CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Mobilitzacions al Sanatori Villablanca de Reus davant les propostes regressives de l’empresa en el procés de negociació del nou conveni

Dissabte, 3 desembre, 2011

Els treballadors del Sanatori Villablanca, del grup Pere Mata, situat a l'autovia de Bellisens, entre Reus i Vila-seca, s'han concentrat el 2 de desembre per segona vegada a les portes del centre (la primera va ser dilluns passat) a les 16 h. per protestar per l'actitud de l'empresa davant l'actual procés de negociació col·lectiva, que vol implantar un nou calendari de torns i horaris que afectarien de forma molt negativa a la plantilla del centre.

La mateixa tarda ha tingut lloc una nova reunió entre el comitè d'empresa (format per 5 delegats de CCOO, 4 de CGT i 4 d'UGT) i la Direcció de Villablanca per intentar arribar a un acord, però la plantilla ja havia deixat clar en assemblea que no accepta les propostes de l'empresa. Les argumentacions del comitè s'han fet arribar a l'empresa en forma de contrainforme i ara s'està a l'espera del proper moviment de l'empresa, per decidir com actuar a nivell jurídic i de mobilització.

Adjuntem comunicat amb tota la informació:

COMUNICAT SOBRE LA SITUACIÓ AL SANATORI VILLABLANCA

La plantilla del Sanatori Villablanca es troba en l'actualitat en una situació delicada. Des de l'any 2010 s'està negociant el conveni col·lectiu sense haver obtingut consens entre l'empresa i el comitè. Cal destacar que l'anterior conveni està denunciat per incompliment de les clàusules econòmiques i concretament per no complir les pujades salarials pactades en la clàusula econòmica.

En l'actualitat, la gerència del Sanatori Villablanca esmenta la retallada soferta de 1,2 milions d'euros per part de l'Administració autonòmica com motiu principal per a exigir un esforç per part de la plantilla i negociar una retallada en la despesa de la massa salarial per al pròxim Conveni Col·lectiu.

Però a més, de manera sorprenent, el passat dia 22 de novembre, l'empresa va informar al comitè d'empresa de la intenció d'implantar un nou calendari de torns i horaris que afectarien a tota la plantilla, per tal de retallar despeses salarials. Aquests canvis horaris suposen canvis substancials que originen més dies treballats anualment en la majoria de col·lectius i més càrrega de treball.

El Comitè d'Empresa va a presentar un informe contradictori mostrant, en primer lloc, el seu descontentament per entendre que s'actua de mala fe tenint en compte que estan en un procés de negociació col·lectiva i que es pretén imposar accions de manera unilateral; en segon, perquè aquestes modificacions suposen una sobrecàrrega de treball insostenible que aquest comitè pot demostrar amb dades; i tercer, que cal tenir en compte el treball realitzat en aquesta empresa, relacionada directament amb la cura de les persones amb discapacitat psíquica, on qualsevol canvi associat amb l'atenció dels usuaris pot alterar l'adequat desenvolupament d'aquestes funcions, derivades de la modificació de les condicions laborals de la plantilla per a realitzar aquesta comesa.

La Secció Sindical de CGT al Sanatori Villablanca, vol traslladar a tota la societat la preocupació latent per part del personal de Villablanca perquè unes prioritats econòmiques posin en perill l'adequat funcionament i atenció dels usuaris. La professionalitat i motivació del personal no es pot mesurar exclusivament sota paràmetres purament econòmics. Volem remarcar la professionalitat de la plantilla considerant que és la pedra angular d'aquesta empresa i que no es pot posar en perill amb accions unilaterals per part de l'empresa.

Per tant, exigim a l'empresa que atengui de manera immediata les necessitats de la plantilla i se segueixin desenvolupant les negociacions del conveni col·lectiu de manera oberta, en positiu i buscant alternatives satisfactòries per a ambdues parts que, en definitiva, repercutiran favorablement en el conjunt dels usuaris que atén el personal de l'empresa amb absoluta professionalitat.

NO A LA IMPOSICIÓ DE L'EMPRESA, SI A UNA VERITABLE NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA

Secció Sindical CGT Sanatori Villablanca

Reus, 2 de desembre de 2011