CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Mobilitzacions davant el Parlament de Catalunya el 14 i 15 de juny contra l’aprovació de les retallades

Dijous, 9 juny, 2011

aturem el parlament

14 i 15 de juny: IMPEDIM QUE APROVIN LES RETALLADES AL PARLAMENT

L'Acampada de Barcelona surt de la plaça Catalunya i, amb el suport de la resta d'Acampades de Catalunya, convoca una mobilització al davant del Parlament de Catalunya, ja que el 15 de juny hi ha sessió parlamentària de discussió dels pressupostos de la Generalitat:

Les retallades, la llei òmnibus, la seva prepotència... És hora d'anar al Parlament i impedir que aprovin les retallades! ATUREM EL PARLAMENT!

Els polítics defensen els interessos dels bancs i els financers... no del poble!

Des de l'acampada de Barcelona, amb el suport de moltes Assemblees de barri i pobles de Catalunya hem convocat unes mobilitzacions amb la finalitat d'aturar l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya. Per això hem convocat una acampada a les 19h. del dia 14J al Parc de la Ciutadella i fem una crida a tota la població a assistir a les portes del parlament el dimecres 15 de juny a les 7h. del matí per bloquejar practicant la desobediència civil l'entrada dels parlamentaris. Tanmateix la FAVB ha convocat una concentració el dia 15 de juny a les 11h. del matí al Parc de la Ciutadella.

Accions massives pel:

#14J Acampada al Parc de la Ciutadella la nit del 14 de juny. Durant la nit es farà una xerrada col·loqui sobre economia.

#15J #aturemelparlament Concentració el 15 de juny davant el Parlament de Catalunya: IMPEDIM QUE APROVIN LES RETALLADES! Concentració a les portes del Parlament a les 7h. del matí, per evitar l'entrada dels parlamentaris. A les 11 h. del matí, i a les 17h. de la tarda per qui no pugui anar-hi pel matí. A les 12h. es farà una assemblea on es debatran uns pressupostos alternatius.

A les 13h. Talls de Carreteres als centres salut, educació, administració pública...

Base discursiva: Aquests pressupostos són il·legítims ja que no figuraven en el programa polític de cap dels partits amb representació, el tant per cent de votants que va votar a CIU no arriba al 23% de la població amb dret a vot, i el suport popular al moviment de les acampades segons els mitjans de comunicació de masses supera en escreix el 70% de la població.

#19J mobilització mundial, saltem de les places al món. Ni amb tota la policia aturaran la rebel·lia...

Des de la comissió extensió de l'acampada de Barcelona valorem molt necessària la participació de la classe treballadora en aquestes mobilitzacions i per això encoratgem a les organitzacions sindicals, les seccions sindicals i comitès d'empresa a que donin el seu suport a aquesta mobilització subscrivint la carta de suport adjunta. Agrairíem que ens feu arribar el vostre suport abans de divendres al matí, moment en el qual es farà una roda de premsa en la qual ens agradaria esmentar el vostre suport. Així mateix agrairíem que difonguéssiu la convocatòria d'aquestes mobilitzacions entre la vostra afiliació i el conjunt de la classe treballadora.

http://acampadabcn.wordpress.com/


Des de la comissió d'extensió de l'acampada de Barcelona ens animen a totes les federacions, sindicats i seccions sindicals de la CGT i de la resta del sindicalisme combatiu, així com a juntes de personal i comitès d'empresa, a subscriure el següent manifest:

Crida del sindicalisme combatiu a participar de les mobilitzacions del 15J contra els pressupostos de la Generalitat de Catalunya

Les organitzacions sindicals, seccions sindicals, juntes de personal i comitès d’empresa sotasignants refermem el nostre compromís en la defensa dels interessos del conjunt dels i les treballadores que ara, una vegada més, estan sent atacats.

En aquesta ocasió l’atac prové del Govern de la Generalitat de Catalunya que pretén aprovar uns pressupostos per a l’any 2012 que imposen severes retallades als serveis públics mentre introdueixen mesures que afavoreixen a les grans fortunes i al capital privat. Paral·lelament la Generalitat de Catalunya també preveu tramitar la Llei de simplificació, d’agilitat i reestructuració administrativa i de promoció de l’activitat econòmica (Llei Omnibús) que planteja reformes en matèria d’urbanisme, medi ambient, mútues, distribució de l’aigua, etc. que van en detriment dels interessos de la majoria de la població i dels drets socials que tant ens ha costat aconseguir.

Volem recordar, a més, que aquestes mesures no han estat legitimades en cap moment a les urnes, doncs no figuraven ni en el programa electoral de CiU ni en el de cap altra formació política amb representació parlamentària. Per tant, el debat parlamentari sobre els pressupostos el dia 15 de juny al Parlament de Catalunya és una burla més que mostra novament la fal·làcia sobre la que s’ha construït el sistema parlamentari actual, que aliena la participació col·lectiva.

Seguint la convocatòria realitzada des del conjunt d’acampades i assemblees d’indignats/des de Catalunya, fem una crida a mostrar una vegada més al carrer, de forma plural, horitzontal i assembleària, el nostre rebuig com a Poble i com a treballadors i treballadores, a aquest conjunt de mesures que encara volen fer més feixuga la càrrega que suposa la crisi per a les nostres esquenes. No permetrem que, una vegada més, el Parlament legisli en favor dels interessos de les grans empreses privades en detriment dels nostres drets. No permetrem que el Parlament continuï, d’esquenes a l’opinió de la immensa majoria de la població, avançant cap a la destrucció de serveis públics tan elementals com la sanitat i l’educació. No volem continuar sent mercaderia en mans d’empresaris, banquers i professionals de la política.

Des de fa setmanes, en desenes d’assemblees obertes a vil·les i barris hem estat participant, com a persones corrents, en aquest immens procés assembleari i participatiu de construir alternatives. Ara és l’hora de defensar-les i la nit del 14 de juny i durant tot el 15 de juny sortirem de les places, de casa nostra i dels centres de treball per prendre les afores del Parlament, defensar els interessos col·lectius del conjunt de la població i refusar aquesta fal·làcia de democràcia venuda als interessos financers i del capital.

Per tot això:

Animem a la nostra afiliació i al conjunt de la ciutadania a participar de l'acampada del dia 14 de juny al Parc de la Ciutadella.

Convoquem a participar de la concentració de rebuig de la FAVB del dimecres 15 de juny a les 11h. del matí, i fem una segona convocatòria a les 17h. de la tarda per a totes les persones que no puguin assistir a la convocatòria del matí.

Per adhesions, escriviu a: a extensio.acampadabcn@gmail.com amb còpia (si sou ens de la CGT) a accio.social@cgtcatalunya.cat

>>> Des del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya i des de diverses federacions locals i seccions sindicals, s'ha fet arribar l'adhesió a la crida.


LA FAVB CRIDA A LA CIUTADANIA A EXPRESSAR EL SEU REBUIG A LES RETALLADES I LA LLEI ÒMNIBUS

Des de la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona manifestem
la nostra més ferma indignació i rebuig enfront la voluntat del govern de
Convergència i Unió de desmantellar el model català de benestar. Entenem que
la ciutadania no pot romandre impassible davant d'aquesta ofensiva legal
múltiple (aprovació de la Llei de Pressupostos, la Llei Òmnibus i el projecte de
Llei de Mesures Fiscals i Financeres) que constitueix l'atac més important a la
línia de flotació del model català de benestar dels darrers 30 anys.

Ens oposem a uns pressupostos que impliquen retallades a serveis públics
bàsics per al manteniment de la cohesió social com la sanitat i l'educació. Ens
oposem a una Llei Òmnibus, que pretén modificar d'una tacada i sense debat
parlamentari 100 lleis anteriors i que afecten a matèries cabdals com
l'urbanisme, el dret a l'habitatge, la protecció del medi ambient, afavorint
l'especulació urbanística i la privatització de la cobertura sanitària. Ens oposem
al projecte de Llei de Mesures Fiscals i Financeres, que restringeix l'accés als
ajuts socials per part dels col!lectius més vulnerables.

Entenem que la legitimitat de les urnes no constitueix cap xec en blanc per
esborrar d'una tacada drets i prestacions socials que han estat tan costosos
d'aconseguir. Nosaltres no som responsables d'aquesta crisi, i no estem
disposades a pagar-ne el seu cost, menys encara, quan aquells que l'han
ocasionat són els principals beneficiaris d'aquestes mesures antisocials.

Per aquest motiu, des de la FAVB hem decidit recolzar la protesta que el
moviment del 15-M realitzarà contra l'aprovació de la Llei de Pressupostos i
convoquem la ciutadania a expressar el nostre rebuig enfront aquesta ofensiva
neoliberal mitjançant una cassolada a les portes del Parlament de Catalunya.

Dimecres 15 de juny, a les 11 hores davant el Parlament de Catalunya
(entrada Passeig Picasso), cassolada contra l'aprovació de les retallades
socials i la Llei Òmnibus.

Diumenge 19 de juny, manifestació a les 17 hores a plaça Catalunya.

Barcelona, 7 de juny de 2011

FAVB - Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona


El Comitè d'empresa de la UAB crida a la mobilització els dies 15 i 19 de juny

Reunit en plenari el Comitè d'Empresa del Personal Docent i Investigador de la Universitat Autònoma de Barcelona el dia 8 de juny, ha acordat per unanimitat adherir-se al manifest de la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona contra les retallades i la llei òmnibus.

Tanmateix s'ha acordat convocar a tot el Personal Docent i Investigador laboral a:

* Dimecres 15 de juny, a les 11 hores davant el Parlament de Catalunya (entrada Passeig Picasso), cassolada contra l'aprovació de les retallades socials i la Llei Òmnibus.

* Diumenge 19 de juny, manifestació a les 17 hores a plaça Catalunya.

Comitè d'Empresa PDI Laboral UAB

Attached documents