CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Mobilitzacions a Saint-Gobain Cristalería Española S.L. contra l’actitud immobilista i autoritària de l’empresa en la negociació del conveni col·lectiu

Dijous, 8 abril, 2010

Des de la Secció Sindical de CGT informem que després de 2 mesos de negociacions pel conveni de Saint-Gobain Cristalleria Espanyola S.L.─ pel qual es regeixen prop de 1300 treballadors/es ─ davant l'autoritarisme i immobilisme de la Representació Patronal, no ha estat possible arribar a cap acord.

La representació de l'empresa segueix sense voler abordar el contingut de la proposta de mínims consensuada pels Sindicats que componen la Taula Negociadora, cenyint-se solament a la part econòmica, no consolidant la seva totalitat en taules. La seva última oferta consisteix en: un 0,2% de la massa salarial a la prima d'assistència, i un increment de tots els conceptes d'un 0,3%. El que en total suma un 0,5% sense revisió salarial, ja que el diferencial entre el 0,5% i l'IPC real, l'empresa ho abonaria en una paga d'una sola vegada, quan es conegui l'IPC real a principis de l'any 2011, sense que l'esmentat diferencial consolidi en les Taules Salarials.

Entenem aquest desviament d'atenció com una estratègia marcada per la Direcció per tal de reduir el present Conveni a un simple punt de negociació (l'IPC).

En el passat Conveni 2009, signat per CGT i CCOO, la pujada salarial va ser d'un 0.7% per sobre de l'IPC tot això consolidant en les Taules Salarials i en tots els complements reflectits en Conveni, a pesar que els sectors que abasta aquesta part del Grup Multinacional Saint-Gobain han estat els més castigats per la maleïda crisi del capital (fabricació de vidre per a l'Automòbil, vidre per a Construcció i fibres d'aïllament també per a Construcció).

Aquest any els pressupostos previstos són millors per a la Societat, quant a resultats previstos amb respecte a l'anterior. Pel que s'entén per aquesta part, que ha de ser directament proporcional a les millores obtingudes en el Conveni a negociar. Amb tot i amb això l'Empresa ha recriminat el diferencial obtingut en el passat Conveni (0.7% per sobre de l'IPC real) amb pretensions de recuperar el que entén que ha perdut.

S'ha portat a terme l'acte de mediació en la Fundació SIMA, sense acord entre les parts pel que les mobilitzacions convocades pels tres Sindicats CGT, CCOO i UGT, es duran a terme:

• Dues hores els dies 8 i 12 d'abril a l'inici de la jornada; amb l'excepció del torn de la nit, en el qual l'aturada s'efectuarà al final de la mateixa (de les 04 h. a les 06 h.)

• Quatre hores els dies 15, 24 i 29 d'abril a l'inici de la jornada; amb l'excepció del torn de la nit, en el qual l'aturada s'efectuarà des de les 02 h. a les 06 h.

En tots els Centres de l'empresa: L'Arboç (Tarragona), Azuqueca (Guadalajara), Renedo (Cantàbria), Avilés (Astúries) i en les oficines de la Delegació de Madrid.

Per tot l'exposat tan sols cap afegir: DIGNITAT I LLUITA !

Secció Sindical CGT Saint Gobain

Attached documents