CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Militants de la CGT de Sabadell retinguts i multats durant la manifestació en defensa de la sanitat pública

Divendres, 13 maig, 2011

Des de la Federació Local de Sabadell de la CGT, volem denunciar l'actuació discriminatòria i arbitrària dels Mossos d'Esquadra contra membres de CGT Sabadell després de la manifestació en defensa de la Sanitat Pública. Aquesta manifestació es va celebrar ahir dijous dia 12 de maig pels carrers de Sabadell. Organitzada per la Plataforma sabadellenca per la sanitat pública, on van participar treballadors/as de Taulí, la FAVB, sindicats i partits polítics, ajuntant-se més de 1000 persones. La manifestació es va desenvolupar sense cap incident.

CGT Sabadell va participar al costat d'altres col·lectius alternatius amb consignes en contra de CiU i del tripartitt per les retallades quan governaven. Al final de la manifestació, mentre es dissolia, van arribar a l'altura del Passeig Manresa dues furgonetes d'antidisturbis dels Mossos al costat de diversos cotxes patrulla i policia secreta. I van començar a demanar la documentació i a retenir només als membres i simpatitzants de CGT que duien adhesius i banderes, mentre es deixava passar sense cap problema a membres de CCOO , UGT o de partits polítics.

Se'ls va retenir durant una hora a una vintena de persones de CGT que van participar en la manifestació, entre elles, una afiliada de Ensenyament al costat de la seva filla de pocs mesos, que no la van deixar sortir del cordó policial i la va haver d'alletar dempeus. Després se'ls va deixar marxar a tots/es multant a un afiliat de CGT per posar un adhesiu…

Des de la Federació Local de Sabadell volem denunciar aquests fets i recordar que seguirem treballant per la defensa dels treballadors/as i dels serveis públics. Recordar a la classe política de Sabadell i a CCOO i UGT, que CGT Sabadell no para de créixer en militància, en presència en les empreses i en el carrer. Recordar que accions com aquestes per part dels seus “gossos guardians”, ens reafirmen a seguir fent un sindicalisme seriós i combatiu en la ciutat de Sabadell i poblacions properes, al costat d'altres sindicats combatius i membres dels moviments socials de la ciutat.

Federació Local CGT Sabadell