CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Mobilitzacions contra la supressió del batxillerat nocturn

Dimarts, 6 maig, 2008

CONVOCATÒRIA DE MOBILITZACIONS CONTRA LA SUPRESSIÓ DEL BATXILLERAT NOCTURN

Davant la decisió de suprimir els estudis nocturns de Batxillerat, per part del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, els sindicats sotasignats convoquem el professorat, a manifestar la nostra oposició a aquesta mesura regressiva i a impedir aquesta nova agressió contra l’ensenyament públic, amb les següents accions:


- DIMARTS 6 DE MAIG:

CONCENTRACIÓ conjunta amb sindicats d’estudiants

19 HORES A LA PL. SANT JAUME (BARCELONA), 19 HORES A LA PL. IMPERIAL TARRACO (TARRAGONA)

- DIJOUS 8 DE MAIG:

ASSEMBLEA DE PROFESSORS/ES DE NOCTURN,

12,30 HORES AL IES BALMES (Pau Claris, 121 Barcelona)

- DIMECRES, 14 DE MAIG:

VAGA DE PROFESSORAT DE BATXILLERAT NOCTURN, CONCENTRACIÓ A LES 19 H. A LA PL. SANT JAUME de Barcelona

Podeu trobar models de carta de protesta que podeu enviar a diferents organismes, en el web:

www.cgtcatalunya.cat/cgtense/spip.php?article714

Recomanem que, en espera de saber com acaba, els centres obrin igualment la pre-inscripció per primer de batxillerat nocturn del proper curs.

AQUESTA MESURA ENS AFECTA A TOT EL PROFESSORAT JA QUE ÉS UN NOU ATAC A L’ENSENYAMENT PÚBLIC I PER AIXÒ US ANIMEM A PARTICIPAR A LES CONCENTRACIONS.

En defensa de l’ensenyament públic, NO A LA SUPRESSIÓ DEL NOCTURN!

USTEC-STEs, ASPEPC-SPS, CGT


Contra la supressió del batxillerat nocturn

A l’unilateral i antisocial projecte de Decret del Batxillerat del Departament d’Educació, s’afegeixen ara les instruccions als instituts que feien nocturn perquè no matriculin cap alumne de 1r pel curs vinent.

El mateix Departament reconeix que hi ha 4.900 alumnes que fan batxillerat nocturn i uns 1.700 que el fan a distància. No obstant, basant-se en un suposats resultats, segons els quals en el primer cas el percentatge d’aprovats és d’un 40% i en el segon d’un 60%, el Conseller Maragall vol donar per acabada l’experiència del batxillerat nocturn a Catalunya i potenciar el model de l’Institut Obert de Catalunya (IOC), amb 4 centres de suport a les capitals de província.

En realitat respon als mateixos criteris elitistes i economicistes que tota la reforma del Batxillerat i de la futura LEC.

Al conseller Maragall i al govern de la Generalitat no els preocupa en absolut que 5.000 o més joves catalans treballin i vulguin estudiar el batxillerat amb un sistema presencial. Són treballadors i treballadores (majoritàriament en precari) i fills i filles de treballadors i no estan disposats a invertir unes dotacions i uns professors/es en ells i elles.

Aquests alumnes mai no arribaran a l’excel·lència, tan desitjada i ponderada pel Conseller.

CGT Ensenyament se posiciona en contra d’aquesta mesura i reitera la seva crítica global al projecte de Decret de Batxillerat que suposarà models diferenciats de centres de secundària, menys equitat per l’alumnat, ratios més altes, reducció de plantilles i desplaçaments forçosos de professors/es.

Més informació al web de la Federació d'ensenyament de CGT Catalunya:

www.cgtcatalunya.cat/cgtense/


Educació mantindrà el batxillerat nocturn en alguns instituts

El departament no eliminarà del tot l'oferta però la reduirà a pocs centres

MARCEL BARRERA. Barcelona. El Punt, dimarts 6 de maig de 2008

La polèmica desfermada per la decisió del Departament d'Educació de suprimir totalment el batxillerat nocturn dels instituts durant els pròxims dos anys ha fet reaccionar el departament, que finalment sembla que ha optat per la fórmula intermèdia que proposava l'associació de directors Axia. Aquesta solució passa per mantenir el batxillerat nocturn, encara que es reduiran el nombre de centres –en aquests moments són quaranta cinc– que fan classes a la nit.

Les crítiques per la supressió gradual del batxillerat nocturn havien arribat fins i tot des de les files d'ICV, el soci de govern, que a través de la diputada Dolors Camats va expressar ahir el seu rebuig a la proposta. La portaveu va assegurar que «qualsevol mesura a prendre ha de comptar amb la presa de posició dels ajuntaments, que coneixen la demanda als seus municipis i són també administració educativa».

En declaracions a Catalunya Ràdio, el conseller d'Educació, Ernest Maragall, va voler calmar els ànims que s'havien escalfat els últims dies tant pel fons com per la forma amb què es va decidir la supressió, en un principi en dos anys, dels estudis de batxillerat nocturn. Finalment, i no és la primera vegada, el departament d'Ernest Maragall ha fet marxa enrere de les seves intencions inicials. Des que el sindicat de mestres ASPEPC-SPS va denunciar les intencions del Departament d'Educació, el 25 d'abril, les reaccions contràries no han parat d'aflorar, tot i que en aquests estudis hi ha matriculats un nombre reduït d'alumnes, uns 4.900.

Els sindicats de mestres USTEC-STEs, ASPEPC i CGT van convocar una vaga per al pròxim dimecres 14 de maig que, de moment, es manté a l'espera que en la reunió que sindicats i Educació han de tenir dimecres el departament concreti la «racionalització» dels estudis.

Manifestació per avui

El Sindicat d'Estudiants manté la manifestació per aquest vespre a la plaça Sant Jaume de Barcelona i demana al conseller Ernest Maragall que es comprometi per escrit a mantenir els estudis. «No volem que s'elimini el batxillerat nocturn, volem estar als nivells europeus en educació, i no tercermundistes», va explicar ahir Aniol Santos, portaveu del Sindicat d'Estudiants. La manifestació prevista per avui té el suport dels sindicats de mestres USTEC, ASPEPC-SPS i CGT. Algun dels instituts que mantindran el batxillerat nocturn podria ser l'IES Menéndez y Pelayo de Barcelona.

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció