CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Mobilitzacions a Catalunya dins la jornada de lluita del 26S

Dijous, 27 setembre, 2012

Sabadell

Resum de la jornada de lluita del 26S a Barcelona

26 setembre 2012 Jornada de lluita a BCN

El dimecres 26-S, en solidaritat amb la Vaga General d'Euskadi i Navarra i dintre de la campanya de mobilitzacions de la CGT cap a la vaga General del 31 d'Octubre, vam realitzar a Barcelona una manifestació que es va iniciar a les 11'30 hores front la seu de CiU i va arribar fins a la seu principal del BBVA en la Plaça Catalunya. A la mateixa van assistir un centenar de persones de Barcelona, Baix Llobregat i de Sabadell.

El recorregut escollit partia de la seu d'un dels partits polítics (CiU) que està realitzant retallades, i com final la seu del BBVA, banc que està fent fortes retallades de llocs de treball. D'aquesta manera vam mostrar el nostre rebuig tant als polítics com als banquers, que comparteixen responsabilitats de la situació que vivim.

La CGT ha decidit convocar Vaga General en tots els sectors i en tot el país per al 31 d'Octubre, fent-la extensiva a altres organitzacions, algunes de les quals ja ens han fet arribar una resposta positiva i unes altres ho estan discutint. Creiem que no es pot seguir utilitzant estratègies merament de rentat de cara (referèndums, rodes de premsa oficials, declaracions, etc) i hem de realitzar plantejaments de lluita per a revertir la situació que els banquers i polítics han traçat.

La CGT contínua amb la campanya contra la reforma laboral i les retallades, tant salarials com socials, pel repartiment del treball i de la riquesa i per una societat basada en l'autoorganització.

La CGT seguirà donant suport les mobilitzacions que es realitzin en els diversos sectors i proposem que el dia 31 d'Octubre sigui una jornada de Vaga General on conflueixin els diferents conflictes.

http://www.cgtbarcelona.org/content/imagenes-jornada-de-lucha-26-septiembre-2012

26 setembre jornada de lluita BCN davant BBVA


Concentració a Sabadell de suport a la Vaga General d’Euskal Herria sud

Un centenar de persones van secundar el 26S la convocatòria de Sabadell Lluitant davant la Cambra de Comerç de Sabadell sota el lema ‘No és crisi, és capitalisme!’

La plataforma Sabadell Lluitant, formada per diversos col·lectius anticapitalistes de la ciutat, va aplegar ahir al vespre prop d’un centenar de persones en una concentració davant la Cambra de Comerç en solidaritat amb la Vaga General convocada el mateix dia a Euskal Herria sud, País Basc i Navarra, per diversos sindicats abertzales i de classe.

En el manifest fet públic durant la concentració, Sabadell Lluitant va voler expressar el seu ‘més sincer suport i solidaritat’ a una Vaga General que entenien s’hauria d’haver fet extensiva a la resta de l’estat ‘donada la pèssima situació econòmica i social en la que ens trobem’. Des de la plataforma es va recordar que mig any després de la darrera Vaga General, la situació ‘ha empitjorat notablement a causa de l’augment de l’atur i dels ERO’s donades les facilitats en l’acomiadament de treballadores d’ençà de la reforma laboral aprovada per govern del Partit Popular’. Sabadell Lluitant va recordar que la xifra d’aturades a la ciutat s’apropava a les 21.000 persones, un 19% de la població activa, durant el passat mes d’agost. Per la plataforma anticapitalista, ‘a aquest empitjorament de l’atur i les condicions laborals s’hi ha de sumar les constants retallades a l’estat del benestar i a les condicions de vida de les persones’, advertint que estan ‘fartes d’aquesta situació’ i que seguiran assenyalant-ne ‘els culpables’, que segons Sabadell Lluitant són tant els governs l’estat espanyol com del Principat, la banca i el sistema financer europeu i internacional, així com la Patronal i les grans empreses.

Després de la lectura del manifest, i davant d’una forta presència policial, es va tallar la circulació de l’Avinguda Francesc Macià durant un quart d’hora i es va fer una crida a la ciutadania sabadellenca a mobilitzar-se davant ‘totes aquestes injustícies’.

http://www.vilaweb.cat/noticia/4043203/20120927/concentracio-sabadell-suport-vaga-general-deuskal-herria-sud.html


Concentració a Mollet el 26S

Jornada de lluita 26s 2012 a Mollet del vallès

El 26S la CGT del Vallès Oriental vam convocar una Jornada de Lluita en la Plaça Pau Casals, enfront de l'ajuntament de Mollet del Vallès en suport a la convocatòria de Vaga General convocada per CGT a Euskadi, juntament amb altres organitzacions i a les milers de persones que ahir es concentraven a Madrid davant el parlament.

Aprofitem l'ocasió per a denunciar la brutalitat de les càrregues policials i les declaracions vergonyoses dels ministres, en el que considerem un acte més de barbàrie contra el poble.

Al mateix temps, vam convocar ja per a la Vaga General, que CGT ha convocat per al dia 31 d'Octubre, al costat d'altres organitzacions. Perquè sobren motius, perquè sobren raons, el 31 d'Octubre uneix-te a la Vaga General.

Vídeo Concentració 26S a Mollet:
http://www.youtube.com/watch?v=3VrUEw_BL5E

http://cgtbarcelona.org/cgtvallesoriental/?p=3385


Unes 200 persones es concentren el 26S envoltant la façana de l’Ajuntament de Reus contra les retallades, la corrupció i la repressió, i en demanda d’una nova vaga general

https://primaverareus.wordpress.com/2012/09/27/unes-200-persones-es-concentren-el-26s-envoltant-la-facana-de-lajuntament-de-reus-contra-les-retallades-la-corrupcio-i-la-repressio-i-en-demanda-duna-nova-vaga-general/

200 persones envolten l’Ajuntament de Reus contra les retallades, la corrupció i la repressió

Sota el lema Ni retallades, ni repressió, ni corrupció la convocatòria de l’Assemblea Popular de Reus ha congregat dues centes persones davant el consistori reusenc per reclamar una nova Vaga General i exigir la retirada de càrrecs a les persones encausades per la xiulada popular durant la Festa Major de Sant Pere.

L’Assemblea Popular de Reus va engegar aquesta iniciativa en el marc de la jornada de lluita convocada el 26S en solidaritat amb la Vaga General d’Euskal Herria però també hi ha hagut espai per condemnar la brutal repressió policial que es va viure el 25S a Madrid en el rodeja el Congrés dels Diputats. Durant la concentració la mala gestió política local també hi ha tingut un paper destacat amb crits que demanaven la dimissió de l’alcalde Pellicer i la regidora Alegret.

Amb el desplegament d’una gran pancarta a la plaça Mercadal on s’hi podia llegir Ni retallades, ni repressió, ni corrupció, cap a la Vaga General! s’ha donat per finalitzada una crida que ha servit per recordar que el poble reusenc està fart de la falsa democràcia, de les retallades en sanitat i educació, de la corrupció que ha esquitxat de ple la ciutat de Reus amb el recent cas d’Innova, de l’estat policial i dels constants robatoris organitzats del capital cap a la ciutadania.

http://pobleviu.cat/2012/09/27/200-persones-envolten-lajuntament-de-reus-contra-les-retallades-la-corrupcio-i-la-repressio/

Vídeo: Unes 150 persones es concentren a Reus el 26S convocades per l’Assemblea Popular contra les retallades, la corrupció i la repressió, i per a reclamar la convocatòria d’una nova vaga general.
http://www.youtube.com/watch?v=Jrf7rmScytg&feature=youtu.be

Unes 150 persones es concentren davant de l’Ajuntament de Reus “en contra de les retallades, de la corrupció, de la repressió” i fent una crida a la Vaga General.
http://www.naciodigital.cat/delcamp/noticia/24068/cap/vaga/general

Poc més d’un centenar d’”indignats” donen suport a Reus a una altra vaga general
Els manifestants també han defensat que es retirin els càrrecs contra els vuit encausats per la xiulada de Sant Pere.
http://www.nwrevistadereus.cat/societat/Poc-m%C3%A9s-d%27un-centenar-d%27%22indignats%22-donen-suport-a-Reus-a-una-altra-vaga-general/640/

Més d’un centenar de reusencs es concentren contra ‘la corrupció, la repressió i les retallades’
Els manifestants han reclamat de forma insistent que es convoqui una vaga general
http://www.reusdigital.cat/index.php?command=show_news&news_id=27990

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció