CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Mobilitzacions de CGT Catalunya el 19 i 21 de Juliol davant les retallades massives del PP

Dijous, 19 juliol, 2012

cgtcatalunyacat.jpg

Suma´t a les Convocatòries i esdeveniment a Facebook:

https://www.facebook.com/events/462806137071282/?notif_t=plan_user_joined

- BARCELONA (18h. Concentració convocada per CGT a la seu de CiU (Còrsega / Pau Claris):

CONTRA LES RETALLADES I PRIVATITZACIONS

Dijous 19 de juliol de 2012 a Barcelona

A continuació es baixarà pel c/Pau Claris fins al punt d’inici de la manifestació sindical unitària.

19h. Manifestació unitària a Pau Claris / Urquinaona

La CGT convoca a aquesta manifestació, igual que altres forces sindicals, per a protestar contra les noves mesures decretades pels banquers europeus, acatades i assumides pel govern de Rajoy.

Sembla ser que per a salvar als banquers i al sistema, cal seguir aplicant sacrificis als més desfavorits. Aquesta vegada toquen directament als desocupats, els afectats per les lleis de dependència, els empleats públics i a tota la població mitjançant les pujades de l’IVA i increment en els preus dels medicaments.

Mentre ens retallen a tots sous i drets, ens segueixen parlant de salvar i d’injectar diners al sistema financer, com si el benestar de la majoria de població depengués d’una “economia bancària sanejada” en lloc d’una economia domestica suficient per a viure.

L’atac als empleats públics s’emmarca dintre de l’estratègia del govern de seguir retallant drets a tots els treballadors, intentant justificar-lo amb l’excusa que “tenen treball per a tota la vida”, això ho diuen els que han desregularitzat el mercat laboral i acabat amb l’estabilitat en l’ocupació, treure una paga extra a empleats públics que cobren uns mil euros, treure dies d’assumptes propis que s’havien donat en canvi de diverses congelacions i rebaixes salarials durant diversos anys, etc, ens sembla un nou abús.

La reforma laboral que abarateix l’acomiadament, l’atac als empleats públics, als pensionistes, als més desfavorits que necessiten dels serveis socials i d’una sanitat pública eficient, l’anunci de noves privatitzacions, les pujades de les taxes als estudiants, l’increment de l’IVA; la reducció de la taxa d’atur, etc. demostra que els interessos dels bancs i dels polítics són totalment oposats als de la població i mereixen una resposta contundent.

La CGT convoquem mobilitzacions d’empleats públics i seguim treballant per a la convocatòria d’una Vaga General àmplia, que canviï les polítiques empreses pels organismes econòmics com el Fons Monetari, el Banc Europeu i resta d’institucions econòmiques i polítiques que estan destruint drets que van costar molta sang als nostres avantpassats. No anem a permetre ni més reculades ni que se’ns dugui al segle XIX.

Pel repartiment del treball i de la riquesa. El 19 de juliol uneix-te a la concentració enfront de la seu de CiU i acompanya’ns a la manifestació unitària.

CONTRA LES RETALLADES ALS EMPLEATS PÚBLICS

CONTRA LES PRIVATITZACIONS I PEL MANTENIMENT DE L’OCUPACIÓ

CONTRA LA PRECARIETAT I LES RETALLADES SOCIALS

Cap a la vaga general!

Convoca: Federació Local CGT Barcelona

http://cgtcatalunya.cat/spip.php?article7530

- GIRONA: Dijous 19 de juliol ★ 19:30h ★ Plaça Independència:

Contra el CAPITAL: Guerra SOCIAL !

Ni RETALLADES! Ni REPRESSIÓ!
Ni POLÍTIQUES ANTIPERSONA!

EL #19j FAREM CAURE EL MAL GOVERN

NO SERÀ NOMÉS "UNA ALTRA MANIFESTACIÓ"...

Soles no podem contra el CAPITALISME SALVATGE: Ens faltes TU.

Ni les retallades, ni la repressió, ni la censura, ni les privatitzacions, ni els repagaments de drets fonamentals, ni les taxes abusives, ni els desnonaments, ni les repatriacions, ni els embargaments, ni els rescats bancaris, ni els EROs, ni els acomiadaments, ni les rebaixes salarials, ni la desaparició de prestacions socials, ni els retrocessos en garanties democràtiques, drets i llibertats de les persones, els pobles i les cultures, ni la recentralització, ni la corrupció, ni la prevaricació, ni la brutalitat policial, ni la impunitat pel racisme, el sexisme, l’homofòbia i el feixisme, ni l’ús repressiu de fitxers policials dels moviments socials, ni els tribunals d’excepció, ni (per descomptat!) l’extrema mediocritat d’una classe política covarda i mesella, que només fa clientelisme com a titella dels grans grups financers d’especulació...

AIXÒ NO ÉS EL QUE ENS CAL. I NO HO VOLEM:
SOM EL POBLE I TENIM EL PODER.

Per això, aquesta vegada, una gran pancarta tota negra encapçalarà la manifestació juntament amb una representació de tots els moviments, associacions, sindicats i altres col·lectius que, de manera més unitària que mai abans, s’han sumat (o es sumaran de seguida) a aquesta convocatòria.

El símbol de la pancarta negra s’inspira directament en la lluita exemplar, ferma i completament unitària de la Mineria. Però també és un símbol de dol pel brutal genocidi social que s’està produïnt i, finalment, també representa la suma absoluta de tots els lemes i reivindicacions que tenim en curs: les causes, les raons i els greuges contra el poble s’acumulen i ja no hi ha espai en una sola pancarta per contenir totes les nostres veus.

I, per fer més evident la simbologia: us convidem a escriure les vostres reivindicacions i/o propostes (anvers i revers va molt bé) en cartells individuals o de grup, a portar les vostres indumentàries professionals o altres distintius i/o disfresses reivindicatives (policlowns, etc...), a portar, no només per a vosaltres sinó també per repartir tot l’anterior i també xiulets, kazoos, tabals, cassoles, bocines, bengales, torxes, adhesius... Estaria molt bé que un veritable mar de propostes i reivindicacions, tots els colors i sectors de la precarietat, una UNITAT POPULAR mai vista abans a Girona... tant de bò una veritable MASSA CRÍTICA.

Quan un vaixell (el capitalisme) s’enfonsa enmig d’una tempesta (de contradiccions, de fracassos, d’abusos...) hi ha molts matisos i fins consideracions més fermes, que cal deixar de banda si el que es vol és salvar la tripulació, el passatge i fins i tot la càrrega:

Cal una generosa i imaginativa unitat d’acció, moltíssima solidaritat, perseverança i una ferma convicció:JUNTES, les persones del món, PODEM millorar les coses.

UN ALTRE MÓN ÉS POSSIBLE: CONSTRUÏM-LO

NO PASSARAN: NI UN PAS ENRERE!
Solidaritat, lluita, dignitat!

Dijous 19 de juliol ★ 19:30h ★ Plaça Independència (Girona)

NO SERÀ NOMÉS "UNA ALTRA MANIFESTACIÓ": FAREM HISTÒRIA!

Acampada Girona

https://www.facebook.com/acampadagirona

https://www.facebook.com/events/398630013517509/

http://cgtcatalunya.cat/spip.php?article7531

- MOLLET DEL VALLÈS 19 de Juliol. A les 20h davant de l'Ajuntament de Mollet del Vallès

La CGT del Vallès Oriental convoca per el 19 de juliol a les 20h. una concentració davant l'Ajuntament de Mollet del Vallès per mostrar el rebuig a les últimes mesures presses pels diferents governs ( espanyol i català ) contra el conjunt de la classe treballadora.


- REUS (21 de juliol sortida serà la Plaça de les Oques, a les 12h. del migdia):

Després de la concentració del passat divendres davant del local del PP a Reus, es va proposar la convocatòria d’una manifestació unitària el dissabte 21 de juliol a Reus, per tal d’expressar la protesta social i laboral contra les últimes mesures econòmiques i retallades aprovades pel govern espanyol.

El punt de sortida serà la Plaça de les Oques, a les 12h. del migdia.

Es tracta d’una convocatòria unitària oberta a sindicats i col·lectius, plataformes i moviments socials que lluiten contra les retallades i contra la crisi, els seus culpables i els seus efectes, una convocatòria ciutadana sense protagonismes ni sigles.

No deixarem que el capitalisme arruïni les nostres vides. Prenem el carrer!

L’estat espanyol està aplicant un pla d’ajustament i una política de retallades que suposa un empobriment generalitzat de la població. Noves mesures d’un govern que diu que no te marge de maniobra ni llibertat de moviments, una forma suau de dir que som un estat rescatat i una economia intervinguda, plegada als interessos de la banca i el capital, sotmesos als dictats de la Unió Europea, el Banc Central Europeu i els organismes del capitalisme internacional. Si no tenen marge de maniobra, que dimiteixin el sr. Rajoy i el seu govern.

Amb aquestes polítiques de caire ultra-neoliberal s’està agreujant la recessió, empobrint a la població, destruint ocupació, privatitzant serveis públics, rebaixant salaris, retallant la protecció social i provocant que cada vegada més gent tinguem problemes per a subsistir. Augmentar l’IVA, atacar les prestacions socials o retallar els salaris en el sector públic són polítiques injustes que fan que la crisi la paguem qui no tenim responsabilitat en la mateixa.

Aquesta política de l’estat suposa el transvàs de quantitats ingents de diners públic per a la banca al mateix temps que s’imposen a la població mesures antisocials draconianes, és inadmissible que es regalin 100.000 milions d’euros a la banca i que, simultàniament, es retallin les prestacions per desocupació o dependència, les pensions i els salaris.

És inacceptable que es rebaixin les cotitzacions socials a les empreses i s’apugi l’IVA al conjunt de les classes populars. S’està realitzant un enorme transvasament de renda per afavorir una minoria de la població i aquest saqueig compta amb la connivència del poder polític, econòmic i financer. Les mesures ultra-neoliberals només afavoreixen als qui s’enriqueixen gràcies a les retallades salarials i socials i les privatitzacions.

Un cop més, ni rastre de mesures progressives, com ara increment impositius a les rendes del capital, a les Sicav o apujar l’IRPF a partir de certs nivells. Funcionaris, aturats i consumidors, seran les principals víctimes de la tisorada salvatge de Rajoy. Res de tocar les grans fortunes, res d’acabar amb el frau fiscal, res d’apujar impostos als que més tenen, res d’acabar amb els paradisos fiscals, res d’acabar amb la corrupció que domina els estaments polítics i empresarials.

Ja n’hi ha prou d’aquest robatori organitzat, ja n’hi ha prou de regalar diners a la banca i governar en benefici de la patronal, ja n’hi ha prou de fer fora a la gent de les seves cases, ja n’hi ha prou d’enviar a la gent a l’atur, la precarietat i la misèria

Qui governa treballa a favor d’una minoria poderosa, aquest 1% que agents socials de tot el món assenyalem com a responsables i exclusius beneficiaris de l’actual situació econòmica i social.

Per això, és imprescindible la mobilització social contra les polítiques econòmiques dels governs català i espanyol. Hem de seguir lluitant i ocupants els carrers per fer sentir la nostra veu fins aconseguir forçar als governs a retirar les mesures adoptades i les retallades.

Cap a una nova vaga general i indefinida.

Assemblea Popular de Reus

http://www.primaverareus.cat/

http://cgtcatalunya.cat/spip.php?article7525

- TARRAGONA ( #19j sortirà de la plaça Imperial Tarraco a dos quarts de vuit del vespre, recorrerà el centre de la ciutat i finalitzarà davant l’Ajuntament):

Entitats ciutadanes i sindicats, agrupades sota el paraigües de la Plataforma Ciutadana per la Defensa dels Drets Públics, fan una crida a la participació a la manifestació convocada per aquest dijous 19 de juliol a Tarragona, en contra de les mesures d’ajust del govern espanyol i en defensa dels drets socials i laborals.

La manifestació unitària sortirà de la plaça Imperial Tarraco a dos quarts de vuit del vespre, recorrerà el centre de la ciutat i finalitzarà davant l’Ajuntament.

L’acció s’emmarca en una convocatòria a nivell estatal per les retallades de Rajoy. Tarragona i Tortosa han convocat manifestacions per dijous, mentre a Reus tindrà lloc dissabte, per no coincidir amb la de Tarragona.

S’acosta una tardor calenta, han advertit en roda de premsa des de la plataforma, que aplega prop d’una cinquantena d’entitats, entre elles la CGT, que entenen que les mesures del PP mereixen una resposta contundent i avisen que les accions es radicalitzaran.

Comunicat CGT Tarragona

Desde la Federació Intercomarcal de Tarragona de la Confederació General del Treball (CGT), ante les noves mesures adoptades per el gover del Partit Popular

DECLAREM:

1º – REBUIG RADICAL DE LES MESURES. La CGT rebutja aquet nou paquet de mesures ja que constitueixen la major retallada social de tota la democràcia (65.000 milions), suposen un nou atac frontal i definitiu als drets socials, econòmics i laborals contra la població en general i contra la classe treballadora en particular, s’acumulen a la resta de reformes anteriors contra les quals venim lluitant des de fa anys (reforma laboral, negociació col·lectiva, reforma pensions, repago de la sanitat, privatitzacions, retallades en despeses socials, retallades als Pressupostos Generals de l’Estat, etc.)

2º – UNITAT D’ACCIÓ. La CGT davant aquesta importantíssima agressió declara que és necessari buscar la major de les confluències en el conjunt de la societat, entre les organitzacions sindicals i socials, per aconseguir frenar aquest atac ideològic i estratègic que ens va a fer retrocedir dècades en els nostres drets i en el desenvolupament econòmic i social d’els qui vivim i treballem en aquest país.

3º – MOBILITZACIÓ PERMANENT. Desde aquet moment, la CGT comunica a tota la societat que continuara en lluita fins a acabar per revertir totes i cadascuna de les mesures antisocials i econòmiques adoptades pels diferents governs des del començament de la crisi.

4º – CRIDA A LA PARTICIPACIÓ. La CGT fa una crida a tota la població, en actiu o parada, pensionistes, estudiants, joves, dependents, migrants... a de participar en totes i cadascuna de l’accions i mobilitzacions que es van a seguir engegant en els propers dies, setmanes i mesos, per part de las organitzacions socials i sindicals, contra les mesures instaurades per aquesta classe política que pretén enfonsar definitivament els drets conquistats durant generacions de lluita i s’ha replegat definitivament als interessos dels mercats, especuladors, banquers del nostre país i de la UE.

5º - VAGA GENERAL A TARDOR. Desde CGT fem una aposta per la confluència de totes aquestes mobilitzacions en la convocatòria d’una nova Vaga General a la tardor capaç de donar resposta a la classe treballadora i al conjunt de la societat davant aquest atropellament social que patim els qui no hem generat cap crisi.

Federació Intercomarcal CGT Tarragona

http://cgtcatalunya.cat/spip.php?article7534

- TERRASSA . Manifestació unitària 19 de Juliol a les 19h sortida de la Plaça Lluís Companys

Cap a una VAGA de la societat ... en GENERAL

Comunicat del Secretariat Permanent CGT Catalunya

Ja fa temps que la CGT comparteix amb sindicats alternatius i de base i amb moviments socials d’esquerres la clara i absoluta necessitat de treballar i, millor encara, de treballar plegats per a establir un marc d’oposició constant i efectiu contra les polítiques regressives i destructives que els últims anys els parlaments europeu, espanyol i català ens estan imposant sota la justificació de la crisi econòmica.

No importa si és el sistema capitalista o les polítiques neoliberals les que determinen que tot ha de funcionar sota l’únic imperi dels diners i de l’acumulació d’aquests, tant se val. El que importa és que aquells que s’omplen la boca dient que ens representen i que són demòcrates perquè es presenten a eleccions cada quatre anys, estan sota la pressió d’uns altres que ningú no ha escollit i que són els que posseeixen el poder econòmic, al qual els primers se sotmeten tot elaborant les lleis que a nosaltres ens ofeguen.

Som la gran majoria dels ciutadans, els que vivim, o vivíem, d’un sou mensual els qui rebem les garrotades de les retallades; som els cuidadors de tercers que no rebem l’ajut promès; som les malaltes que confiem en el sistema sanitari públic les qui hem de pagar més cares les receptes i hem de patir retallades a l’atenció dels CAP o a les intervencions als hospitals; som els discapacitats que ens retallen la nostra integració; som els estudiants que patim la pujada de les matrícules; som els ecologistes que veiem que ens destrossen el litoral per poder edificar ports nàutics o més xiringuitos a costa de la costa; som les treballadores de l’empresa pública que veiem com el nostre sou es congela primer i es rebaixa després en tant que els nostres caps continuen en cotxes oficials per anar a sopars de ric; som els empleats no funcionaris de les empreses públiques que patim les mateixes retallades econòmiques i encara més tisorades de condicions laborals; som els de les empreses privatitzades del transport que fem la mateixa feina que els de la pública, cobrem menys i tenim menys garanties; som els desnonats perquè un dia vam creure el que se’ns deia que podríem comprar i després ens han deixat sense poder pagar; som les acomiadades després de 30 anys a l’empresa perquè no som rendibles i som barates de substituir; som els qui ells anomenen antisistema perquè a més de no voler que ens retallin sous tampoc volem que ens retallin drets i llibertats i se’ns pixin a sobre; som els treballadors vinguts de fora, usats com a mà d’obra barata i als que, al drama de les retallades, s’hi afegeix la negació dels drets bàsics de ciutadania i, ara, també de l’assistència sanitària; som...

Per tot això refusem frontalment totes les mesures econòmiques d’aquest i de l’anterior govern: perquè no són per a la defensa del nivell i qualitat de vida de la població sinó de l’economia d’uns pocs. Considerem positives totes les accions que es facin per cercar unitat d’acció entre aquells que, d’una manera o una altra, sabem que aquest no és el nostre sistema social i en volem un altre. Estem segurs que cal una mobilització permanent, diversa, imaginativa, sorollosa i creativa per tal de fer que la societat tota vagi prenent el tren de no deixar a les mans d’altres la gestió de la seva vida. Ara mateix, totes les convocatòries que rebutgin les retallades i el manteniment de l’estatus de poder establert les hem de sentir com a nostres. Hi hem de participar en la mesura de les nostres possibilitats, no de les nostres afinitats.

Ja hi ha preparades mobilitzacions i vagues per al juliol i setembre, a empreses, barris i sectors; també vagues de consum. Tot això pot crear bones condicions per a una vaga general -cap a la tardor- real, forta i efectiva. Una vaga que aplegui a qui treballa i a qui ha perdut la feina, a qui estudia i a qui té cura de la llar, a qui rep la pensió i a qui no té contracte...

La vaga general no és l’acció d’un sol dia ni resol res per ella mateixa: funciona i té sentit si és la culminació d’un procés i la demostració de què junts podrem arribar a canviar les coses.

Aquesta darrera tongada de retallades ha deixat palès que aquest govern, més que cap altre, només té els ulls posats en els bitllets que hi ha a les seves butxaques i a les dels seus amics i/o propietaris. No té cap respecte per a l’ésser humà, sigui migrant, malalt crònic, pensionista... No té respecte per cap pacte social que estableixi que qui treballa és un ésser digne que no hauria de poder ser despatxat, sense avís, només perquè el cost, en diners, de fer-ho és pràcticament zero. Ja només faltava el ¡que se jodan!, ara ja ens ho han dit alt i clar.

Som-hi tots i totes, cadascú a la seva manera i amb les seves propostes, però tots cap a aturar aquestes malifetes i a sentir-nos capaços de rellançar les alternatives que tant de temps fa que la societat, i nosaltres dins d’ella, proclamem. Exigim, defensem i creem: cooperatives econòmiques i socials, horts urbans i agraris que fomentin l’autoconsum ecològic, centres socials ocupats, banca ètica, energia neta, serveis públics de qualitat, empreses públiques al servei de la població, recuperació d’espais públics a les ciutats, una agricultura al servei de la sobirania alimentària de les persones...

Tot això és el que realment motiva i el que s’aconsegueix amb una vaga general: revertir la situació des de la negativa crisi que ens imposa el Capital a la positiva societat amb justícia social i llibertats individuals i col·lectives que serem capaços de fer si som els amos de les nostres pròpies vides.

Secretariat Permanent CGT Catalunya, a 15 de juliol de 2012

http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article7515

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció