CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Milers de treballadors públics es manifesten a Barcelona contra les retallades del Govern d’Artur Mas

Dijous, 19 gener, 2012

Milers de treballadors públics –30.000, segons els sindicats, 11.000, segons la Guàrdia Urbana– han marxat aquest dimecres 18 de gener pels carrers de Barcelona en una nova jornada de protesta contra les retallades en els serveis públics que ha aplicat i planeja seguir aplicant el Govern d’Artur Mas. La manifestació a començat a tres quarts de sis de la tarda a la Via Laietana i ha acabat a les portes del Parlament, on s’ha llegit un manifest.

En el manifest, els treballadors públics acusen el Govern d’Artur Mas d'estar seguint una clara estratègia amb les seves retallades: desmantellar els serveis públics per afavorir els interessos privatitzadors de determinats grups econòmics. Acusen el Govern d’utilitzar el missatge de la manca de recursos i la necessitat de les retallades per encobrir aquesta estratègia, i lamenten que el Govern pretén justificar les retallades fabricant un consens artificial conforme són inevitables, i instal·lant la por i la resignació entre la ciutadania utilitzant el fals argument de la manca de recursos com a excusa per retallar els drets socials i democràtics de la ciutadania de Catalunya.

El funcionariat protesta per la pèrdua de poder adquisitiu que suposen les rebaixes o congelacions salarials que es venen aplicant des del 2010 -i que en els actuals pressupostos no baixen del 5%-, però també pel que consideren un atac directe a la qualitat dels serveis com a pilar fonamental de l'Estat del Benestar. Els sindicats asseguren que la intenció és clara: desballestar els serveis públics, deteriorar el seu funcionament i justificar així la seva privatització. Respecte els seus drets, afirmen que són una inversió, ja que sense plantilles suficients i ocupació de qualitat no hi ha qualitat del servei. Les retallades al sector no només s'estan materialitzant en rebaixes salarials sinó en l'eliminació de complements com la paga extra o la de productivitat i en la retallada o congelació de plantilla, fet que es materialitza en la no substitució de les baixes o la no convocatòria de més oposicions per a plaça pública.

Els sindicats també han recordat que cap partit polític es va presentar amb un programa electoral en el qual s’hi plantegés el desmantellament de l’Estat del Benestar, en al·lusió directa a CiU, que considera els seus grans resultats electorals del darrer any com a aval de la política de retallades. Els sindicats consideren que a dia d’avui no es pot fer servir l’argument de la ‘legitimitat de les urnes’ perquè la ciutadania del nostre país no ha estat consultada en aquest sentit, i han afegit que els pressupostos que s’estan començant a debatre arruïnen el país. També han avisat de noves mobilitzacions si el Govern no fa marxa enrere, començant per la que ja està convocada per al proper dissabte 28 de gener, i que s’espera que sigui multitudinària.

El mateix dimecres, a Tarragona uns 300 treballadors públics s'han manifestat al migdia davant de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona contra les retallades que està aplicant el govern català i han convocat una nova manifestació per al dia 28 i una tancada en aquest centre sanitari per al 24 de gener. I a Girona uns 600 empleats dels serveis públics s'han manifestat contra de les retallades pressupostàries i de personal que està portant a terme la Generalitat.

Font: Agències

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció