CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Mobilitzacions a l’Hospital de Santa Tecla de Tarragona contra les retallades i la falta de personal, i per un conveni digne

Dijous, 11 juliol, 2013

Degut a tots els moviments per part de la direcció de la XHUP en contra dels treballadors i treballadores de l'Hospital Santa Tecla de Tarragona, convoquem una concentració+gaspatxada que tindrà lloc el proper divendres 12 de juliol a les 11h a l'Hospital Santa Tecla.

Els motius principals són la desaparició del conveni XHUP fet que comporta una important pèrdua de poder adquisitiu i drets laborals assolits durant molts anys:

-pèrdua paga d’objectius,
-IPC i millores laborals congelades des de 2008,
-augment de les càrregues de treball,
-augment de jornada,
-baixes sense cobrir,
-pèrdua d’una paga extra,
-disminució d’hores al personal de jornada reduïda a nivells ridículs obligant gairebé a renunciar a lloc de treball,
-augment del preu del menjador,
-modificació del sistema de guàrdies.
-etc.

Les treballadores i treballadors sanitaris estem fartes i farts de tantes retallades i a la pressió i amenaces que es fa des de la Direcció de l’empresa. Aquesta, s’està encarregant de difondre la por als professionals sanitaris amenaçant amb minvar encara més les condicions laborals rebaixant-nos fins l’Estatut dels Treballadors (condicions més precàries possibles), cosa que legalment no està clar que sigui realment així.

Tota aquesta situació, s’ha accentuat des de l’última reforma laboral de Rajoy que ens ha deixat desemparats a les treballadores i treballadors, a part de totes les retallades dutes a terme pel govern de la Generalitat, amb el seu conseller Boi Ruiz al capdavant, que aplaudeix les reformes i a més a més ataquen a la sanitat retallant una i altra vegada degradant tot el sistema de salut pública.

La sanitat pública es un dret de tots i totes que hem de defensar.

Secció Sindical CGT Hospital Santa Tecla de Tarragona


El conflicte laboral de l’Hospital de Santa Tecla rebassa les seves portes i ocupa la Rambla Vella

Una trentena de treballadores de la Xarxa Sanitària Santa Tecla es van manifestar divendres 5 de juliol al migdia per fer pública la seva protesta. Emparats pel sindicat CGT, els empleats denuncien que el conveni laboral finalitza el proper 7 de juliol i la proposta que els ha fet arribar la patronal no els satisfà en absolut. Segons fonts sindicals, l’oferiment de la Xarxa suposaria menys salari i, en canvi, haver de treballar moltes més hores. A més, també diuen que el preu del menjador s’encarirà i que amb el nou full de ruta que els planteja l’empresa també perdran antiguitat.

La protesta va tindre lloc davant de l’hospital Sant Pau i Santa Tecla, a la rambla Vella, en la qual s’hi van mostrar pancartes adreçades al director general de la Xarxa Santa Tecla, Joan Maria Adserà, en què es llegia “Més sous i menys directius”, “Les retallades maten” i “Estem farts”, “Més diners per bates i menys per corbates”, entre d’altres proclames.

A partir d’ara, cada divendres al matí les treballadores i col·lectius afins s’hi concentraran per fer públic el seu malestar.

http://pobleviu.cat/2013/07/07/el-conflicte-laboral-de-lhospital-de-santa-tecla-rebassa-les-seves-portes-i-ocupa-la-rambla-vella/


CGT alerta de la manca de personal sanitari a l'Hospital de Santa Tecla

La Secció Sindical de la CGT denunciem que a l'Hospital de Santa Tecla de Tarragona no s'estan cobrint tots els llocs de treball i que aquest fet provoca que diversos dels torns quedin al descobert, ja que es queden sense el personal sanitari que es requereix per tal de tenir un correcte funcionament i que els pacients no es vegin afectats.

En aquest sentit aquestes últimes setmanes hem detectat que en aquest hospital no s'estan cobrint els dies personals ni les baixes puntuals, les que no són de llarga durada. Que no es cobreixin aquestes baixes està provocant que els treballadors i treballadores hagin d'assumir més càrrega de treball i que, a la vegada, això posi en perill la qualitat de l'assistència als pacients.

En el mateix context, denunciem que la Unitat de Cures Intensives (UCI) no compleix la ràtio que estableix el Ministeri de Sanitat, la qual és de 1,6 pacients per infermera.

Secció Sindical CGT Hospital Santa Tecla de Tarragona