CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Mistos electorals municipals 2011: Cap regidor racista als Ajuntaments!

Dijous, 19 maig, 2011
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Què? En pocs dies viurem unes eleccions municipals a Catalunya i a la resta de l’Estat. Ja en els passats comicis varem assistir al primer toc d’alerta quan un partit xenòfob i feixista va quedar a les portes del Parlament i altres partits van manifestar un discurs obertament racista. Tenint en compte la manca de responsabilitat social de partits i polítics, observem amb preocupació com es desenvoluparan les properes eleccions i volem alertar a la població catalana del perill de que regidors i regidores racistes ocupin espais en els nostres ajuntaments.

Qui? SOS Racisme-Catalunya és una associació de defensa dels drets humans i antiracista que promou una igualtat efectiva de drets i oportunitats per a totes les persones que conviuen i comparteixen una mateixa societat. El racisme és un sistema de dominació que discrimina, segrega o agredeix a persones i col·lectius per motiu del seu origen ètnic o nacional, el color de la pell, per creences religioses, les pràctiques culturals i lingüístiques, o la seva condició socio-econòmica.

Per què? Perquè el racisme indica que una democràcia no funciona com caldria. Implica que es discrimini a persones, partint d’una idea de superioritat d’un grup o persona vers a un altre. No reconeix l’altre com a un igual. Aquesta lògica dóna peu a la retallada de drets i llibertats de les persones que tenen un origen, color de pell, ètnia, cultura o religió diferents a les majoritàries, fent vigent la classificació entre ciutadans i ciutadanes de 1a i de 2a.

Es pot arribar fins i tot a aplaudir que els nostres veïns i veïnes tinguin limitat l’accés a drets fonamentals pel fet de tenir o no papers, una mera falta administrativa. Aquest és un pas endavant cap a la fractura social i un pas enrere com a estat de dret, que oblida quelcom tant fonamental i que ens fa a tothom iguals com és la condició humana.

Què pots fer? Posiciona’t en contra dels discursos i les propostes racistes de qualsevol partit polític /// Reclama als candidats i candidates un discurs responsable i pedagògic /// Denuncia la incitació a l’odi entre col·lectius i la difusió del racisme /// Reivindica el dret a vot per a TOTES les persones que viuen a Catalunya /// Defensa el mestissatge i la cohesió social com a elements indispensables per a la construcció d’una societat justa /// Participa a les accions i segueix la campanya “Mistos Electorals” i fes-ne difusió ///

EVITA QUE ELS REGIDORS I REGIDORES RACISTES ENTRIN ALS AJUNTAMENTS.

Durant la campanya estem atentes a aquests discursos electorals, els analitzem, i fem càpsules audiovisuals de sensibilització. Segueix-nos al web dels “Mistos Electorals”, una eina per vetllar per la salut democràtica als nostres municipis:

www.mistoselectorals.wordpress.com

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció