CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Mobilitzacions el 28 de febrer a Tarragona en defensa de l’educació pública

Dimarts, 26 febrer, 2013

Cartell 28F Tarragona

Des de Deixem de ser una illa-CGT Ensenyament Tarragona us engresquem i animem a participar a la manifestació convocada el 28 de febrer, a les 19h a la plaça Imperial Tarraco de Tarragona.

La manifestació, també anunciada com a concentració, s'emmarca en una jornada de lluita en defensa de la Universitat pública que té lloc arreu dels Països Catalans, convocada per la PUDUP (Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública) i el SEPC. En aquesta manifestació estarem presents tots els sectors de l'educació pública: la Universitat, l'Educació Primària i Secundària, professorat, pares, mares, alumnes i ciutadania en general.

Tot i que no cal recordar les raons per venir, aquí en teniu algunes de les més importants:

Què li han fet a l’escola pública?

- Acomiadament de professorat interí i substitut, tot i el increment de 15.000 alumnes el darrer curs.

- Baixes que no es cobreixen fins al quinzè dia.

- Augment de la precarietat laboral en reduir les jornades lectives del professorat interí i no cobrir el 100% de les tasques que feia el professorat titular al que substitueix.

- Increment fins a un 20% de la ràtio dels alumnes per classe.

- Increment de l’IVA, del 4% al 21%, en llibres i material escolar.

- Reducció de les beques de menjador i per als llibres.

- Encariment de les sortides educatives i les activitats extraescolars.

- Imposició de taxes a la Formació Professional i increment desmesurat de les matrícules universitàries

- Reducció de professorat i altre personal assignat als centres educatius, fet que repercuteix greument en l’atenció a la diversitat (mestres de suport, vetlladores, desdoblaments…).

- Retallades en recursos humans i econòmics de serveis educatius externs als centres però que tenen una implicació directa en l’atenció a l’alumnat i la formació del professorat (EAP, CREDA, CRP, CdA, etc.)

- Reduccions salarials del professorat en les pagues addicionals.

- Penalització econòmica de les baixes per malaltia del professorat.

- Destrucció progressiva de la participació democràtica al centre, en minvar la capacitat de decisió del Claustre i el Consell Escolar (LEC i LOMCE)

- Suspensió d’ofertes públiques per la construcció de nous centres escolars.

En tot això veiem una intenció ferotge per convertir l’educació pública en quelcom residual i assistencial, condemnant als estudiants de les famílies treballadores a una educació de mala qualitat i un futur miserable.

Deixem de ser una illa-CGT Ensenyament Tarragona

>>> A més, el SEPC convoca pel matí a Tarragona manifestació a les 11:30h des de la porta del Institut Martí i Franquès, i per la tarda a Reus concentració a les 19h a la plaça Mercadal.

>>> Més informació sobre la vaga:
El 28 de febrer la PUDUP convoca una jornada de vaga a les universitats catalanes i manifestacions contra les retallades en l’ensenyament superior i exigint la derogació de la LOMQE
http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article8709