CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Milers de persones es manifesten a Móra d’Ebre contra el cementiri nuclear

Diumenge, 7 març, 2010

jpg_moraebre8CGT.jpg

Unes cinc mil persones s'han manifestat el diumenge 7 de març pels carrers de Móra d'Ebre en contra de la candidatura d'Ascó a acollir el magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears. La marxa, convocada per la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC), ha començat des del pont vell i ha recorregut els carrers de la ciutat fins arribar a la plaça de Dalt. La pancarta principal, amb el lema 'No al cementiri nuclear', ha estat encapçalada per portaveus i activistes de plataformes en defensa del territori.

La manifestació s'havia convocat amb l'objectiu de tornar a deixar clar que la ubicació del cementiri nuclear no compta amb el consens del territori, una de les condicions que el govern espanyol va retirar de la darrera convocatòria de candidatures per acollir el magatzem temporal centralitzat de residus nuclears (MTC). Els i les manifestants provenien bàsicament de les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona. La CGT ha tornat ha estar present en la manifestació.

Un cop més s'ha demostrat que el territori està, majoritàriament, en contra de la candidatura. Ho demostren les mocions de noranta-dos ajuntaments, nou consells comarcals i una resolució del Parlament. La CANC es queixa que el govern espanyol no tingui en compte totes aquestes veus contràries al cementiri nuclear i és per això que volen recordar que al territori no hi ha consens a favor del cementiri.

Ascó és una de les vuit candidatures oficials a acollir el cementiri nuclear. Quan Ascó va presentar la candidatura, hi havia seixanta-dos ajuntaments en contra; ara, un mes més tard, ja en són noranta-dos: un per dia. Això també demostra que el territori s'ha posat les piles i dóna confiança als qui treballem per evitar la instal·lació del cementiri a Ascó.