CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Mobilitzacions de la CGT contra la crisi: “Cap a una Vaga General”

Dimarts, 24 març, 2009

Crida a la participació i el compromís. Campanyes Confederals. Calendari de mobilitzacions.

MOBILITZACIONS DE LA CGT CONTRA LA CRISI: “CAP A UNA VAGA GENERAL”

1. CRIDA A LA PARTICIPACIÓ I EL COMPROMÍS.

El treball d'acció sindical i social per a portar a terme el calendari de mobilitzacions aprovat, i que es farà sota la perspectiva que “Fa falta ja una Vaga General”, precisa de la participació de tota l'afiliació de la CGT, de tots els seus delegats i delegades, seccions sindicals, sindicats, federacions, confederacions, secretariats, comitès, del treball cooperatiu, conjunt, compromès, coordinat de tots i de totes.

CGT està en el carrer i assumeix la seva responsabilitat per a ser l'organització sindical i social referent de la classe treballadora, assumeix el seu compromís de lluita juntament amb els moviments socials, moviments i lluites populars, estudiantil, moviment feminista, xarxes d'immigració, joventut, persones aturades, sense recursos, explotades… l'organització capaç de treballar a favor de la rebel·lia, la subversió, la lluita, la mobilització social contra l'explotació que el sistema capitalista genera diàriament. CGT està lluitant en el carrer mostrant-se com una organització amb capacitat de resposta i de trobada amb la societat que lluita.

2. AUTONOMIA DELS ENS CONFEDERALS

Aquest calendari de mobilitzacions assumit per tota la CGT, s'adaptarà a les circumstàncies concretes de cada sindicat, Federació, Territorial, havent de dirigir-nos i obrir-nos a totes les organitzacions socials i sindicals que comparteixin la lluita contra el sistema capitalista per a buscar suports i complicitats en aquest procés de mobilització i transformació social.

3. CAMPANYES CONFEDERALS

S'editarà, de forma imminent, una nova campanya massiva (cartell, adhesiu, octaveta) “Cap a la vaga general” i la campanya de 1r de Maig en les quals es presentin a la societat, de forma didàctica, les propostes i reivindicacions bàsiques que CGT planteja contra la crisi.

CALENDARI DE MOBILITZACIONS:

MANIFESTACIÓ ESTATAL: 18 D'ABRIL A SARAGOSSA

Aquesta manifestació convocada per la Federació del Metall és assumida per tota la CGT i li dona suport com Manifestació contra la crisi, en defensa de l'ocupació, pel que fem una crida a la participació.

1r DE MAIG

Potenciar la participació en el 1r de Maig com jornada d'agitació contra la crisi.

SETMANA DE LLUITA DEL 11 AL 16 DE MAIG

Desenvolupar quantes accions sindicals i socials siguem capaces en tots i cadascun dels llocs en els quals existeixi CGT: manifestacions, concentracions, marxes, assemblees, repartiment octavetes, lectura manifestos, mítings, actes públics, cadenes humanes, ocupacions, rodes premsa, tancaments… qualsevol acció d'agitació contra la crisi. Per a aquesta setmana de lluita es buscaran tots els suports dels moviments socials, sindicals, veïnals, estudiantils, etc.

ACTE SINDICAL A MÀLAGA

En el context del Congrés Confederal (del 4 al 7 de juny), tindrà lloc un acte sindical (manifestació, tancament, ocupació, concentració…) en suport de les lluites sindicals i socials de Màlaga.

CAMPANYA CONTRA LA UNIÓ EUROPEA

En els mesos d'Abril, Maig i Juny, s'intensificarà i renovarà la campanya “LA UE PA QUÉ, PA QUIÉN?, organitzada conjuntament amb Ecologistes en Acció i Baladre, aprofitant que al juny són les eleccions al parlament europeu i la UE representa l'Europa capitalista, neoliberal, militarista, antidemocràtica, antisocial, xenòfoba…

Mobilització Internacional contra les polítiques de la UE. CGT participarà en una previsible Concentració a Brussel·les (Abril).

CAP A UNA VAGA GENERAL

El calendari d'accions i mobilitzacions acordades es fan sota la perspectiva d'una futura i desitjada convocatòria de Vaga General en la pròxima tardor, després de la seva previsible aprovació en el pròxim Congrés Confederal.

Salut, llibertat i lluita.

Pel comitè Confederal: Jacinto Ceacero Cubillo, Secretari General