CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Mobilitzacions conjuntes a Renfe, Adif i Feve en defensa del ferrocarril públic

Dijous, 17 maig, 2012

El 16 de maig a les 13.30 h. hem estat convocats a una reunió en el Ministeri de Foment els secretaris generals dels sindicats representatius en ADIF, FEVE i RENFE Operadora a la qual han acudit el Secretari d'Estat de Foment, la Secretària General de Transports i els Presidents de les tres empreses.

En el transcurs de la reunió ens han traslladat que troben deficiències en el model ferroviari actual, sobretot en l'aspecte econòmic. També diuen no tenir un model decidit i que quan pugui estar-ho ens ho plantejaran i donaran la participació necessària. Igualment ens han traslladat que encara sent una decisió que pot prendre's en el Consell de Ministres, duria un temps llarg de desenvolupament en el que hauríem de parlar de molts aspectes.

A pesar que han estat vàries les vegades que ens han traslladat que existirà participació quan tinguin decidit un model i àdhuc sent cert que s'ha ampliat l'espai de participació i existeix el compromís per part del Ministeri de Foment de mantenir la línia del diàleg, hem analitzat la situació i la seguim valorant com de risc, encara que entenem que el procés pot ser llarg i la pressió que hem d'aplicar, sostinguda en el temps.

Per tant i en vista de les mesures que en un o altre sentit, sens dubte s'estan gestant i que apunten cap a una possible liberalització en el millor dels casos, sense descartar de forma absoluta la privatització, els sindicats més representatius de Adif, FEVE i Renfe Operadora, després de la reunió de portaveus, hem decidit per unanimitat:

1. Començar rondes d'assemblees en tots els comitès de centre de treball de Adif, FEVE i Renfe Operadora, en les quals des del 18 de maig fins al 8 de juny, s'informi a tots els treballadors/as de la greu situació que travessa el ferrocarril i per tant l'ocupació, degut fonamentalment a les polítiques liberals i/o privatitzadores del Govern. Per a això, han de reunir-se els sindicats representatius en l'àmbit dels seus respectius comitès de centre de treball i acordar dates i llocs per a la celebració d'aquestes assemblees informatives de caràcter conjunt.

2. Realitzar tancaments conjunts amb rodes de premsa dels comitès provincials de Adif, Renfe Operadora i FEVE, consensuant per a això les dates, (que haurien d'estar igualment entre el 18 de maig i el 8 de juny) entre tots els sindicats amb representació en els comitès.

3. Celebrar cinc assemblees amb presència dels secretaris generals dels sindicats els dies 23 de maig a Barcelona, 30 de maig a València, 31 de maig a Madrid, 5 de juny a Astúries i 7 de juny a Sevilla, sent l'acord dels sindicats en aquests àmbits els que marquin el lloc i hora més convenient per a l'assemblea informativa.

4. En funció de com es vagin desenvolupant els esdeveniments, realitzaríem una gran manifestació unitària a Madrid que conclouria enfront del Ministeri de Foment.

5. Amb la intenció de reduir els terminis de resposta, davant una imprevista decisió del Consell de Ministres presentaríem Comissions de Conflictes en Adif i Renfe Operadora, una com Comitès Generals d'Empresa i la mateixa signada pels sindicats representatius en ambdues empreses (FEVE manca d'aquest òrgan previ a la convocatòria de conflictivitat).

6. Finalment i a causa de l'extensió en el temps que pot tenir aquest procés, hem decidit tornar a recuperar les reunions de les diferents comissions i taules de treball a Adif, FEVE i Renfe Operadora, ja que de moment han donat els fruits desitjats al produir-se la reunió que exigim amb els presidents de les empreses i a la qual a més han assistit alts càrrecs del Ministeri de Foment.

En el cas que vegem algun gest o acció que pugui minvar la participació dels representants dels treballadors en un procés massa hermètic que pugui atemptar greument contra el futur del ferrocarril i els seus treballadors/es, tant de les tres empreses públiques com de les auxiliars (Contractes Ferroviàries, Serveis de Restauració a bord i Serveis Auxiliars) procediríem a la convocatòria simultània de més i majors accions.

TOTS JUNTS PER UN FERROCARRIL PÚBLIC

PRIVATITZAR ÉS REGALAR A UNS POCS EL PATRIMONI DE TOTS

16 de maig de 2012

CGT, CCOO, UGT, SEMAF, SF, SCF

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció