més de 4 illes de cases del carrer Roger de Llúria. Afiliats/des del Barcelonès, del Baix Llobregat, del Vallès Occidental i Oriental, del Maresme, del Garraf i l'Anoia, etc. han respost a aquesta crida i han fet que la CGT nodrís de manera molt destacada la manifestació sent, de llarg, el col·lectiu més nombrós. Altres sindicats presents han estat la IAC, la CNT-AIT, la CNT de Catalunya, el Sindicato Ferroviario i la COS.

Durant la marxa, els crits a favor de la vaga general, en favor de la lluita continuada als carrers i als centres de treball i en contra del pactisme dels sindicats majoritaris. La manifestació ha finalitzat davant la seu de Convergència, on els assistents els han recriminat la política de retallades i la seva complicitat amb la patronal i la reforma laboral. Abans de concloure la manifestació, han pres la paraula un membre de la plantilla de busos de TMB afiliat a la CGT i la secretaria del comitè d'empresa de PDI de la UAB. Ambdós han remarcat la importància de la lluita contra l'actual agressió envers els drets laborals i socials i han exposat les vagues de TMB i universitats de la setmana del 27 de febrer a l'1 de març, on CGT hi està jugant un paper molt destacat.

Confederació General del Treball de Catalunya (CGT)

Comitè Confederal - Secretariat Permanent.

Secretaria d'Acció Social

Telf. 692 057 591

Galeria fotogràfica de la CGT Enseyament:

www.flickr.com/photos/cgtensenyament/sets/72157629386433435/

www.facebook.com/media/set/?set=a.3030407451118.255580.1590832357&type=3

Galeries fotogràfiques de la manifestació a Barcelona:

www.facebook.com/media/set/?set=a.336463103058738.79101.100000851522297&type=1

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3030407451118.255580.1590832357&type=3

A Lleida la CGT ha participat en el bloc anticapitalista que ha agrupat unes 300 persones.

Galeria fotogràfica de la manifestació de Lleida:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.194708787303021.42640.133326116774622&type=3

A Tarragona també s'ha format un bloc alternatiu a la manifestació dels sindicats institucionals, format bàsicament per la CGT, Jovent Llibertari i l'Esquerra Independentista, agrupant unes 300 persones, que després d'anar a la cua de la manifestació i recordar a CCOO-UGT que "menys pactar i més lluitar" i que cal una veritable vaga general, ha seguit el seu propi itinerari per finalitzar en un lloc diferent, on s'ha donat lectura a un manifest.

Vídeo del manifest final del bloc alternatiu de la manifestació a Tarragona:


Crònica de LA DIRECTA de la manifestació a Barcelona:

La manifestació alternativa proposa una vaga general contra les retallades i el pacte social

Els moviment socials més crítics de la ciutat han aplegat més de 10.000 persones que han caminat des de Plaça Catalunya fins la seu de CiU denunciant a més de la reforma laboral i les retallades, el pacte social de CCOO i UGT

El “bloc crític” que ha secundat la manifestació convocada per CCOO i UGT no ha estat la única expressió que a la disconformitat amb la reforma laboral hi ha sumat la disconformitat amb l'estratègia de pacte social dels principals sindicats de l'Estat. A les 11h, sindicats i formacions anticapitalistes de Barcelona s'han aplegat a la Plaça Catalunya, per denunciar “la reforma laboral, les retallades i el pacte social” en una manifestació alternativa a l'oficial que ha arribat fins a la seu de Convergència i Unió al carrer Còrsega. Darrera una gran pancarta amb el lema “Prenem el carrer!”, 12.000 persones segons els càlculs de la Directa -3.500 segons el Departament d'Interior- han partit a tres quarts de dotze de la Plaça Catalunya en direcció a la Plaça Urquinaona. D'allà han enfilat el carrer de Roger de Llúria fins al carrer Còrsega.

Les manifestants han fet parada davant la Delegació del Govern, a l'alçada del carrer Mallorca, on algunes persones han llançat ous contra la façana i hi han enganxat cartells. Ha estat sorprenent la poca presència de policia uniformada al llarg de la manifestació, doncs la presència policial s'ha limitat a uns pocs agents de paisà i a un policia que ha gravat des de la seu de la Delegació del Govern el llançament d'ous contra la façana. La mobilització ha seguit caminant fins arribar a la seu de CiU, on de nou s'han llançat ous, aquest cop contra la porta de la seu de la formació que està aplicant les retallades als serveis públics. La manifestació s'ha desconvocat en aquest punt, després que un treballador de TMB i una professora d'Universitat cridessin a fer confluir les lluites, passar de les paraules a l'acció, i a assistir a les mobilitzacions previstes per la setmana vinent, coincidint amb la inauguració del Congrés Mundial del Mòbil a Barcelona. En el punt que s'ha desconvocat la manifestació, un gruix important de la manifestació alternativa s'ha unit al “bloc crític” de la manifestació oficial, la cua de la qual encara es trobava a l'alçada del Palau Robert -a tocar de la seu CiU-.

Pluralitat sindical i política

A la manifestació han confluït un gran nombre de sindicats, organitzacions, assemblees i associacions. Durant tota la manifestació s'han sentit crits com “Mas, cabró, retallat els collons” o “Aquests són els que ens roben” al pas per davant de bancs o de la seu de CiU. La IAC, la CGT, la COS, la CNT-AIT, la CNT-Catalunya i la Intersindical-CSC han farcit de consignes contra la reforma laboral, l'Estat i el Capital la manifestació. A la mobilització però hi han assistit assemblees del 15-M com la del barri de la Dreta de l'Eixample o la de L'Hospitalet, associacions de veïnes com la de Sant Joan d'Espí i treballadores indignades de la sanitat i l'educació que agafaven una pancarta gegantina amb el lema "Educació i Sanitat pública i de qualitat". També hi ha hagut organitzacions com Revolta Global o l'Esquerra Independentista i persones que lluïen la careta que ha popularitzat el grup Anonymous. Altres grups han lluit una guillotina -al crit de “les nostres retallades seran en guillotina”- o ninots en forma de porc i amb la cara del conseller d'Interior Felip Puig i del president Artur Mas.

http://directa.cat/noticia/una-manifestacio-alternativa-rebutja-reforma-laboral-les-retallades-pacte-socialCrònica de POBLEVIU.CAT de la manifestació a Tarragona:

Més de sis mil persones recorren la Rambla Nova de Tarragona contra la reforma laboral

La convocatòria feta pels sindicats CCOO i UGT arreu de l’Estat espanyol de manifestació contra la reforma laboral s’ha vist representada aquest migdia a Tarragona. Des de l’Estàtua dels Despullats fins al final de la Rambla Nova, diverses organitzacions i persones han fet sentir la seva veu contrària contra una reforma que abarateix encara més l’acomiadament i condemna les treballadores a subsistir a base de feines temporals.

A la cua, el bloc anticapitalista, conformat per la CGT principalment i, a més a més, el Jovent Llibertari-Joventut Anarco-sindicalista i l’Esquerra Independentista, ha aportat la nota discordant sobretot pel que fa a les consignes, el soroll i les al·lusions al pactisme dels sindicats grocs.

Quan el gruix de la manifestació, rere la pancarta dels convocants i banderes de partits, ha girat cap a la Subdelegació del Govern, s’ha trobat amb el bloc anticapitalista, que els ha propinat amb diversos lemes com ara “menys pactar, més lluitar”, “aquí estem, nosaltres no pactem”, “Comissions, UGT, sindicats del poder/botiflers”. L’enfrontament, tanmateix, no ha anat més enllà. En la cruïlla amb el carrer de Sant Agustí, el bloc alternatiu ha pujat cap a la plaça Verdaguer, Rambla Vella i plaça de la Font, on han llegit el seu manifest i han clos la manifestació.

Cal dir que arreu dels Països Catalans les manifestacions han comptat amb força seguiment. Més de 400.000 a Barcelona, més de 100.000 a València, 2.000 a Tortosa, 4.000 a Girona o 25.000 a Alacant, per posar diversos exemples.

http://pobleviu.cat/2012/02/19/mes-de-sis-mil-persones-recorren-la-rambla-nova-de-tarragona-contra-la-reforma-laboral/

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció