CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Mobilitzacions a Mollet, Sabadell i Granollers prèvies a la vaga del 27-G

Dimecres, 26 gener, 2011

- Sabadell:

“Sabadell contra les retallades i pels drets socials” realitza el seu primer acte de protesta. La plataforma va celebrar una concentració el dimarts 25 de gener al vespre davant l’ajuntament mentre els assistents feien picar cassoles i tocaven xiulets. La protesta ha acabat amb la lectura d’un manifest on els convocants han emplaçat als ciutadans a mobilitzar-se demà dijous 27 de gener contra aquesta reforma qualificada com a “un atac als drets socials històrics aconseguits gràcies a la lluita obrera”.

L’acte, protagonitzat per l’intens fred i el soroll de cassoles i xiulets, ha estat el primer d’una sèrie de mobilitzacions que la plataforma integrada per Ateneu Llibertari, CGT, CNT, CUP, MPS, SEPC i PCPC té previst realitzar en contra de la reforma de les pensions que el govern de Zapatero aprovarà el proper dia 28 segons el sindicat CGT. Entre els punts de la reforma més polèmics figura l’augment de l’edat de jubilació als 67 anys i un augment fins a 41 anys del període cotitzat necessari per cobrar la pensió completa. A més els convocants han acusat el govern i els agents que promouen la reforma de voler “eliminar el sistema públic de pensions substituint-lo per plans privats en mans de bancs i caixes”. Segons la plataforma “per millorar el sistema de pensions públic el que cal es fomentar polítiques d’ocupació de qualitat, reduïr la precarietat i fer el sistema més progressiu”.

La cassolada s’emmarca en un seguit d’actes convocats arreu de Catalunya i de l’estat espanyol contra la reforma de les pensions. Entre les mobilitzacions que més ressò han causat destaca la manifestació celebrada dissabte passat a Barcelona amb l’assistència de varis milers de persones que va acabar amb l’ocupació d’un antic cinema desallotjat hores després per els Mossos d’Esquadra. Els actes culminaran aquest dijous amb una Vaga General convocada per els sindicats CGT, CNT (Catalunya), COS i Solidaridad Obrera i amb el suport d’altres sindicats, organitzacions polítiques i moviments socials.

- Mollet / Granollers:

50 persones, convocades per CGT Vallès Oriental i l’Assemblea d’Aturats de Mollet, han recorregut aquest vespre del 26 de gener el centre de Mollet del Vallès. La convocatòria, que en principi volia concentrar-se només davant de l’ajuntament, ha recorregut el centre de la vila repartit propaganda i cridant en favor de les pensions públiques i contra la retallada que el govern espanyol i els grans sindicats volen tirar endavant. Una patrulla dels Mossos, així com una de la Guàrdia Urbana han pres acta de tot el que s’estava fent, apuntant-se els lemes que es cridaven, els de les pancartes i recollint informació diversa sobre l’acció. A Granollers s’han reunit 30 persones, en aquest cas de l’Assemblea per la Unitat Popular (ApUP) i la COS.

>>> Informació extreta del web 29-s.net