CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Mobilitzacions del sector de l’ensenyament: El 10 d’octubre a les seus del PP, el 18 acampada a Plaça Catalunya (Bcn) i el 24 a la vaga

Dilluns, 7 octubre, 2013

Cartell mobilitzacions octubre

A la comunitat educativa fa temps que hi ha una sensació de la necessitat d’un canvi, existeix un sentiment de que cal avançar cap a un moviment més coordinat, on les plataformes locals siguin capaces de portar endavant lluites comunes des de bressol a universitat.

Durant l’assemblea groga va quedar clar que cal bastir entre totes una estratègia comuna per fer front a la privatització, precarització, retallades i involució pedagògiques fetes llei. Com són, la LOMCE, la LEC, al llei de reforma de les administracions locals (que amenaça la continuïtat dels serveis municipals públics educatius), el pla Bolonya, etc…

Així com assemblea groga, punt de trobada d’activistes de tota la comunitat educativa apostem per la mobilització sostinguda, unitària i autoorganitzada des de la base.

Juntament amb altres assemblees, plataformes i organitzacions llencem aquesta proposta de mobilització per l’octubre:

- El dia 10 d’octubre a les 19h anem a les seus del PP a mostrar el nostre rebuig a la LOMCE

El dia 10 d’octubre, la LOMCE (genial idea del ministre Wert, es posa a votació al congrés). Preveient majoria absoluta del Partit Popular a l’estat Espanyol, sabem que aquesta llei serà aprovada i per tant patirem un dels pitjors retrocessos en la història de la democràcia. No obstant, no hem de perdre de vista que la LOMCE i la LEC (Llei educativa de Catalunya) són de diferent pare però de la mateixa mare, la dreta neoliberal que imposa decrets a fi de dictaminar sentència als serveis públics del nostre país. Diem no a la LOMCE però també dim ben alt “NO A LA LEC”.

- Del 18 al 20 proposem acampades per començar a elaborar una plataforma reivindicativa des de bressol a universitat on quedi per escrit l’escola que volem i també com ho volem aconseguir (cal començar a preparar una vaga indefinida fins a guanyar).

En els diferents punts d’acampada es començaran a tractar els temes bàsics de contingut que omplen les reivindicacions de la Comunitat Educativa. Som activistes però, a la vegada, som constructivistes i proposem alternatives. Diem què és el que no volem però, a diferència d’allò que fa el nostre govern, nosaltres pensem en un futur amb una escola pública i de qualitat. És per aquest motiu que, no només fem accions de protesta sinó que diem alt i clar que és el nostre torn. Ara ens toca parlar, ja hem estat massa temps callats i, per això, des de la Comunitat Educativa i dins el marc de l’Assemblea Groga, comencem ja a treballar una ILP de Llei Educativa, pensada des de tots els agents implicats: docents, famílies, alumnes, PAS, TEI, vetlladors i vetlladores.

- El dia 24 d'octubre aprofitarem la vaga educativa com a moment d’obertura política per realitzar accions, piquets i assemblees en finalitzar les manifestacions.

No només farem i donem suport a la vaga sinó que ha arribat el moment de plantar-nos, agafar les regnes i decidir nosaltres el nostre futur.

I per supossat no ens oblidem de la vaga indefinida a Les Illes i per això fem una crida a donar un dia de sou a la caixa de resistència.

2056-0009-74-4102003418
Caixa Colonya
(a nom de l’Obra Cultural Balear)

Per una eduació pública sense retallades, democràtica, inclusiva, laica en català i per al poble.!

Assemblea Groga
http://assembleagroga.info/

http://assembleagroga.info/blog/2013/10/03/per-una-educacio-publica-democratica-laica-encatala-i-per-al-poble-seguim-i-seguirem-lalluitaeduca/

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció