CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Mobilitzacions dels treballadors de la Seguretat Social: per una RPT més justa per a tothom

Dilluns, 17 març, 2008

Des de primers de febrer s'ha iniciat un procés de mobilització creixent davant el descontentament i crispació motivat per la signatura de l'acord del 17 de desembre de 2007, on una vegada més, els sindicats signants (CCOO, UGT, USO, SAP i CSI-CSIF) i l'Administració han aconseguit crear noves diferències fictícies entre col·lectius similars i depenents uns dels altres.


Aquests acords denoten una política d'improvisació en el tema de la Relació de Llocs de Treball de la Seguretat Social, RPT obsoleta després de 20 anys d'existència i parxejada constantment. Les reformes parcials de la RPT no fan més que dividir a la plantilla. Es justifica un augment de nivells al 17 per unes tasques específiques, quan aquestes han de ser retribuïdes mitjançant el complement específic. Absorbeixen un complement, el de productivitat per incentius perquè els tribunals han fallat que aquest no era productivitat i retribuïxen ara mitjançant altres complements el que hauria d'estar retribuït mitjançant l'específic.

L'actual situació professional i retributiva exigeix que s'aprovi una RPT global i justa per a tota la plantilla de la Seguretat Social, l'establiment de la clàusula de revisió salarial per a impedir que seguim perdent poder adquisitiu, l'establiment del dret a la jubilació anticipada voluntària com estableix l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, la cobertura de totes les vacants i la no amortització de llocs de treball.

Aquest descontentament s'agreuja per la progressiva pèrdua del nostre poder adquisitiu, l'augment desmesurat dels preus i l'absència d'una veritable carrera administrativa que altres col·lectius han aconseguit com per exemple el recent acord signat en l'Agència Estatal de l'Administració Tributària sobre promoció i carrera professional.

La nostra butxaca perdent contingut i cap dels grans partits ha inclòs en el seu programa electoral res que posi remeï aquesta situació. Ambdós partits majoritaris ens han congelat el salari, per a ambdós hem estat sempre la moneda de canvi per a ajustar els comptes públics i ambdós sempre han contat amb la col·laboració dels sindicats autodenominats “majoritaris".

S'està intentant organitzar la protesta per part de diferents organitzacions. CGT-CAT i altres sindicats hem convocat assemblees en diverses províncies, i actualment existeix un moviment organitzat de protesta a: Alacant, Badajoz, Barcelona, Càceres, Cadiz, Ciudad Real, La Corunya, Girona, León, Lugo, Lleida, Madrid, Murcia,Orense, Pontevedra, Salamanca, Segòvia, Sevilla, Tarragona, València, Valladolid, Zamora, Saragossa i Oviedo, pròximament està previst que es sumin altres províncies.

S'estan plantejant diferents mesures de pressió, des de concentracions, enviament d'escrits de protesta, redireccionament de l'atenció telefònica, certificació de funcions, desdejunis a la mateixa hora, cartells, adhesius, fins a aturades parcials, en un primer moment i vaga indefinida a continuació. El 13 de març ja es van realitzar concentracions enfront de les seus de la Tresoreria General de la Seguretat Social a Barcelona, València i Saragossa.

Les assemblees marcaran el sentir de la plantilla i decidiran com canalitzar la protesta. Des de CGT ens oferim a participar amb qui ens ho demani en l'organització d'aquesta lluita, en el bé entès que la decisió és i solament pot ser col·lectiva i on la participació és imprescindible. Unió i acció mantinguda en el temps i alimentada amb les necessàries dosis d'il·lusió són l'únic camí que tenim per a arribar a bon port. Caure en les maniobres del "divideix i guanyaras" orquestrades per l'Administració i comparses afíns, solament pot disgregar un moviment que només té futur i sentit si s'uneix, si s'aglutina en favor del benefici col·lectiu, que solament és el reflex del benefici individual.

17 mínim i específic per als llocs de atenció al públic, és buscar el máxim benefici per a tots. És per tot això que proposem als empleats públics de la Seguretat Social de l'Estat la mobilització per a la consecució de la següent taula reivindicativa:

1. Per una Relació de Llocs de treball justa i global. Nivell mínim 17.

2. Clàusula de revisió salarial i fons per a pal·liar la pèrdua de poder adquisitiu.

3. Per una carrera administrativa real per a tots i en igualtat de condicions.

4. Per l'accés a la jubilació anticipada voluntària i a la jubilació flexible.

5. Cobertura de totes les places vacants, no amortització de llocs de treball i increment de la plantilla per a garantir un servei públic de qualitat.

El calendari comú a proposar per al mes d'abril es concreta en aturades de dues hores (de 10 a 12) els dijous dies 3, 10, 17 i 24 d'abril.

Sindicat Federal de Treballadors de l'Administració de l'Estat i de la Seguretat Social CGT - CAT