CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Mobilitzacions a Telepizza contra els acomiadaments i la precarietat

Dimarts, 15 octubre, 2013

img-20131011-wa0000.jpg

BARCELONA: CONCENTRACIÓ A TELEPIZZA EN SOLIDARITAT AMB ELS ACOMIADATS I PRECARIS

Divendres passat 11 d'octubre vam realitzar una concentració en la porta de la botiga de Telepizza més cèntrica de Barcelona, a la Plaça Urquinaona. Una protesta que s'emmarca en la campanya contra la precarietat laboral i els acomiadaments impulsada des de la Secció Sindical de CGT en aquesta empresa, i a la qual els companys de No Passaran, Classe contra Classe i altres joves i treballadors s'han sumat.

Una campanya per a lluitar contra la precarietat i els acomiadaments massificats que en el marc d'aquesta crisi capitalista s'estan produint a nivell estatal per part de tantes i tantes empreses, sacrificant i deixant en la misèria als treballadors darrere dels beneficis dels directius.

Durant més de dues hores els companys vam estar informant i persuadint als clients que anaven a menjar que no ho fessin, col·laborant en solidaritat amb els companys acomiadats com David de Saragossa i contra les rebaixes salarials que està aplicant l'empresa.

És per això que creiem que l'acció de boicot va ser positiva, doncs la majoria de clients tenien un sentir de solidaritat i a l'informar-los dels atacs que està perpetrant l'empresa als seus treballadors, decidien anar a menjar a un altre lloc. La solidaritat de la gent que s'acostava a informar-se va ser majúscula, fins al punt que passada la primera hora de boicot la botiga es trobava completament buida, únicament es trobaven dintre de l'establiment els treballadors, que en general van rebre bé l'acció així com la informació.

Aquest boicot a Telepizza és una més de les accions en contra de la política d'acomiadaments que ha iniciat l'empresa aquest any. A principis de 2013 Telepizza va acomiadar a més de 145 treballadors en tot l'Estat, va tancar botigues i va retallar drets socials i laborals a tota la plantilla. A Saragossa les primeres mobilitzacions van assolir evitar que l'empresa apliqués els acomiadaments. En el seu lloc s'estan aplicant sancions i acomiadaments disciplinaris i així poder-los passar d'una forma més discreta pel pla d'acomiadaments generalitzats que van impulsar.

Les accions que s'han anat succeint no acaben aquí i s'està aixecant un moviment de solidaritat confluint amb altres sectors de treballadors en lluita que fa possible plantar cara a les empreses com Telepizza que es beneficien a costa de la precarietat dels treballadors. Tant a Saragossa i Barcelona, com a Igualada i Terrassa on també s'estan preparant accions de solidaritat, anem a seguir lluitant per a parar aquests atacs.

Reincorporació immediata de David!

Per millors salaris i condicions de treball!

Per la confluència de tots els sectors en lluita per a parar aquests atacs!

http://telepizzaexplota.wordpress.com/2013/10/13/concentracion-solidaria-en-barcelona/

Secció Sindical CGT Telepizza Saragossa

http://telepizzaexplota.wordpress.com/

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció