CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Mobilitzacions a Simon Lighting contra els acomiadaments

Dimecres, 22 juny, 2011

Continuant amb la mobilització en defensa dels nostres llocs de treball, per a evitar els 45 acomiadaments que l'Empresa vol realitzar, les accions inicialment previstes per a aquesta setmana del 20 al 24 de Juny són:

* Continuar amb les concentracions diàries a la porta de Simon Lighting, carrer Sant Adrià 93-95 de 08,30 a 14,00 hores.

* Concentració, el dimecres 22 en la seu del Holding, Diputació 390-392, Barcelona, de 14,30 a 16,00 hores, aproximadament.

* Continuar la campanya d'enviament de correus electrònics.

* Proposta de nova campanya d'enviament de postals a la Direcció del Holding.

* Reunió amb l'empresa el dijous 23.

Les mobilitzacions s'aniran modificant en funció de l'actitud de l'Empresa.

SIMON LIGHTING, empresa dedicada a la fabricació de productes d'enllumenat públic, pertanyent al Holding Simon, dedicat al sector de petit material elèctric, compta actualment amb 150 treballadors/es repartits en dos centres a Barcelona i un a Madrid.

Recentment, s'ha comunicat al Comitè d'Empresa la decisió d'acomiadar a 45 treballadors/es d'un total de 70 de l'àrea de producció, al·legant una disminució de la cartera de comandes i les elevades despeses de personal. L'any passat es va realitzar un ERO temporal i, en l'actualitat, s'està realitzant un altre.

Davant d'aquesta amenaça, el Comitè d'Empresa ha de manifestar a l'opinió pública el següent:

La disminució de la cartera de comandes, és una cosa conjuntural, a causa de la restricció de la despesa de les administracions públiques, a pesar d'això, els ajuntaments no poden estar indefinidament sense renovar o actualitzar l'enllumenat públic.

Referent a les elevades despeses de personal, ens comparen amb les fàbriques que han muntat des de fa diversos anys a Xina, Argentina, Brasil… per a fer els nostres mateixos productes, pel que, la comparança no és acceptable.

La necessitat de reduir la plantilla que al·lega l'Empresa, s'ha estat fargant des de fa anys, externalitzant processos primer i, posteriorment, creant empreses en diferents països que són les quals ara realitzen les exportacions a tercers i fins i tot a Espanya.

El drama de l'acomiadament, en el nostre cas s'agreuja per les característiques del personal afectat: la major part portem més de 30 anys en l'empresa i, més de la meitat, tenim més de 50 anys, amb el que l'acomiadament, en la situació actual, ens impedirà reintegrar-nos al mercat laboral i, en conseqüència, per la falta d'anys de cotització, les nostres pensions de jubilació es veuran greument perjudicades.

Volem denunciar que el Holding Simon, grup que es vanagloria de tenir un caràcter familiar i català que ha estat capaç de créixer i expandir-se, ho està fent utilitzant les mateixes pràctiques que critiquem a les multinacionals estrangeres. Però a diferència de les que tanquen els centres aquí per a dur la producció als seus països d'origen, Simon tanca les d'aquí per a dur-se'l fora.

Els/les treballadors/es de Simon Lighting, no estem disposats a acceptar uns acomiadaments que considerem injusts i immorals i realitzarem totes les accions necessàries perquè l'Empresa modifiqui la seva decisió.

Comitè d'empresa de Simon Lighting

Per a més informació: http://simonlightingenlucha.blogspot.com/

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció