CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Mobilitzacions contra l’ERO a ADASA Sistemas

Dissabte, 4 març, 2017

L'empresa ADASA Sistemas, dedicada a mesurar la qualitat de l'aigua dels rius, ha presentat un ERO per 29 treballadors en tot l'estat espanyol.

ADASA Sistemes és una filial grup COMSA, investigada pel cas 3%. El grup actualment investigat pel cas del 3%, està actualment imposant un ERO a en la seva filial Adasa Sistemas. Aquest acomiadament afectarà a 29 treballadors, un 25,5% de la seva plantilla en les delegacions de Barcelona, Madrid, Saragossa, València i Sevilla, en la seva majoria tècnics i amb cap directiu afectat.

Al llarg d'aquests últims anys la Direcció de l'empresa està demostrant la seva falta de capacitat per gestionar i reorientar el negoci. La mala gestió empresarial i la falta d'assumir responsabilitats per part dels directius porta anys fent-nos carregar sobre les esquenes dels treballadors en els últims 3 anys, 3 ERO i acomiadaments col·lectius de menys del 10% de la plantilla. Dins d'aquests acomiadaments, l'empresa, desatenent els drets fonamentals i la protecció a la maternitat, va acomiadar a treballadors amb reducció de jornada per guarda legal i a una treballadora embarassada. A més està subcontractant per cobrir la falta de personal.

L'única solució que proposen sempre els directius és un nou ERO.

Per part dels treballadors s'han realitzat diverses propostes en un marc diferent al d'un ERO, que resultarien beneficioses per al present i el futur de l'empresa, però ni la Direcció ni el grup COMSA estan oberts a aquest tipus de negociació.

L'empresa, amb l'objectiu de dinamitar la negociació i dividir als treballadors, ha informat sistemàticament a molts d'ells que no seran afectats. Aquest fet s'ha tornat en contra seva i ha unit més que mai a la plantilla per lluitar pels seus drets.

Per tot això, els treballadors estem realitzant mobilitzacions, xiulades diàries, etc i hem convocat una vaga per el 3 de març, realitzant una concentració a la seu de la central del grup COMSA (Carrer de Viriat 47, Barcelona) des de les 13 a les 14 hores. Els objectius d'aquesta vaga eren la retirada del ERO i la dimissió del director general per la seva mala gestió.

Secció Sindical CGT ADASA
https://twitter.com/cgt_adasa