CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Mobilització a Indra Barcelona per reclamar el manteniment del poder adquisitiu

Divendres, 1 abril, 2011

L'empresa Indra a Barcelona té aproximadament 1.000 treballadors i es dedica al desenvolupament de programari i administració de sistemes informàtics.

Durant els últims 3 anys s'ha seguit una política d'increment salarial nul o per sota de l'IPC per a la gran majoria de la plantilla, causant una pèrdua de poder adquisitiu en un sector tan important com el de les tecnologies de la informació.

Indra ha obtingut beneficis de 186 milions d'euros el 2008, 198 milions el 2009 i 188 milions el 2010, ha augmentat la retribució mitjana de l'alta direcció de 749 mil euros en el 2008-798000 euros el 2009 (les dades de 2010 encara no han estat publicats), el que significa un increment de més del 9%.

Per contra una gran part de la plantilla se li pressiona perquè faci increments de jornada no remunerades ni compensades. En moltes ocasions comunicant sense temps, el que suposa trastocar la vida personal dels treballadors i impossibilitant la conciliació entre la vida laboral i familiar. Això afecta especialment les companyes que demanen reduccions de jornada i que veuen perjudica la seva progressió professional.

Tot això genera una gran desmotivació del personal que es tradueix en un elevat grau de rotació que afecta la qualitat del treball.

Davant aquesta situació, el Comitè d'Empresa d'Indra Barcelona (CGT, CCOO i UGT) inicia una sèrie d'accions per reclamar el manteniment del poder adquisitiu amb una pujada, com a mínim, de l'IPC.

Aquest divendres 1 d'abril s'ha realizat una concentració a les portes de la seu de l'empresa a Barcelona. Les rosques són la visualització de la congelació salarial que venim patint durant tres anys.

Secció Sindical CGT Indra Barcelona