CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Mobilitzacions 8, 9 i 10 d’abril als centres d’El Periódico per l’ERO a l’impremta de Parets del Vallès

Diumenge, 7 abril, 2013

Us informem de los mobilitzacions que tenim previstes per la setmana vinent en relació amb la negociació d’un ERO per tancar la nostra impremta (Gráficas de Prensa Diaria) i acomiadar a 102 treballadors.

Dilluns 8 d’abril:

- 10.30 h Concentració a Sepúlveda 150

-11.45 h Concentració a Portal de l’Àngel cantonada amb Fontanella

-14.00 h Concentració a la porta del diari Consell de Cent 425

Dimarts 9 d’abril:

- A les 12 a la Rambla amb Tallers, concentració.

- A les 14 h al Periódico concentració.

- A les 16 h concentració a Sepúlveda.

Dimecres 10 d’abril:

-8.00 h Concentració a la porta del diari Consell de Cent 425

-12.00 h Manifestació Consell de Cent 425, passeig Sant Joan, Diagonal fins a Diagonal 629

Comunicat del Comitè d'Empresa Intercentres

La direcció de Grup Zeta rebutja 3.000.000
L'empresa s'ha instal · lat en una posició temerària que l'ha portat a rebutjar una nova oferta presentada pel Comitè Intercentres que permet un estalvi valorat en uns tres milions d'euros, una xifra molt propera a l'exigència inamovible de l'empresa de 4,5 milions. La proposta preveu una rebaixa salarial de gairebé el 17% mitjançant un ERO de reducció de jornada, sortides voluntàries, millores en les despeses de gestió, una disminució del plus diumenge i un ajornament en els impostos negociat amb l'Ajuntament de Parets.
La resposta dels representants de l'empresa en la mediació amb la Generalitat va ser ofensiva per als 102 companys que es poden quedar a l'atur a partir de la finalització, dijous vinent, del període de consultes de l'ERO per tancar Gràfiques de Premsa Diària. En lloc de valorar l'esforç de la plantilla, el director de Recursos Humans, David Casanovas, i l'advocada de KPMG Cristina Samaranch reiterar per enèsima vegada la seva única alternativa al tancament, que consisteix a acomiadar a 47 empleats i rebaixar el sou als 55 restants un 50% i concretar una nova estructura salarial que va dels 16.000 als 32.000 euros bruts anuals, que es queden en una mitjana de 17.550 euros en aplicar una reducció de la jornada fins a sis hores diàries.
El comitè ha advertit a l'empresa que el seu tancament impedeixen qualsevol acostament a la negociació malgrat el sacrifici que la plantilla de GPD està disposada a acceptar per minimitzar els efectes de l'ERO, que pot ser l'inici d'un perillós efecte domimó a la plantilla del conveni intercentres, i garantir la viabilitat de la nostra rotativa. L'empresa disposa avui, en una nova reunió de mediació, d'una altra oportunitat per demostrar la seva voluntat negociadora davant la plantilla i els bancs creditors i evitar una nova escalada en el conflicte amb les vagues convocades per dimecres i dijous. Si la direcció es manté inflexible, les vagues aprovades per les assemblees es duran a terme

Mobilitzacions
El Comitè Intercentres us anima a tots a mostrar el nostre rebuig frontal a la imposició d'un ERO sense alternatives no traumàtiques que pot ser l'avantsala de pròxims retallades de plantilla a les mobilitzacions convocades per als pròxims dies. Us recordem les previstes per avui.

- Dimarts 9 d'abril.
Vaga de firmes. Els redactors d'El Periódico i Sport estan convocats a no signar articles, fotografies, gràfics i qualsevol altre producte informatiu avui dimarts. Aquesta mesura afectarà el treball a la web realitzat avui ja l'edició en paper que es publicarà demà dimecres 10 d'abril.

12.00 hores. Acció reivindicativa en un quiosc situat a la Rambla amb el carrer de Tallers.

14.00 hores. Xiulada i acció reivindicativa davant del Periódico.

16.00 hores. Concentració davant el Departamemto d'Empresa i Ocupació abans d'iniciar una altra reunió de mediació.

Us recordem les nostres comptes de Twitter (@ComitePeriodico) i de Facebook (ElPeriodico Zeta) per estar al dia de la negociació.

Un reguitzell de més de 50 mobilitzacions
 
Els gairebé dos mesos de lluita en contra del tancament de la rotativa del Grup Zeta de Parets del Vallès han estat un reguitzell de mobilitzacions. Els treballadors hem participat activament en 18 concentracions a la porta d'El Periódico i Sport, quatre concentracions davant del Departament d'Empresa i Ocupació, 15 dies de vaga en Gràfiques de Premsa Diària (GPD), aturades generals també a totes les empreses del Periódico, sis grans manifestacions i performances en diversos llocs de Barcelona, quatre reunions amb grups polítics del Parlament, tres trobades amb l'alcalde i el ple de Parets del Vallès, una cursa esportiva i fins i tot una botifarrada dedicada als culpables del conflicte.
I la lluita convencional contra els acomiadaments no acaba aquí. La mobilització a les xarxes socials ha generat unes 200 proclames a Twitter (@ ComitePeriodico) amb el lema # noEREzeta i altres tantes entrades a Facebook (ElPeriodico Zeta) que han rebut cadascun desenes de reenviaments dels nostres 1.300 seguidors o d'altres navegants solidaris que s'han trobat amb la nostra cibermovilización, el que suma una ramificació a desenes de milers de persones que s'han pogut informar de l'ERO de Grup Zeta i burlar així l'apagada informativa d'El Periódico i d'altres mitjans competidors per solidaritat empresarial.

Comitè Intercentres El Periódico

Més informació:

TWITTER @cgtelperiodico

Txema Bernal : 686095831

#noerozeta manifestació a bcn per l´ERO a impremta El Periódico a Parets del Vallès

performance treballadors impremta periodico a portal de l´angel BCN